نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: توجه رهبر معظم انقلاب به حمایت از کالای ایرانی توجه به اساسی‌ترین مسئله در حیات اقتصادی کشور است.

آیت‌الله عباسعلی سلیمانی نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت:مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جدید به نکته اساسی در مسائل حیات اقتصادی کشور اشاره فرمودند که پیرو آن باید از تولیدات داخلی کشورمان حمایت کنیم، مراکز فروش باید کالای داخلی بفروشند و مردم نیز کالای داخلی بخرند تا زمینه اشتغال فراهم و چرخ اقتصاد فعال شود و کشور بتواند حیات اقتصادی خود را به دست آورد.

نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا نقش اساسی در تحقق شعار امسال دارد، ادامه داد: باید مقابله به معنای واقعی کلمه با مسئله قاچاق صورت بگیرد چراکه اگر با کالای قاچاق مقابله نکنیم، قطعاً هزینه تولیدی برخی از کشور‌ها ارزان‌تر است در نتیجه تولید داخل شاید نتواند قدرت رقابت با کالای این کشور‌ها را از لحاظ قیمت و کیفیت داشته باشد، آن وقت است که اقتصاد کشور فلج خواهد شد.

بین قاچاق کالا و مبادلات مرزنشینان تفاوت است

وی تصریح کرد: آنچه مقام معظم رهبری در مبارزه با قاچاق بر آن تأکید دارند و حتی در یکی از سخنرانی‌ها هم فرمودند که باید کالای قاچاق سوزانده و منهدم شود تا برای قاچاقچیان مقرون‌به‌صرفه نباشد که به این سمت برود، به کالا‌هایی مربوط می‌شود که مشابه آن را در کشور داریم.

آیت‌الله سلیمانی ادامه داد: از طرفی در استان‌های مرزی مانند سیستان و بلوچستان برخی کالا‌ها مانند یک جعبه انبه و یا یک کیسه برنج در نوار مرزی از کشور‌های همسایه به داخل کشور منتقل می‌شود که شاید نامگذاری قاچاق روی این کالا‌ها از باب تسامح باشد وگرنه این تبادل در طول دوران زندگی مردم در این منطقه وجود داشته و جزو ضرورت‌هاست.

امام‌جمعه زاهدان خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان به‌عنوان استان مرزی که از بیش از هزار کیلومتر مرز برخوردار است، یکسری از کالا‌ها نظیر واردات دام یا کالا‌های خرده ریز نظیر مرکبات و مواد غذایی که معمولی و برای امرار معاش مردم است، وارد می‌شود و نمی‌توان با آن‌ها با حکم مقابله با قاچاق برخورد کرد.

وی اظهار داشت: بنابراین در حمایت از تولیدات داخل و مبارزه با قاچاق باید بین این دو مصداق ورود کالا به کشور تفاوت قائل شد.

توجه به ظرفیت‌های تولیدی سیستان و بلوچستان

آیت‌الله سلیمانی درباره نقش مردم استان در تحقق شعار امسال گفت: به گفته رهبری همه‌ساله مخاطب شعار سال دولت‌مردان بودند، اما امسال فرمودند که مخاطب ما هم دولت‌مردان و هم مردم هستند.

نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: درست است که از سوی دولت‌مردان یکسری خدمات زیرساختی و سرمایه‌گذاری برای آینده استان در حال ایجاد و بخشی از آن‌ها نیز تحقق یافته است، اما همان‌طور که رهبری فرمودند: در سال جاری باید مردم جامعه هم برای ایجاد اشتغال، فعالیت اقتصادی درست، برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های گوناگون اقتصاد ورود پیدا کنند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های تولیدی در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: یکی از صنایع تولیدی فراموش‌شده در این استان صنعت "پوست" است. سیستان و بلوچستان از جمله استان‌های پردرآمد از طریق پوست است، اما بدون توجه به این ظرفیت پوست دام موجود در استان به کشور‌های همسایه فروخته می‌شود و از آن طرف با قیمت و ارزش افزوده بسیار چشمگیر در قالب فرآورده‌های پوست به استان وارد می‌شود.

سال ۹۶؛ امن‌ترین سال سیستان و بلوچستان بعد از انقلاب

آیت‌الله سلیمانی ادامه داد: در این سال توجه به این ظرفیت‌های تولیدی باید به‌طور جدی مورد توجه مردم استان باشد و مسئولان هم از طرف مختلف زمینه همکاری مردم را فراهم کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که ایجاد زمینه سرمایه‌گذاری در استان منجر به افزایش تولید خواهد شد، اظهار داشت: شرط اصلی سرمایه‌گذاری "امنیت" است که به کمک خداوند سال ۹۶ امن‌ترین دوران سیستان و بلوچستان در ۴ دهه بعد از انقلاب بود.

وی افزود: بنابراین اکنون ما زیرساخت‌ها برای حضور سرمایه‌گذاران در استان را هم در زمینه امنیتی و هم در زمینه عمرانی فراهم می‌بینیم و امیدواریم در سال جاری تحرک جدی‌تری در عرصه اقتصاد به وجود آید.

انتهای پیام/ع

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار