به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تقدیر از همسران نمایندگان مجلس که امروز یکشنبه 20 اسفندماه برگزار شد، ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن گفت: نماد زن در جمهوری اسلامی ایران همزمان با زادروز شخصیتی ممتاز و بیهمتا همچون حضرت زهرا(س) انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه فاطمه زهرا(س) جزء اصحاب و یاران نزدیک پیامبر اکرم(ص) در صدر اسلام بوده است، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی ایران چنین شخصیتی نماد روز زن بوده و باید به ساحت ایشان تقرب و معرفت پیدا کرد، البته این موضوع آسان نیست و حتی شاید امکان پذیر نباشد.
لاریجانی با اشاره به اینکه مکررا بر روی عدالت در کشور تأکید میشود، بیان کرد: عدالت یک رکن بوده و برای تداوم هر نهاد کوچک و بزرگ باید وجود داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انسانها برای رسیدن به کمال باید قوه غضبیه خود را کنترل کند و این شخص مطمئنا به شجاعت خواهد رسید.
وی با تأکید بر اینکه عفاف جامعه را از دریدگی و گسستگی نجات میدهد، گفت: اگر مبنای خانوادهای عفاف باشد تمامی اعضا به هم اعتماد میکنند و اگر عفاف رکن یک جامعه باشد، همبستگی را در آن جامعه افزایش داده و سو ظنها را از بین میبرد.
لاریجانی افزود: گاهی در جامعه شاهد دریدگی هستیم که این یک حُسن نیست بلکه قبح آن جامعه است و برای رعایت آداب ظاهری باید به دیگران احترام بگذاریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تحت هیچ شرایطی نباید آبروی کسی را ریخت و به وی ظلم کرد، یک انسان برای ترقی باید بر روی خودش کار کند.
وی تأکید کرد: گاهی شخص فکر میکند در رقابت باید برای رقیب خود مشکلاتی ایجاد کند که این یک رذیله است.
لاریجانی با اشاره به اینکه عدالت یعنی اجرای قانون در کشور، گفت: یکی از راههای تحقق عدالت اجرای قانون است، اما بالاتر از آن گذشت یک انسان در مسائل شخصی است، اما در حکومتها نمیتوان گذشت کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حکومتها افضل کارها رعایت و اجرای قانون است.
وی خطاب به همسران نمایندگان مجلس تصریح کرد: اینجا پارلمان مشروطه است که بیش از صد سال قدمت دارد، در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از اصل 62 تا 100 مربوط به حوزه مجلس است، اگرچه در برخی اصول دیگر هم رگههایی از وظایف مجلس قابل مشاهده است.
لاریجانی تأکید کرد: این موضوع نشان میدهد که نویسندگان قانون اساسی در اوایل انقلاب مجلس را در جایگاهی قرار دادند تا از حقوق مردم دفاع کند لذا یک نماینده در همه امور کشور میتواند قوانینی را وضع کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سختیهای کار یک نماینده مجلس اظهار کرد: هر سمتی در جمهوری اسلامی ایران یک جانشین برای خود قابل فرض است، مثلا رئیس جمهور دارای معاون اول یا وزرا دارای معاونانی هستند، اما یک نماینده مجلس جانشینی نداشته و قائل به شخص بوده و قابل تفییض به هیچ شخص دیگری نیست.
وی گفت: یک نماینده را مردم انتخاب میکنند و باید وی در تمامی جلسات حضور داشته باشد و این موضوع بیانگر اهمیتی است که نظام برای منتخبین مردم قائل است، اگرچه مشکلاتی را هم برای شما و خانوادههای آنها به وجود میآورد که باید تحمل کنید.
لاریجانی با بیان اینکه نمایندگان در دو قسمت باید کار کنند، افزود: در کمیسیونها، صحن و شوراها باید فعالیت کنند که حضورشان قابل تفییض به هیچ شخص دیگری نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: موضوع دوم حضور نمایندگان در حوزههای انتخابی است که باید از شما خانوادهها دور شوند.
وی گفت: گاهی برخی خرده میگیرند که زمان نمایندهها برای حوزههای انتخابیه و مناطق صرف میشود و اگر احزابی قوی باشد دیگر لزومی به حضور آنها نیست که این سخن اشتباهی است، زیرا ارتباط مستقیم مسئولان با مردم به نوعی صیانت از کشور است.
لاریجانی ادامه داد: مردم در تماس مستقیم با مسئولان انتقادات، مشکلات و مطالبات خود را بیان میکنند و آنها نیز بعد از حضور در مجلس این موارد را از وزیر مربوطه مطالبه میکنند که این اقدام در آرامش مردم موثر است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به زمان بررسی بودجه در مجلس هم خطاب به همسران نمایندگان بیان کرد: وکلای ملت در زمان بودجه در دو نوبت صبح و عصر در مجلس حضور داشتند و کمتر توانستند به منزل بیایند زیرا باید برای یک آینده کشور بودجهای مناسب تنظیم میشد.
وی با تأکید بر اینکه چالشهایی مانند آسیبهای اجتماعی در کشور به هم تنیده شده است، گفت: باید با تعقل، توجه کافی و دقت نظر این مسائل بررسی شود و مشکلات با شعار و سر و صدا قابل حل نیست.
لاریجانی تأکید کرد: برخی فکر میکنند میتوان به مشکلات پاسخ یک خطی داد اما آنها دچار خود فریبی هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: تردید ندارم نظام جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر مردم در صفوف مختلف و با داشتن تجربه سالهای گذشته میتواند چالشهاش خود را حل کند.
انتهای پیام/