یو اس‌ای تودی در گزارشی به موضوع برکناری رکس تیلرسون از وزارت خارجه آمریکا پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ یو اس ای تودی در گزارشی درباره برکناری رکس تیلرسون از وزارت خارجه آمریکا، با طرح مسئله موفقیت‌آمیز بودن دوران کوتاه وزارت وی تاکید کرد پمپئو چالش های عمده‌ای پیش رو دارد, زیرا وی تا پیش از این می توانست بی هیچ مسئولیتی فقط انتقاد کند ولی اکنون باید در صورت انتقاد، راه حل جایگزینی را نیز ارائه کند.

پمپئو با میراث یکساله تیلرسون چه خواهد کرد؟

تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای درخواست از سنای آمریکا در تایید مایک پمپئو، رئیس پیشین سیا به عنوان وزیر خارجه جدید که جایگزین رکس تیلرسون می شود، چندان غافلگیرکننده نبود. شایعات درباره این برکناری ماه‌ها بر سر زبان ها افتاده بود. با این حال باز هم این حادثه نظر به موقعیتی که آمریکا در سیاست خارجی دارد، از اهمیت برخوردار است.

در ادامه این گزارش آمده است: بسیار بد است که مردی فقط بعد از یک سال، مجبور به ترک مسند خود می شود. این دوره کوتاه معمولا با موفقیت همراه نیست. افراد دیگری نیز بودند که در مسندهای بالا در دولت حدود یک سال دوام آوردند که لس آسپین (Les Aspin) وزیر دفاع دولت کلینتون، پورتر گاس، مدیر سیا در دوران جُرج بوش یا چند نفر از مشاوران امنیت ملی در دولت ریگان از جمله کسانی بودند که به سختی یک سال مسئولیت خود را به سر آوردند. وی برخی بحران ها در سراسر دنیا را به خوبی مدیریت کرد، نحوه برخورد با قدرت های جهانی مانند روسیه و چین را می دانست و با دیگر اعضای دولت ترامپ مانند وزیر دفاع نیز روابط خوبی داشت هر چند که این روابط خوب الزاما شامل شخص ترامپ نمی شود.

پمپئو با میراث یکساله تیلرسون چه خواهد کرد؟

تیلرسون در نحوه ساماندهی به وزارت خارجه چندان تاثیرگذار نبود و تمایل وی برای پذیرش کاهش بیست و نه درصدی بودجه دیپلماسی و کمک های خارجی نیز در همین راستا بود. این شکل از کاهش چشمگیر با اصلاحاتی جدی همخوانی نداشت. بسیاری از دیپلمات های آمریکایی در اعتراض، در حال خروج یا کناره گیری هستند. این بخش از میراثی که تیلرسون به جا گذاشته است چندان خوشایند نیست. خوشبختانه کنگره از چنین کاهش چشمگیری از بودجه‌ای که روی هم رفته کمتر از ده درصد از بودجه وزارت دفاع است، جلوگیری کرد. 

پمپئو باید آنچه را که تیلرسون ساخت و در حال حاضر وجود دارد با احتیاط در اختیار بگیرد. با هر حسابی، پمپئو فردی باهوش است و روابط خوبی با ترامپ دارد. با این حال به عنوان مدیر سیا، وی این امتیاز را داشت که بتواند بی آنکه خود نظر های بهتری را ارائه کند، به انتقاد از سیاست‌ها بپردازد. تا زمانی که کسی مسئولیتی برای ارائه جایگزین بهتری نداشته باشد، کار راحتی است که بنشیند و بگوید توافق هسته‌ای ایران می توانست بهتر باشد. کار راحتی است که کسی بنشیند و بگوید باید مساله کره شمالی حل شود مگر اینکه درک کند در انجام چنین کاری اگر اشتباهی صورت گیرد، می تواند به مرگبار ترین جنگ آمریکا از 1945 به این سو منجر شود. به نظر می رسد پمپئو خیلی چیزها را می داند ولی حال، باید این را نه فقط به رئیس بالا سری خود بلکه برای کنگره و همه مردم ثابت کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۲ ۲۵ اسفند ۱۳۹۶
آمریکا در پی زمینه سازی برای جنگ با ایران است برای جنگ آماده ایم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۶ ۲۵ اسفند ۱۳۹۶
عجب
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۵:۳۹ ۲۴ اسفند ۱۳۹۶
انشالله نابودی دولت مردان امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۴ اسفند ۱۳۹۶
واقعا برای ترامپ متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۲۴ اسفند ۱۳۹۶
مرگ براممممممممممممممریکا
Iran (Islamic Republic of)
سمیع
۱۳:۲۴ ۲۴ اسفند ۱۳۹۶
پمپو از خطاهای فاحش ترامپ بسوی فرو پاشی ایالات متحده امریکا اتحاد دویست،سیصد ساله با پایان تاریخ مصرف همراه با متحدش اسرائیل.
Iran (Islamic Republic of)
حسین علی اکبری
۱۰:۳۷ ۲۴ اسفند ۱۳۹۶
من معلم دوره ابتدایی با ۲۷ سال سابقه ، آمادگی خود را جهت جهاد و دفاع از کیان کشور اسلامی ام اعلام داشته و توصیه به آماده نمودن کشور برای مقابله با هر توطئه و حمله ی احتمالی اجانب، خصوصا، افکار شخصی ناپرهیزکار و ملحد ، همچون ترامپ ! رئیس جمهور نحس و نابکار ایالات متحده،اعلام می نمایم.
آخرین اخبار