به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، چابهار بندری که به دلیل آب و هوای بهاریاش به این نام خوانده میشود یکی از شگفت انگیزترین بنادر ایران است. این شهر که در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان واقع شده لقب تنها بندر اقیانوسی ایران را نیز دارد.
اگرچه چابهار به دلیل قرار گرفتن در منطقه آزاد در گذشته بیشتر برای خرید مورد استقبال قرار میگرفت ولی این روزها طبیعت چابهار گردشگران زیادی را جذب میکند. آنطور که میگویند اگر دلت میخواهد در زندگی، راه رفتن در مریخ را تجربه کنی، حتما سری به چابهار بزن. بندر چابهار که تازگیها محبوبیت زیادی هم پیدا کرده، دیدنیهای زیادی دارد. از غروبهای دل انگیزش که بگذرید، صخرههای تراش خورده آن و جاهای حیرت انگیز دیگری هم هست. ما در این پست مناطق دیدنی چابهار را بهتان معرفی میکنیم.
در ۱۰ کیلومتری چابهار، بین دشت کهیر و تنگ و در ۲۰ کیلومتری روستای کهیر، سه تپه کوچک گل افشان به ارتفاع ۱۰ تا ۲۰ متر وجود دارد که یکی از دیدنیهای چابهار است. دو تا از این تپه ها غیرفعال و یکی از آنها مانند آتشفشانی می جوشد و هر دقیقه یکبار از آن گل سرد طوسی رنگی خارج میشود.
یکی از جاذبههای شگفت انگیز چابهار کوه های مینیاتوری یا مریخی است. این کوه ها ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر بعد از چابهار به سمت بندرگواتر، قرار گرفتهاند. وجود دریا در یکسو و وجود این کوه ها در طرف دیگر جاده باعث شده تصویر همچون تابلویی نقاشی باشد. جنس این کوه ها رسوبی است و روی آنها هیچ گیاهی به چشم نمی خورد، اما رنگ خاکستری آنها، شکل مخروطیشان و ترکیب رنگ قرمز باعث شده به کوههای مریخی معروف شوند.
بعد از دیدن کوههای مینیاتوری میتوان به دیدن تالاب لیپار رفت. تالاب شگفت انگیز لیپار که به آن تالاب صورتی نیز میگویند در ۱۵ کیلومتری شرق چابهار و در مسیر جاده ساحلی چابهار-گواتر قرار دارد. این تالاب که آب های سرگردان اطراف را جمع میکند ۱۴ کیلومتر است و پرندگانی همچون فلامینگو، حواصیل، طاووسکن، تیهو و عقاب دشتی در آن زندگی میکنند.
ساختمان قدیمی فرمانداری چابهار که از دوران قاجار به جا مانده، اکنون موزه محلی چابهار است. این بنا بر روی سکویی به ارتفاع یک و نیم متر و به وسعت حدود ششصد و پنجاه متر مربع بنا شده و دارای سه درب ورودی، مجموعه اتاقها، راهرو و… است. بنا در دو طبقه ساخته شده است که قسمتی از آن بوسیله سکویی با سقف چوبی و ستون آهنی احاطه شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: این شهرستان به عنوان یکی از بهترین نقاط ایران از ظرفیتهای بالایی در زمینه گردشگری برخوردار است.
عبدالحمید بلوچزاده افزود: قلعه تیس (پرتغالی ها)، آرامگاه سید غلامرسول، ساختمان قدیم فرمانداری (موزه محلی)، حسینیه آل رسول، ساختمانهای قدیمی گمرک و پست و روستای تیس از جمله آثار تاریخی شهرستان چابهار به شمار میروند.
وی ادامه داد: ساحل ماسه ای، کوههای مینیاتوری، اسکله ها، تالاب لیپار، درخت انجیر معابد، صخرههای مرجانی و غارهای بان مسیتی تیس از جمله آثار طبیعی چابهار است.
وی گفت: چابهار نزدیکترین بندر به آبراههای بین المللی و از نقاط مهم راهبردی برای گردشگران محسوب میشود که هر ساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی و هیاتهای متعدد تجاری، اقتصادی و سیاسی است.
انتهای پیام/گ