اميد نعمتی خواننده گروه موسيقی پالت، از نوستالژی‌های نوروز، شب سال نو و بازار تجريش گفت.

موسيقی و آواز از نقاشی دورم كرد/ شب عيد و بازار تجريش برايم جذاب استبه گزارش حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امید نعمتی خواننده پرطرفدار پالت است؛ گروهی که با آثار تلفیقی در در حوزه موسیقی چند سالی است که توانسته خودی نشان بدهد و به شدت مورد توجه دوستان موسیقی قرار گرفته است . نعمتی امسال نخستین آلبوم مستقل خود به نام «حرمان» را نیز روانه بازار موسیقی کشور کرد و همه این ها بهترین بهانه برای این گفتگوی نوروزی با این خواننده بود.

آقای نعمتی؛ آيا موسيقی باعث شده هنر نقاشی را رها كنيد؟!

نعمتی : من فارغ التحصیل مقطع لیسانس گرافیک دانشگاه سوره هستم. نقاشی هم می کشیدم و مدرک انجمن نقاشان ایران را نیز را دارم؛ نمایشگاه های نقاشی هم بر پا کردم و در زندگی همیشه درگیر نقاشی و تاریخ هنر بودم؛ اما موسیقی به حدی باعث درگیر بودن می شود که علاوه بر تولید آلبوم همیشه باید در فضای موسیقی حضور داشت و در اجتماع بود؛ اما بر عکس نقاشی به تنهایی احتیاج دارد و باید ماه ها در تنهایی ماند تا این پروژه ها را پیاده سازی کرد تا به نمایشگاه بینجامد و این تضاد باعث شده، من مدت ها فرصت مناسب به دست نیاورم اما امیدوارم بتوانم با کم کردن فعالیت موسیقی به فعالیت های نقاشی بپردازم.

*  آيا از فروش و توزيع  آلبوم حرمان در شهرستان راضی هستيد؟

نعمتی : واقعيت اين است كه، این روزها از نقاطی از کشور به ما پیام می دهند که آلبوم تان هنوز به دستمان نرسیده و من و صادق تصمیم گرفته ایم که شهر به شهر سفر کنیم و جاهایی که امکانش وجود دارد و وقت اجازه می دهد، آلبوم را با خودمان ببریم و همانجا با قیمت پایین تری هم اگر شد به مخاطبان عرضه کنیم و با شنوندگان آلبوم گفتگویی داشته باشیم.

چند سال پیش هم که با پالت تور شهرستان ها را برگزار کردیم،خیلی جذاب بود.  هم ما با مخاطبان آشنا شدیم هم کسانی که راهشان تا تهران زیاد بود و امکان آمدنشان به کنسرت های تهران سخت بود، راحت اجراها را دیدند. خیلی خوب بود و دوست داریم باز هم آن خاطره ها را تکرار کنیم.

* كمی از خاطرات نوروزی خودتان برايمان بگوييد.

نعمتی : من اصالتاً شیرازی هستم اما خودم و پدرم هر دو در تهران به دنیا آمده ایم و من بیشتر نوروز تهران را به خاطر دارم. شب عید و بازار تجریش برایم خیلی جذابیت است. حال و هوای آن روزها برایم خیلی شیرین است. برای صحبت درباره موسیقی نوروزی تهران هم دو نمونه خوب داریم؛ اولی مرحوم مرتضی احمدی که موسیقی تهرانی می خواند و آثاری مرتبط با نوروز را در کارنامه دارد. دومی هم استاد خودم محمد منتشری است كه دو آلبوم برای نوروز تولید کرده است. برای نمونه می توان به سمنو آی سمنو یا کارهایی که مربوط به چهارشنبه سوری بود اشاره کرد. از این دو می توان به عنوان گنجینه های موسیقی تهران یاد کرد.

* بهترین سال تحویل و خاطره نوروزی تان چه بوده است؟

نعمتی: خاطره انگیزترین سال تحویل برای من، برمی گردد به دوران نوجوانی ام؛ زمانی كه همراه با پدر و مادر در مسافرت بودیم و دقیقا زمان سال تحویل به شاه نشین ارگ بم رسیدیم.  این سفر خیلی برایم خاطره انگیز شد. دوست دارم سال تحویل را در چنین جاهایی باشم؛ چون واقعا نوروز در چنین اماکنی معنا پیدا می کند و تاریخ و عظمت ایران و تمدن باستانی را نشان می دهد.

* بهترين عيدی كه در اين سال ها گرفته ايد، چه بوده است؟

نعمتی : خاطره انگیزترین عیدی ها را از پدربزرگم می گرفتم؛ ایشان همیشه از لای قرآن اسکناسی به ما می دادند که بسیار شادی بخش بود و هر سال این مبلغ بیشتر می شد. تا این اواخر و قبل از فوت ایشان که به ده هزار تومانی رسید و مهر کوچکی هم داشت که روی آن می زد و من هنوز هم عیدی ها را نگه داشتم.

* چرا تیتراژ لیسانسه ها اين قدر گل كرد؟

نعمتی : تیتراژ لیسانسه ها را به دلیل همکاری و علاقه ای که به سروش صحت دارم؛ خیلی دوست دارم، سروش انسان بسیار باسواد و خوش ایده و خلاقی است و همین باعث شد گروه به راحتی به فضایی که سروش آن را می خواست نزدیک شود. ایده های ذهنی مان هم بسیار نزدیک بود؛  جالب آنجاست که جفتمان هم سبیل داریم.

* شما غير از آواز؛ ترانه هم می گوييد. اين تاثيری در سبك كار شما گذاشته است؟

نعمتی : خواندن ترانه های خودم برایم راحت تر است؛ چون من شعر را همراه با ملودی می گویم و این کار را خیلی راحت می کند. این کار را هنرمندان بزرگی مثل باب دیلن و راجر واترز هم می کردند و در موسیقی جهان بسیار مرسوم است. در ایران متاسفانه این نوع از کار خیلی کم دیده می شود و می توان از معدود هنرمندانی که این گونه کار کردند، به فرهاد مهراد و چند نفر دیگر اشاره کرد و نبود این اتفاق در موسیقی معاصر ایران اتفاق خوبی نیست؛ چون خواننده ها خیلی خواننده هستند و جنبه های دیگر هنر را فراموش می کنند. در صورتی که باید به جنبه های غیرموسیقایی بیشتر پرداخته شود. برای مثال در کنار آموزش آواز باید درباره تاریخ موسیقی و هنر نیز آموزش داده شود تا هنرجو تمام جنبه های موسیقی و هنر را لمس کند.

* احساستان درباره نخستین حضور مستقل در جشنواره موسيقی فجر چيست؟

نعمتی : اجرای جشنواره فجر از ابتدا مشخص بود که برای ما یک اجرای امتحانی است. در واقع از زمان تولید آلبوم تا جشنواره زمان زیادی نداشتیم و تا گروه را گرد هم آوردیم و شروع به تمرین کردیم،‌زمان زیادی گرفته شد و باعث شد نتوانیم به جنبه های دیگر مثل صدابرداری و جلوه های تصویری خیلی خوب بپردازیم. این اجرا حدود سی درصد از توانایی ما بود و ما علاقمندیم تمام المان ها در کنسرتمان استاندارد باشد و قطعا کنسرت بعدی را خیلی بهتر برگزار می کنیم.

منبع: مجله روزهای زندگی

انتهای پیام/

روايت خواننده گروه پالت از شباهتش به كارگردان ليسانسه ها

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار