به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، دریاچه الندان که به آن دریاچه پله ازنی هم گفته میشود، با مساحت ۶۰ هکتار یکی از مکان های زیبای گردشگری برای مسافران و گردشگران است.
قرار گرفتن این دریاچه در وسط جنگل و افتادن سایه درختان به روی آب دریاچه جلوه زیبایی به این اثر طبیعی داده است.
این دریاچه منطقه چهاردانگه شهرستان ساری و در مسیر جاده ساری، سمنان قرار دارد.
روح الله الندانی رئیس شورای اسلامی روستای ازنی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: آب بندان الندان در دل جنگلهای سر به فلک کشیده و وسیع پله قرار گرفته است و جنگلهای پهن برگ با ارتفاع بسیار زیاد و آب بندان وسیع داخل آن منظرهای بی بدیلی را خلق کرده است.
وی افزود: وسعت این آب بندان ۱۷ هکتار است که در موقع بارندگی به ۳۰ هکتار نیز میرسد
الندانی گفت: اطراف آبندان در اوایل بهار محل رویش گل بنفشه، الزی (پیازچه وحشی) و انواع سبزیهای معطر و دارویی است.
وی افزود: در سال های اخیر با رها سازی ماهی در این دریاچه، کاربردهای آن افزایش پیدا کرده است.
رئیس شورای اسلامی روستای ازنی با بیان اینکه آب این آب بندان فقط از طریق نزولات آسمانی تامین می شود و هیچ رود خانهای به سمت آن جریان ندارد، گفت: نحوه قرار گیری و نوع خاک آن سبب شد بر اثر اندک بارانی تمام آبهای باران و برف به سمت آن جریان پیدا کند و عدم نفوذ پذیری خاک آن باعث شده است ماندگاری آب را در این آب بندان زیاد نماید.
الندانی افزود: در آن سوی آب بندان پله رود خانه ای جریان دارد که آب گواری آن برای نوشیدن بسیار مناسب است، چون از سرچشمهی این رودخانه تا محل اتصال آن به زمینهای کشاورزی هیچگونه سکونت گاه انسانی وجود ندارد تا آب آن را آلوده نماید.
وی گفت: آب بندان پله دارای امکاناتی مانند سرویس بهداشتی، قایق موتوری و پدالو است.
جنگل های بکر و جاده جنگلی زیبای منتهی به آب بندان الندان سبب شد تا گردشگران و مسافران داخلی و خارجی به این منطقه سفر کنند.
پاکدل یکی از مسافران کاشمر مشهد است که برای اولین بار به این منطقه آمده است، در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می گوید: دریاچه الندان با زیباییهای منحصر به فرد من و خانواده ام را غافلگیر کرد.
وی افزود: اگر دوباره باز هم به مازندران سفر کنم، حتما مقصد سفرم منطقه چهاردانگه و این دریاچه خواهد بود.
اهالی روستای ازنی می گویند: نقل قولی از نسلهای قبل از ما وجود دارد که آنچه امروز آب بندان پله را تشکیل میدهد، قبلا شهر بود و از بین رفته است.
آب این آببندان فقط از طریق نزولات آسمانی تامین می شود و هیچ رود خانهای به سمت آن جریان ندارد.
نحوه قرار گیری و نوع خاک آن باعث شده است در اثر اندک بارانی تمام آب های باران و برف به سمت آن جریان پیدا کند و عدم نفوذ پذیری خاک آن باعث شده است ماندگاری آب را در این آببندان زیاد نماید.
درخت های راش، ممرز، بلوط، ملچ و نمدار اطراف این آب بندان را احاطه کردند.
درزی دهیار روستای ازنی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: آب این آب بندان منبع اصلی تامین آب شالیزیری روستاهای ازنی، مازارستاق، لسفرم، کنتا، دیدو، زلم است.
وی افزود: نزدیکترین راه رسیدن به این آب بندان از طریق روستای ازنی است و مردم این روستا مانند سال های قبل آماده استقبال از مسافران هستند.
درزی گفت: در گذشته های نه چندان دور محل فعلی آب بندان پله محل رویش گیاهی به نام گاله بوده که مردم روستاهای اطراف در گذشته برای پوشش بام های خود از آن استفاده می کردند.
اطراف آب ندان الندان در اوایل بهار محل رویش گل بنفشه، الزی (پیازچه وحشی) و انواع سبزی های معطر و دارویی است و مردم روستاهای اطراف برای برداشت آن به جنگل می روند.
گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی
انتهای پیام/ م