به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، نبی الله خون میرزایی، مدیرکل شیلات خوزستان گفت: خوزستان در سال 96 رتبه نخست پرورش ماهیان گرمابی با تولید نزدیک به ۷۰ هزار تن انواع تولیدات آبزیپروری، و رتبه دوم آبزی پروری را در کشور دارد .
وی بیان داشت: حدود 14 تا 15 هزار نفر در این بخش اشتغال دارند.بنابراین، حفظ تولید و اشتغال ایجاد شده باید در دستور کار همه دستگاههای اجرایی باشد. البته در این راه، جلسات فنی و کارشناسی با اتحادیههای پرورش ماهی و دستگاههای ذیربط؛ ذیل شورای اشتغال استان، ستاد رفع موانع تولید و نیز ستاد مدیریت بحران استان در حال انجام است.
خون میرزایی افزود: درصورت اجرایی شدن نامه وزارت نیرو، مبنی بر خودداری از تخصیص آب برای فعالیتهای شیلاتی، علاوه بر خسارت سنگین به سرمایهگذاران، تولیدکنندگان و کارآفرینان حوزهی آبزیپروری ۱۵ هزار خوزستانی بیکار میشوند.
مدیرکل شیلات خوزستان گفت: من امیدوار هستم که بتوان از تهدید خشکسالی، فرصتی برای بهینهسازی مصرف آب در همه زمینهها خلق کرد و فعالیت آبزی پروری در استان نیز تداوم یابد.
وی یادآوری کرد: آبزیپروری، به مفهوم مصطلح آن، آب چندانی مصرف نمیکند و آب مورد استفاده، مجددا به آبهای جاری و زیرزمینی باز میگردد و با خودپالایی در بستر رودخانه، قابلیت استفاده مجدد مییابد.
مدیرکل شیلات خوزستان بیان داشت: ازسوی دیگر، آبزیپروران با سرمایهگذاری زیرساختی وسیع خود، سهم چشمگیری در تولید و اشتغال استان دارند، اقساط تسهیلات خود را به نظام بانکی بدهکار هستند، مزارع آنها هزینه نگهداری قابل توجهی دارد و جایگاه برجستهای در تولید پروتئین کشور دارند. ضمن آنکه آب هدایت شده به کانون فوق بحرانی ریزگرد جنوب شرق اهواز، تاکنون به صورت داوطلبانه از حقابه مجتمع پرورش ماهی آزادگان شهرستان کارون تامین شده و همکاری پرورش دهندگان در این زمینه شایسته تقدیر است.
خون میرزایی عنوان کرد: هر تصمیمی در زمینه فعالیت آبزیپروری یا ممنوعیت آن، بایستی کارشناسی، سنجیده و جامع باشد. امیدوارم در ماههای آینده شاهد بارندگی مناسبی در سطح استان باشیم و نگرانی سازمان آب و برق استان در این زمینه نیز مرتفع شود.
انتهای پیام/م