سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه امروز تعدادی از مردم استان اصفهان با مشکلات کمبود آب دستوپنجه نرم میکنند، گفت: در جلسهای که هفته گذشته سران قوا تشکیل دادند، به این مسئله نیز پرداختند.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ اژهای پیش از ظهر امروز یک شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات اصفهان با تبریک ایام مبارک ماه رجب المرجب و فرا رسیدن سال نو، اظهار داشت: در ارتباط با موضوع آب در کل کشور و با توجه به خشکسالی، برخی استانها از جمله استان اصفهان چندین سال است، با خشکسالی طولانی دستو پنجه نرم می کنند.
وی ادامه داد: اقداماتی که باید در دهه های گذشته در ارتباط با زاینده رود انجام می شد به اتمام نرسیده و در زمینه مدیریت مصرف آب و جداسازی آب شرب، کشاورزی و صنعت، مجموعه اقدامات لازم انجام نشده است.
اژه ای با اشاره به اینکه بر این اساس تعدادی از مردم استان اصفهان با مشکل مواجه شده اند، گفت: اهل این استان هستم و از مشکلات اطلاع دارم و با این وجود تمایل داشتم برخی موضوعات را از زبان مسئولان و مردم بشنویم و بررسی کنیم چه اقدام عاجلی می توان با همکاری مردم و مسئولان انجام داد.
محسنی اژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری، در ارتباط با دلیل اصلی بازداشت اسفندیار رحیم مشایی در روز گذشته و اتهاماتی که به ایشان وارد است، ابراز داشت: ایشان اتهامات متعددی داشته است و بر این اساس روز گذشته دستگیر شده است.
وی با بیان اینکه تنها یک دلیل در ارتباط با بازداشت رحیم مشایی مطرح نیست، گفت: الان نمی توان اتهامات وی راعرض کنم و مطابق قانون تا زمانی که حکم صادر و قطعی نشده از بیان این موارد معذور هستم.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه رحیم مشایی تحت بازداشت قرار گرفته است، گفت: برخی اتهامات وی آشکار و برخی موارد اتهامی منتسب و نیازمند تحقیقات لازم است.
سخنگوی دستگاه قضا درباره حکم مهدی هاشمی گفت: حکم مهدی هاشمی در ارتباط با اختلاس توام با جعل هفت تا 10 سال بود که ده سال دادند
وی با اشاره به اینکه اخذ رشوه 5 سال تا 10 سال است که به وی ده سال دادند، گفت: در ارتباط با اقدامات امنیتی حداکثر 5 سال بود که 5 سال دادند، وی به 25 سال زندان محکوم شد نه به 10 سال و در قانون فعلی چنانچه کسی سه جرم داشت هر کدام از اینها به اشد محکوم می شود ولی در مقام اجرا 10 سال اجرا می شود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره آخرین وضعیت رسیدگیها به حوادث دیماه سال جاری اظهار داشت: مجموع وقایعی که در دیماه رخ داد دشمن را خیلی خوشحال کرد، آنها تصور کردند انقلابی در ایران رخ میدهد. همانگونه که مشاهده کردید مردم، دستگاهها و نهادهای ذیربط حضور پیدا کردند و مسئله نسبتاً رفع شد، میگویم "نسبتاً" چون چنین مسائلی دارای خسارتهای برای کشور بوده است.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه دستگیرشدگان آن وقایع به دو دسته تقسیم شدند، گفت: یک عده افرادی بودند که ناراضی بودند ولی ابزار دشمن نبودند و انگیزههای سیاسی هم نداشتند قرار نبوده و نیست که مجازاتهای سنگین بشوند و نوعاً با قرارهایی آزاد شدند. دسته دیگر هم افرادی بودند که با منافقین و سرویسهایی در ارتباط بودند که آگاهانه و عالمانه برای مقابله با نظام به میدان آمده بودند.
محسنیاژهای خاطرنشان کرد: در تهران برای 175 نفر کیفرخواست صادر شده و دادگاه رفتند ولی هنوز برای هیچکدام حکم قطعی صادر نشده است. در برخی از استانها در دیماه اغتشاشاتی وجود نداشت، در استانها حدوداً برای 280 نفر کیفرخواست صادرشده و یک حکم قطعی هم صادر شده است. در اصفهان نیز تعدادی کیفرخواست در همین رابطه صادر شده است.
معاون اول قوه قضاییه در ادامه گفت: بخشی از جریان سازی ها همراهی با دشمن است، عمل آنها با شیطان بزرگ و اسرائیل یکی است.
اژه ای ادامه داد: کسانی که قانون را بر نمی تابند مصداق صریح دیکتاتور هستند، این پرونده طی ماهها تحقیق شده و در دادگاه بدوی رسیدگی شده، هر مدرکی می خواستند ارائه دادند.
سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه قضاوت کار بسیار سختی است، بیان داشت: در منابع دینی و مذهبی بر مسئله قضا تاکید بسیار شده است چراکه شناخت حق بسیار سخت و مهم است و بر این اساس ورود در کار قضا نه بر اساس اشتغال به یک کار بلکه بر اساس وظیفه باید انجام شود.
وی یکی از مشکلات مهم مردم را شرکتهای لیزینگی برشمرد و ابراز داشت: در این راستا کوتاهی عمومی در ارتباط با اعتماد به این شرکتها نیز وجود دارد اما قوه قضائیه بنا بر وظیفه خود اقدام به تعقیب، زندانی کردن و گاه اعمال جزاهای بسیار سنگین خواهد کرد اما این امر پول مردم را بازنمیگرداند.
محسنی اژهای گفت: در واقع در مرحله نخست مال باخته بودجه خود را می خواهد اما پولی در دسترس نیست، بر این اساس توقع مردم درست است اما قوه قضائیه کاری در این ارتباط نمی تواند انجام دهد و ممکن است این امر موجب نارضایتیهایی شود.
وی افزود: در این موارد از طریق بانک مرکزی، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی برای پیگیری و تعقیب بودجهها اقدام می کنیم اما به نتیجه نمی رسیم.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: دلیل عمده پرونده هایی که شکات کثیر دارد و به نتیجه نرسیده، این است که این شرکتها در اصل از پول مردم سود داده و تمام منابع مالی را به اتمام رساندهاند.
محسنی اژهای از اولویتهای مهم قوه قضائیه را ورود مدعی العموم به حقوق عامه برشمرد و اظهار داشت: بر این اساس دادستان های کشور نسبت به احیای حقوق عامه تلاش میکنند و اجازه نمیدهند افرادی حقوق مردم را پایمال کنند، البته هر دادستان نمی تواند خود حقوق عامه یا عملکرد مورد نیاز را تشخیص دهد و بر این اساس در حال تدوین دستورالعملی در این ارتباط هستیم.
وی از دیگر اولویتهای مهم قوه قضائیه را مبارزه همه جانبه با مفاسد به ویژه در دستگاههای حکومتی مانند قوه قضائیه برشمرد، تاکید کرد: اختلاس، ارتشاء، اخلال در نظام اقتصادی و غیره از مهم ترین این موارد است که از حبس های طولانی مدت تا اعدام را در پی دارد.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: برخلاف برخی صحبت ها درباره عدم برخورد با دانه درشت های متخلف در سال های اخیر، اغلب افرادی که این سال ها پرونده آنها مورد رسیدگی قرار گرفت و برخی هنوز در دست بررسی است مانند برادر رئیس جمهور، برادر معاون اول رئیس جمهور، بقایی، مشایی، بابک زنجانی و غیره از دانه درشتها هستند.
محسنی اژهای با بیان اینکه یک هزار و ۱۲۳ هکتار از منابع طبیعی که به ناحق یا غیرقانونی تصرف شده بود در سال ۹۶ رفع تصرف شد، گفت: اصفهان دارای پروندههای با چندین هزار شاکی است و متخلف دستگیر شده اما اموالی به میزان شکایت شکات وجود ندارد.
انتهای پیام/س
انگلیس انگلیس انگلیس انگلیس انگلیس انگلیس انگلیس