به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محسن مهرعلیزاده امروز در نخستین مجمع سلامت استان اصفهان اظهار کرد: امروز یکی از شاخصهای مهم توسعهیافتگی جامعه بشری، سلامت و توسعه آن است.
وی افزود: بیماری و سلامتی را به راحتی میتوان تشخیص داد و آن هم به دلیل علائم و نشانههایی است که بیماریها دارند، اما مسأله سلامت به عنوان سبک زندگی بسیار مهم است و اتخاذ تصمیم در خصوص سلامت هم شجاعانهترین تصمیم است.
استاندار اصفهان گفت: اگر مسؤولی نتواند تشخیصی بین آنچه امروز به آن مبتلا هستیم و آنچه در آینده به آن مبتلا میشویم، قائل شود، آن تصمیم شجاعانه را نیز نمیتواند اتخاذ کند.
وی با بیان اینکه آرامش اجتماعی و داشتن محیطی سالم و ایمن در زندگی انسان بسیار مهم است و باید الزامات آن را فراهم کرد، خاطرنشان کرد: آب و محیط زیست از جمله مهمترین الزامات برای به دست آوردن سلامتی و زندگی سالم است.
مهرعلیزاده اذعان داشت: اگر آب و محیط زیست را از دست دهیم اوضاع خوبی نخواهیم داشت و البته معتقدم آب و محیط زیست کشور ما هنوز از بین نرفته است، دیگر کشورهای دنیا نیز مشکلاتی شبیه به ایران داشتهاند اما توانستهاند خود را با شرایط وفق دهند.
وی مشکلات زیستمحیطی ایران را ناشی از سوء مدیریت دانست و تصریح کرد: اگر همان کشورهایی که ما از آبادی آنها تعریف میکنیم، دست مدیران بیتدبیر بود، آنجا هم به یکی از مکانهای دارای معضلات زیستمحیطی تبدیل میشد.
استاندار اصفهان یادآور شد: اگر طی دهههای اخیر برنامهریزی درستی انجام شده بود امروز وضعیت زایندهرود به این شکل نبود و اگر از 3 دهه پیش برنامهریزیهای درست انجام شده بود امروز اصفهان همانند بهشت بود.
وی با انتقاد از شیوههای برنامهریزان مدیران آبی طی دهههای اخیر تأکید کرد: نسبت به هم ظالم هستیم و اگر این روند ادامه داشته باشد، یکسوم آب باقی مانده استان اصفهان نیز طی دو دهه آینده، از بین خواهد رفت.
مهرعلیزاده عنوان داشت: کارخانههای ذوبآهن و فولاد مبارکه امروز هزاران میلیارد تومان سودآوری دارند و در طرحهای مختلف میتوانند شرکت کنند، بنابراین مشکل مالی و پولی نداریم چراکه پول در صنعتی است که آب مصرف میکند.
وی با اشاره به مصرف چند برابری کشت سنتی نسبت به مصرف آب واحد صنعتی برای تولید یک واحد کالا ادامه داد: باید در کنار تغییر الگوی کشت کشاورزان، آبی که به آنها نیز اختصاص خواهد یافت را در ادامه با احداث حوضچههای پرورش ماهی و کشت گیاهان دارویی و ... با یکهفتم آبی که برای کشت سنتی لازم بود، چندین کار کشاورزی و شیلاتی انجام داد.
استاندار اصفهان اضافه کرد: امروز با بخشی از سود میلیاردی صنایع اصفهان، میتوان هم کشاورزی و هم زندگی مردم اصفهان را نجات داد.
وی با اشاره به مصوبه کارگروه ملی سازگاری با کمآبی متذکر شد: طرح اصفهان نه تنها در کارگروه آب مطرح و بررسی شد بلکه در جلسه دیروز هیأت دولت نیز مطرح شد و رئیسجمهور نیز با حمایت جدی از این طرح، این ابتکار عمل را به عنوان الگوی دیگر استانها مطرح کرد.
مهرعلیزاده در پایان با بیان اینکه برای تأمین منابع آبی نیازی به مراجعه به تهران و اصرار و التماس برای دریافت بودجه نیست، ابراز داشت: اصفهان را هم چنان به عنوان یک شهر تاریخی و زیبا حفظ خواهیم کرد، با این تفاوت که مردمش با وجود کمآبی در رفاه و آبادانی زندگی خواهند کرد.
انتهای پیام/م