به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، دادخدا سالاری دادستان عمومی وانقلاب کرمان گفت: درراستای امنیت غذایی شهروندان بیش از ۵۲۵ کیلوگرم سوسیس و کالباس در شهر کرمان در یکسال گذشته معدوم شده است.
وی افزود: طرح ارتقای امنیت غذایی در سال ۱۳۹۳ با هدف ایجاد امنیت غذایی و خوراکی برای شهروندان توسط دادستانی کرمان برای اولین بار در کشور راه اندازی و با رصد مستمر و بازدیدهای سرزده قضات و هیات عالی بصورت دائم مراکز عرضه غذایی را مورد بازدید قرار گرفته و در سال ۹۶ هیات عالی بررسی امنیت غذایی و بهداشتی کرمان ۲۶ اکیپ بازدید از ۱۰۶ واحد صنفی از جمله رستورانها و فروشگاههای عرضه مواد غذایی داشته است.
این مقام قضایی در ادامه گفت: دراین بازدیدها ۲۴ واحد غذایی به صورت فوری پلمپ و ۴۴ واحد غیر فعال شده اند.
دادستان کرمان اضافه کرد: به طور قطع مراکز عرضه مواد غذایی که بهداشت را رعایت نکنند مورد اعمال قانون قرار میگیرند و برای آنها تشکیل پرونده میدهیم و در نهایت با نظر کارشناسان شبکه بهداشت و دامپزشکی و سایر کارشناسان ذیربط تشخیص قاضی (نماینده دادستان) این مراکز پلمب میشوند.
سالاری عمده ایرادات واحدهای صنفی بازدید شده از لحاظ دامپزشکی را مشاهده فرآورده خام دامی تاریخ گذشته (گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم مرغ)، فرآورده خام دامی بدون اصالت، برچسب و فاکتور خرید، فرآورده خام دامی دارای فساد مشهود (بوی غیر طبیعی، رنگ غیر طبیعی، سیاه شدگی و خشک شدگی)، تخلف بهداشتی در نحوه نگهداری (دیفراست مواد منجمد وانجماد فرآوردههای گرم و تازه، استفاده از طعم دهنده مانند پیاز در مدت زمان بیش از حد طبیعی (بیشتر از ۵ ساعت) عنوان کرد.
گفتنی است، عدم رعایت استعمال و عرضه مواد دخانی، عدم استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی و آلومینیومی، عرضه مواد خوراکی بدون مشخصات مفاد ماده ۱۱ شامل تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، پروانه ساخت و بهره برداری آدرس کارخانه و ... از دیگر مواردی است که دادستان به عنوان عوامل تهدید سلامت جامعه و شهروندان عنوان کرده است.
انتهای پیام/ی