به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشت، اگر یک مسلمان در محله سفیدپوستها به صورت زنجیرهای بمب به کار بگذارد و سپس خود را با آخرین بمب منفجر کند، بدون شک کاخ سفید و رسانههای مختلف برچسب «تروریست» به او میزنند و میان مذهب و رفتارهای خشونت آمیز ارتباطی ایجاد میکنند. اما مورد بمبگذار آستین یک استاندارد دوگانه را به نمایش میگذارد: تروریستهای بمبگذار مسیحی همچنان در این مورد از مصونیت برخوردار هستند.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی بازفید، مارک آنتونی کاندیت 23 ساله، عامل بمبگذاریهای اخیر در آستین تگزاس یکی از اعضای گروهی بوده است که فکر می کنند فاجعهای مانند جنگ هستهای یا تغییرات اجتماعی رخ میدهد و تلاش میکنند در پناهگاهی دور افتاده برای خود غذا و لوازم بقا آماده کنند.
طبق گزارش گاردین، کاخ سفید تا کنون هرگونه ارتباطی میان بمبگذار آستین و تروریسم را رد کرده، اگرچه او عامل بمبگذاری زنجیرهای سه هفتهای در آستین شناخته شده است. رئیس پلیس آستین ادعا میکند کاندیت باید در درجه اول به عنوان یک جوان پرچالش شناخته شود، زیرا در ویدئوی اعترافش به تروریسم یا نفرت هیچ اشارهای نکرده است.
روزنامه انگلیسی گاردین به دنبال اظهارات رئیس پلیس آستین این پرسش را مطرح میکند که آیا اکنون اجازه میدهیم بمبگذارها شخصیت خود را برای ما شناسایی کنند؟
رجحان نژادپرستانه و مذهبی در درک کاندیت تضاد ایجاد میکند. از آنجایی که او سفیدپوست است، اعمالش به مشکلات شخصی محدود میشود، هرچند آمریکاییهای سفیدپوست همواره تهدید تروریستی بزرگتری نسبت به خارجیهای مسلمان این کشور ایجاد میکنند. علاوه بر این کاندیت یک مسیحی است و همچنین عضویتش در گروه مذکور، اعتقاد او نیز بر واکنش نسبت به اقدام تروریستی او تاثیر میگذارد.
اگرچه رفتار کاندیت به وضوح یک «تحریک سیاسی» است، بسیاری افراد از تروریست نامیدن او اجتناب میکنند و این یکی از امتیازات سفیدپوست بودن است. به نظر میرسد سفیدپوست بودن شما را از لحاظ فرهنگی و سیاسی بیطرف نشان میدهد، حتی زمانی که عضوی از یک فرقه افراطگرا باشید.
گاردین در ادامه گزارش خود نوشت، خشونت امری پیچیده است و انگیزه آن نمیتواند به یک عامل محدود شود. قصد کاندیت از بمبگذاری نیز به ایمان و اعتقادات او محدود نخواهد شد. با این وجود این سوال پیش میآید که چرا به برخی از ادیان برچسب ستیزهجو، خشن و نفرت طلب زده میشود.
شاید ما هرگز روزنامه یا ویدئویی در مورد انکه انگیزه اصلی کاندیت برای اقدامات تروریستی اعتقاد مذهبی او بوده است، پیدا نکنیم. اما حتی اگر چنین چیزی بیابیم، بدون شک کاندیت همچنان از مصونیت مذهبی خود برخوردار خواهد بود. بر اساس نظرسنجی موسسه تحقیقات دینی عمومی (پیآرآرآی)، پروتستانهای مسیحی بیشترین میزان افرادی را دارند که در میان مسحیان، اقدامات تروریستی تحت نام مسیح را انکار میکنند (87 درصد).
به عبارت دیگر سفیدپوستان پروتستان این این اقدام را رد میکنند؛ زیرا به سختی میتوانند باور کنند چنین اقدامی از سوی یک مسیحی صورت گیرد.
تاریخچه گروههای تروریستی سفیدپوستان مانند «کوکلاس کلانها» نشان میدهد که چگونه خشونتهای تروریستی مسیحیان به خاطر ملیت و مذهب آنها نادیده گرفته میشود.
انتهای پیام/