به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ساختمان چشم انسان شبیه به کُره است؛ در قسمت جلوی کُره چشم یک پنجره شفاف به نام قرنیه وجود دارد؛ نور محیط اطراف وارد قرنیه میشود، سپس از مردمَک عبور میکند و به عدسی میرسد؛ عدسی نورها را به صورت دقیق در سطح شبکیه متمرکز میکند تا تصویر واضحی روی شبکیه ایجاد شود؛ چشم انسان قادر به تشخیص ۱۰ میلیون رنگ است.
برخی از قسمتهای مختلف کُره چشم عبارتند از: زجاجیه، مجرای اشکی، مردمَک، قرنیه، عنبیه، عدسی درونی و بیرونی، ملتحمه، سرخرگ و سیاهرگ مرکزی شبکیه، لکه زرد، صلبیه، مشیمیه و شبکیه.
برای بررسی اینکه چه مواد غذایی برای سلامتی چشم و تقویت بینایی مفید هستند با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره آب میوههای مفید برای تقویت بینایی اظهار کرد: افراد برای تقویت بینایی خود باید یک عدد انبه، یک لیوان انگور حبهشده، آب یک عدد لیموترش تازه، یک لیوان آب، یک قاشق غذاخوری عسل و در صورت تمایل ۲ تکه یخ را با هم داخل مخلوطکن بریزند و روزانه آب آنها را ۲ تا سه لیوان میل کنند.
وی مصرف سبزیجاتی مانند هویج، کرفس، انواع کلم، گوجهفرنگی، اسفناج، شلغم، جعفری، زردک، چغندر (لبو)، کاهو و لوبیا سبز را برای سلامتی چشم مفید دانست و بیان کرد: افراد برای تقویت بینایی خود باید سه عدد هویج، ۲ ساقه کرفس، ۱۵۰ گرم کلم (این کلم میتواند هر یک از انواع کلم مانند کلمپیچ، گلکلم، کلم بروکلی و کلم سفید و بنفش باشد) و چند قطره روغن زیتون را با هم داخل مخلوطکن بریزند و روزانه آب آنها را ۲ تا سه لیوان میل کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: هویج حاوی رنگدانهای به نام «بتاکاروتن» است و برای جذب نیاز به روغن دارد، چون محلول در روغن است بنابراین افراد باید آبهویج را به همراه چند قطره روغن مانند روغن زیتون میل کنند.
عظمایی تاکید کرد: افراد برای تقویت بینایی خود باید ۲ عدد هویج، سه عدد زردک و چند قطره روغن زیتون را با هم داخل مخلوطکن بریزند و روزانه آب آنها را ۲ تا سه لیوان میل کنند.
وی درباره موثرترین ترکیبات برای تقویت بینایی تصریح کرد: مصرف ویتامینهایی مانند ویتامین A و کاروتنوئیدها (رنگدانههایی زردرنگ که در گیاهان زرد و قرمز رنگ یافت میشوند) نقش موثری در تقویت بینایی دارند؛ ویتامین A و کاروتنوئیدها در گیاهانی مانند هویج، انواع کلم، کدو، انبه، طالبی و فلفل دلمهای سبز یافت میشوند؛ مصرف این گیاهان خطر ابتلا به بیماری آبمروارید (کاتاراکت) را کاهش میدهد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: لوتئین و گزانتین هم از جمله ترکیبات مفید برای تقویت بینایی هستند که در سبزیجاتی مانند جعفری، اسفناج و انواع کلم وجود دارند.
عظمایی با اشاره به تاثیر چشمگیر ویتامین C و بیوفلاونوئیدها در تقویت بینایی اظهار کرد: ویتامین C و بیوفلاونوئیدها در گیاهانی مانند پرتقال، لیموترش و شیرین، فلفل دلمهای، کیوی، گوجهفرنگی، توتفرنگی، سبزیجات سبز پر برگ، کلمبروکلی، گریپفروت و تمشک یافت میشوند؛ مصرف این گیاهان موجب کاهش فشار چشم میشود؛ این گیاهان همچنین در جلوگیری از ابتلا به آبسیاه (گلوکوم) و آبمروارید هم موثر هستند.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین عوامل ضعف بینایی و ابتلا به ناراحتیهای چشمی داشتن یبوستهای مزمن است؛ برای این منظور مبتلایان به یبوست برای رفع مشکلشان باید ۳۰ گرم برگ سنا، ۱۰ گرم گل سرخ، ۱۰ گرم گل ختمی و ۱۰ گرم تخم گشنیز را با هم ترکیب کنند سپس یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را به همراه سه تا چهار لیوان آب در قوری بریزند و بگذارند به خوبی دَم بکشد؛ افراد دچار این عارضه باید یک لیوان از این دمنوش را قبل از هر وعده غذایی به همراه کمی عسل میل کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره محلولهایی مفید برای شست و شوی چشمها افزود: افراد باید هر چند وقت یکبار چشمهایشان را با محلولهایی مانند عرق رازیانه و آب یا آب لیموترش تازه و آب شستشو دهند؛ شستشوی چشمها با این محلولها موجب دید بهتر چشم میشود.
عظمایی درباره طرز تهیه دمنوشی برای تقویت بینایی یادآور شد: افراد برای تهیه این دمنوش باید یک قاشق چایخوری میوه قرهقات را به همراه سه لیوان آب در قوری بریزند و بگذارند به خوبی دَم بکشد؛ اشخاص باید این دمنوش را در طول روز میل کنند؛ مصرف این دَمکرده علاوه بر کاهش قند، فشار و چربی خون موجب سلامتی شبکیه چشم و تقویت بینایی هم میشود.
انتهای پیام/
سلامت باشید