حسن شاه، ولی بر مدیر جهادکشاورزی ایرانشهر بر در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، با بیان اینکه از هر هکتار زمین زیر کشت ۲ تن باقلا در ایرانشهر برداشت میشود، پیش بینی کرد؛ تا پایان فصل برداشت بیش از ۶۰۰ تن باقلا برداشت و روانه بازارهای داخل و خارج از استان شود.
وی افزود: رقم باقلای کشت شده در این شهرستان از نوع محلی است که با توجه به طعم و مزه مناسب آن بیشتر بصورت تازه خوری مصرف و مازاد آن نیز خشک و به بازار عرضه میشود.
شاه، ولی بر گفت: بیش از ۴۰۰ نفر در کار کاشت داشت و برداشت باقلا در سطح شهرستان ایرانشهر مشغول بکار هستند.
مدیر جهادکشاورزی ایرانشهر گفت: باقلا یکی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب میآید و مصرف آن همراه با برنج، تمامی پروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین میکند.
وی افزود: کلسیم و پتاسیم موجود در باقلا از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند.
شاه، ولی بر ادامه داد: این دانه گیاهی همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B. و اسیدفولیک است بنابراین برای رفع کمخونی هم مفید است البته به شرطی که نسبت به آن حساسیت نداشته باشید.
وی افزود: باقلای تازه طبع سرد وتر و باقلای خشک طبع سرد و خشک دارد. گل آن نیز طبع گرم دارد. ارزش غذایی باقلای خشک شده نیز بیشتر از باقلای تازه است، اما ویتامین C. باقلای تازه بیشتر است.
انتهای پیام/ع