ادوارد اسنودن می گوید: فیسبوک با فروش اطلاعات خصوصی میلیون‌ها کاربر به کسب درآمد هنگفت از این طریق مبادرت می کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  به گفته اسنودن، شبکه اجتماعی فیس بوک کاملا تبدیل به یک «شرکت اطلاعاتی» شده است. به اعتقاد این کارمند پیشین سازمان های اطلاعاتی ایالات متحده فیسبوک بواسطه تبادل اطلاعات درآمد هنگفتی دارد. اسنودن در یکی از توییت هایش می نویسد: « فیس بوک درآمد زیادی از فروش اطلاعات خصوصی میلیون‌ها نفر از اعضای این شبکه اجتماعی دارد. و این فروش اطلاعات فراتر از انتظارات و پیش بینی های شماست.»

به گزارش یورو نیوز، این واکنش از سوی اسنودن آمریکایی که بسیاری او را قهرمان مبارزه با نقض حریم خصوصی افراد در جهان می دانند پس از جنجال های مربوط به شرکت کمبریج آنالیتیکا مورد توجه قرار گرفت.

این شرکت متهم به استفاده بدون اجازه از اطلاعات خصوصی میلیون ها نفر است. این شرکت اطلاعات خصوصی افراد را بدون اجازه از آنها در جهت منافع دونالد ترامپ در دوران انتخابات ریاست جمهوری آمریکا استفاده کرده است. یکی از مهمترین منابع اصلی این شرکت شبکه اجتماعی فیس بوک بوده است.

به گفته ادوارد اسنودن نام شرکت هایی که در گذشته کار جمع آوری اطلاعات خصوصی افراد را بر عهده داشتند «شرکت های اطلاعاتی» می گذاشتند و امروز فیس بوک در همین مسیر حرکت می کند و مالکان آن نمی توانند این موضوع را کتمان کنند. به گفته اسنودن شرکت فیس بوک جایگاه واقعی خود به عنوان یک شبکه اجتماعی را از دست داده است و تبدیل به یک منبع فروش اطلاعات خصوصی افراد شده است.

سابقه افشاگری مامور وقت اطلاعاتی آمریکا

دسامبر سال ۲۰۱۲ میلادی ادوارد اسنودن، مامور وقت اطلاعاتی آمریکا، بصورت ناشناس با گلن گرینوالد، خبرنگار نشریه بریتانیایی گاردین تماس می گیرد و از او می‌خواهد پیش از هرگونه مکالمه یک سیستم کد گذاری شده تهیه کند. گلن گرینوالد که مهارت چندانی برای کار با سیستم های کامپیوتری نداشت به این تماس اهمیتی نمی دهد.

در ژانویه سال ۲۰۱۳ اسنودن با لورا پویترس، مستندساز از طریق یک سیستم کدگذاری تماس می گیرد و اطلاعات ارزشمندی به وی می دهد، با این وجود از ارائه هرگونه مدرک در این مرحله خودداری می کند. پویترس هم برای بررسی اعتبار این “منبع اطلاعاتی” با چند روزنامه نگار از جمله گرینوالد مشورت می کند. دلیل انتخاب اسنودن مقاله ای بود که پویترس پیش تر درباره برنامه جاسوسی اطلاعات از سوی آژانس امنیت ملی در نیویورک تایمز نوشته بود.

مامور سابق اطلاعاتی آمریکا علیه فیس بوک دست به افشاگری زد

در آوریل ۲۰۱۳، گرینوالد و پویترس که از پیش یکدیگر را می شناختند، در نیویورک با هم ملاقات می کنند تا درباره اطلاعات گوناگونی که درباره برنامه جاسوسی آژانس امنیت ملی به بیرون درز کرده بود، تصمیم مشترکی اتخاذ کنند.

یک ماه بعد اسنودن، از این دو روزنامه نگار می خواهد تا در هنگ کنگ به او بپیوندند. آنها هم این درخواست را قبول می کنند و سرانجام این سه در یک مرکز تجاری در هنگ کنگ با هم ملاقات می کنند.

پنجم ژوین سال ۲۰۱۳، گرینوالد نخستین مقاله اش را درباره فعالیت های جاسوسی آمریکا منتشر می کند و عملیات وسیع این کشور برای رصد مکاتبات و مکالمات تلفنی و اینترنتی پرده بر می دارد. یک روز بعد هم این روزنامه نگار به همراه پویترس یک مقاله دیگر در واشنگتن پست منتشر می کند و دست به افشاگری درباره برنامه رصد اطلاعات، مشهور به “پریزم” می زند.

منبع: العالم

انتهای پیام/

کسب درآمد هنگفت از فروش اطلاعات خصوصی میلیون ها کاربر توسط فیسبوک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.