محمد جواد عالم زاده انصاری فوق تخصص قلب در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ، اظهار کرد: فشار خون بالا بیماری مزمنی است که معمولا با چند علامت و گاهی هم بدون هیچ نشانهای در افراد بروز میکند؛ زمانی که فشار خون به صورت ناگهانی بالا رفته وضعیتی به وجود میآورد که بیمار باید سریعا تحت درمان قرار بگیرد.
این فوق تخصص قلب با اشاره به اینکه فشار خون بر اثر فشار وارد شده جریان خون به دیواره رگها به وجود میآید، بیان کرد: فشار خون اگر درمان نشود، در طول زمان باعث ایجاد بیماریهای قلبی مانند سکته و نارساییهای قلبی خواهد شد و ممکن است به سکتهی مغزی هم منجر شود.
عالم زاده انصاری با اشاره به اینکه افرادی که در خانواده خود سابقه فشار خون دارند باید مرتب فشار خون خود را بررسی کنند، گفت: عدد مناسب برای فشار خون طبیعی ۱۲۰ روی ۸۰ میلیمتر است؛ اگر بالاتر از این باشد فرد به فشار خون بالا مبتلاست و باید تحت درمان قرار گیرد؛ فشار خون بالا بیماری است که بدون هیچ علامتی خود را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه فشار خون بالا علامت خاصی ندارد و در برخی افراد با نشانههای مختلفی بروز می کند، مطرح کرد: ممکن است سالیان سال فردی فشار خون بیشتر از ۱۶ الی ۱۷ داشته باشد و نداند که به فشار خون مبتلاست، لذا افراد باید هر چند وقت یک بار فشار خون خود را چک کنند و از عوارض بعدی آن پیشگیری کنند.
عالم زاده انصاری با اشاره به اینکه فشار خون بالا بر روی دیواره رگها میتواند باعث ایجاد درد سینه، نفس تنگی و یا سکته قلبی شود، بیان کرد: این بیماری سن و سال نمیشناسد؛ استرس و اضطراب، مصرف دخانیات، تحرک ناکافی و تغذیه نامناسب دلایل اصلی بالا رفتن فشار خون است.
وی با بیان اینکه نوع تغذیه در فشار خون بسیار اهیمت دارد، گفت: موز، گریپ فروت، هلو، آلو، زردآلو و انجیر حاوی پتاسیم هستند و فشار خون را پایین میآورند؛ غلات سبوسدار، شیر، سبزیجات مخصوصا سبزیجات برگ سبز، گیاه زعفران و فلفل سیاه فشار خون را پایین میآورد.
این فوق تخصص قلب با اشاره به اینکه افراد باید لبنیات را در وعدههای غذایی خود جای دهند، گفت: بدن انسان به منیزیوم نیاز دارد که منبع اصلی آن در سبزیجات مخصوصا سبزیجات سبزرنگ وجود دارد.
عالم زاده انصاری با بیان اینکه اضافه وزن در فشارخون موثر است، خاطر نشان کرد: افرادی که اضافه وزن دارند، اگر بتوانند ۱۰ درصد وزن خود را کاهش دهند، تاثیر بسزایی در کاهش فشار خون دارد؛ فست فودها و غذاهای سرخ کردنی را کاهش دهند و پياده روی در کاهش فشار خون بسیار توصیه میشود.
وی با بیان اینکه افراد بالای 40 سال باید هر 6 ماه یک بار فشار خون خود را بررسی کنند، یاد آور شد: افراد در خانواده های با سابقه فشار خون بالا باید به پزشک متخصص مراجعه کنند و در صورت داشتن فشار خون به درمان آن اقدام کرده و نوع تغذیه و فعالیت خود را کنترل کنند تا بتوانند از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند.
انتهای پیام/