به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جرج جرداق مسیحی در کتاب امام علی (علیه السلام) صدای عدالت انسانیت (جلد ۱) به بیان مشخصات ظاهری حضرت امیر(علیه السلام) پرداخته است که به مناسبت ولادت حضرت علی(ع) به نشر آن خواهیم پرداخت.
در بخشی از کتاب امام علی، نوشته جرج جرداق آمده است:
از جمله كسانی كه وصف علیبن ابی طالب علیه السلام را مكتوب كردهاند، صاحب كتاب ذخائرالعقبی است. او مینویسد: علی علیه السلام ، مردی كامل، و قد او مایل به كوتاهی بود؛ رنگ پوست او سبزه سیر، با ریشی سفید و بلند، و چشمانی سیاه و درشت. زیبا صورت، گشاده رو، بسیار متبسم. با گردنی دراز چون اُریقی نقره ای، و شانه هایی پهن و استخوانهایی چون استخوانهای شیر، و بازو و ساعدی چنان به هم پیچیده كه از یكدیگر پیدا نبودند. با پنجه هایی پهن و درشت. و شكمی مایل به چاقی امّا نه به افراط، و ساق پایی ضخیم و به هم پیچیده با انتهایی باریك. عضلات ساعد نیز به هم پیچیده و كلفت و انتهایش باریك. راه رفتنش تا حدی شبیه به راه رفتن پیغمبر(ص) بود. با حالت دو، قدم به عرصه كارزار میگذاشت و در آن حال به چیزی توجه نمیكرد. نیرو و قدرتش چنان بود كه همه را به شگفتی وا می داشت.
بسیار دیده شد كه سواری به به چالاكی، بی هیچ زحمت و دشواری، چون كودكی شیر خوار از روی زین بر میكند و بر زمین فرو میكوبد. و چه بسیار اتفاق افتاد كه مچ دست دلاوری را میگرفت، گویی جانش را گرفته است؛ و قدرت نفس كشیدن از او سلب میگردید. معروف است كه با هیچ جنگاوری، هر قدر هم كه نیرومند و قوی و بزرگ بوده، در میدان نبرد به مبارزه بر نخاست، مگر آنكه او را به خاك هلاك افكند.
دری بزرگ و چندان سنگین را كه پهلوانان، توانایی كندن و جا به جا نموده آن را نداشتند، با یك دست بر میگرفت و چون سپر عادی بر سر میكشید. سنگ بزرگ و عظیم را كه اگر جمعی از نیرومندان برای برداشتنش همدست می شدند، آن را نمی توانستند بردارند، او تنها و با یك دست بر میداشت! در میدان نبرد، آنچنان نعره می كشید كه قلب دلاوران و رزمندگان به یكباره فرو می ریخت! تركیب و ساختمان بدنش طوری بود كه تغییرات جوی بر آن اثری نمی گذاشتند، به همین دلیل، باكی نداشت كه لباس زمستانی را در تابستان بپوشد، و پوشاك تابستانی را در زمستان در بركند!
در هیچ کتاب معتبر از اهل سنت و شیعه مطلبی در مورد نامناسببودن چهره و اندام امیرالمؤمنین(ع) وجود ندارد، بلکه نقلهای بسیاری در مورد زیبایی حضرتشان در این منابع مشاهده میشود:
ابن عبدالبر(م 463ق) در کتاب «الاستیعاب فی معرفة الاصحاب»: حضرت على(ع) قد متوسط و چشمانی سیاه داشت. خوشسیما بود و مانند ماه شب چهارده، از زیبایى میدرخشید. شکمش، بزرگ و شانههایش، پهن و درشت انگشت بود. اندامى لطیف داشت و گردنش از سپیدى، مانند تنگى از نقره بود. جلو سرش مو نداشت و محاسنش، انبوه بود. استخوان شانه استوارى، مانند استخوان شانه شیر درنده بود. بازو و بند دستش از پیچیدگى قابل تشخیص نبود. هنگام راه رفتن گامها را کشیده برمیداشت. هرگاه بازوى کسى را میگرفت، چنان بود که جان او را گرفته تا آنجا که تاب نفس کشیدن را احساس نمیکرد. دست و بند دستش، فربه بود.
ابن اثیر جزری (م 630ق) در کتاب «اسد الغابة فی معرفة الصحابة»: ابو هریره از عبد الله بن داوود از ابو الحجاج مدرک چنین روایت کرده است: در یکى از روزها دیدم که حضرت على(ع) به ایراد خطبه پرداخته است، در آن هنگام چهرهاش از همه مردم، زیباتر بود.
یکى از افراد در ضمن ملاقاتى که با رسول خدا(ص) داشت، گفت: چگونه على(ع) میتواند «لواء الحمد» را به دوش بکشد؟ رسول خدا(ص) در پاسخ فرمود: «چگونه على(ع) تاب تحمل آنرا نداشته باشد، حال آنکه خصلتهاى چندى را در اختیار دارد: 1. شکیبائیش مانند شکیبائى من است. 2. چهره زیبایش مانند چهره زیباى یوسف(ع) است. 3. نیرویش مانند نیروى جبرئیل است».
از «ابن عباس» روایت شده است که؛ رسول خدا(ص) فرمود: «کسى که میخواهد به حلم حضرت ابراهیم(ع) و به حکم نوح(ع) و به زیبایى چهره یوسف(ع) پى ببرد، به على بن ابیطالب(ع) نظر نماید [که همه این ویژگیها در او جمع شده است]».
درباره بخش دوم پرسش نیز باید گفت که امام علی(ع)، مصداقی از آیه «أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ» بود، امّا خشونت بیجا نداشت، بلکه در جای خود خشن و در جای خود مهربان بود، و مهربانی آنحضرت بر خشونتش میچربید.
ابو سعید خدرى نقل میکند: در یکى از روزها، گروهى در پیشگاه رسول اکرم(ص) از حضرت على(ع) شکایت کردند. پیامبر(ص) به دنبال شکوه آنان از جاى برخاست و خطابهاى ایراد فرمود و شنیدم خطاب به مردم اظهار میداشت: «اى مردم! از على(ع) شکوه نکنید، به خدا سوگند! على شیفته ذات خدا است و در راه خدا از خشونت و سرسختى زیادى برخوردار است و در این راه کمال پایمردى را دارد».
انتهای پیام/
فقط فقط مولایم علی امیرالمؤمنین است
اسدالله غالب
شه لافتی
آقا جان علی بن ابی طالب
به ابی انت و امی
گشاد کار دو عالم به یک اشارت توست به کارماچه درنگ است یاعلی aمددی
جانم فدای علی و اولاد علی و قربان فرزند حاضرش مهدی صاحب زمان
گشاد کار دو عالم به یک اشارت توست به کارماچه درنگ است یاعلی مددی
جانم فدای علی و اولاد علی و قربان فرزند حاضرش مهدی صاحب زمان
علی کار می کرد پادو نداشت
در این شش دهه جامه نو نداشت
به خورجین به جز لقمه جو نداشت
گرفتار شد رو به مردم نزد
ببین زهد را لب به گندم نزد
کیست در مردانگی مانند تو
ولایه علی بن ابی طالب حصنی فمن
دخل حصنی امن من عذابی.
ندای جبراییل در روز احد:
لافتی الا علی لاسیف الا ذوالفقار
چو علی که میتواند که بسر برد وفا را
همه امیدم در محشر عشق علی و اولاد معصومینش هست و لا غیر.
هروقت اوصاف حضرت رو میخونم روحم جلا پیدا میکنه
الا علی علیه السلام
عالم به قربان مظلومیتتون آقا
همه جانم فدای پسرعمویت "محمد "(ص) اویی که تمام خوبیها از آن اوست
انشالله که خداوند از گناهان کبیره و صغیره ما درگذرد و مارا از شیعیان حقیقی آن حضرت و پیرو رسول اکرم(ص) قرار بدهد.
آمین یا رب العالمین.
جانم به فدایت که در ذهن همه تصویری از سادگی، صداقت، مردانگی، شجاعت، عدالت، زهد، تقوا، یتیم نوازی و .... ترسیم نموده ای.
امام علی جان من❤❤❤
دوست دارم همیشه در دنیا تو در کنارم باشی،این را از ته قلبم واز اعماق وجودم میگویم یاعلی جان،دعایم کن که درآخرت هم به وصال تو برسم وهمیشه باتو باشم مرا دعا کن،به امید دیدار رویت،یاعلی
من افتخارم در دنیا این است که مولا ومقتدایم علی است و شیعه به خود میبالد که نوکر وریزه خوار علی علیه السلام است
یاعلی مد....مددیاعلی
ما منتظر حمله ای از سوی حجازیم تا در بقیعش حرمی ناب بسازیم.
چه شود اگر که من هم برسم به آرزویی
پدر و مادر و همه خاندان و خودم به فدات
ولی از خودم خجالت میکشم که خودم رو شیعه ی تو بدونم یا علی منو ببخش و حلالم کن انت الحبیبی یا مولای
هنوز نام تو بردن کمال بی ادبیست
حلال زاده شناسد علی (ع) و آلش را
چرا که نور حلال زاده ز نور علیست...
جان ناقابل ما به فدای شما وفرزندانتان یا مولا.
مظلوم عالم است
الحق محب واقعی علی و اولادش بود