به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ سید فخرالدین افضلی مدیر دفتر امور فناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز گفت: ۱۵ کارگروه تخصصی اعضای هیات علمی دانشگاه شیراز برای ارتباط با جامعه و صنعت در حوزههای مختلف تشکیل شد.
وی افزود: این کارگروههای تخصصی در زمینههای انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی، فناوریهای نوین، فناوری اطلاعات، آب، خشکسالی و بلایای طبیعی، ملاحظات امنیتی و دفاعی، هوا فضا، محیط زیست و منابع طبیعی، گرد و غبار، فرسایش خاک و رسوب، سلامت، گیاهان و فرآوردههای دارویی و تجهیزات پزشکی و کشاورزی و امور دام و صنایع تبدیلی (زراعت، اصلاح نبات، باغبانی، تغذیه، خاک، آب، ترویج) است.
افضلی ادامه داد: این کارگروهها همچنین در حوزههای هنر و معماری، گردشگری و صنایع دستی، آسیبهای اجتماعی، مطالعات زنان، تبلیغات، رسانه، آموزش و ترویج، خدمات حقوقی، قضایی، بازرگانی، اقتصادی، مدیریتی، حمل و نقل، عمران و توسعه روستایی و ... تشکیل شده است.
مدیر دفتر امورفناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز گفت: این کارگروههای تخصصی با هدف تسهیل ارتباط موضوعی دانشگاه با بخشهای مختلف جامعه و افزایش اثربخشی دانشگاه در حل معضلات و مشکلات صنعت تشکیل شده است.
وی بیان کرد: از دیگر اهداف ایجاد این کارگروههای تخصصی، میتوان به توسعه مشارکت اعضای هیات علمی و سوق دادن بیش از پیش فعالیتهای پژوهشی دانشگاه در جهت رفع مشکلات صنعت و جامعه اشاره کرد.
افضلی اظهار کرد: گردآوری، ثبت، اطلاع رسانی و ترویج تجارب و دستاوردهای موفق صنعت، دانشگاه و پژوهشگاههای کشور در ارتباط با صنعت و جامعه و شناسایی و تبدیل مسایل و مشکلات صنعتی به مسایل علمی در جهت درک مشترک دانشگاه و جامعه (صنعت) از مسایل یکدیگر در جهت توسعه این ارتباط از دیگر اهداف تشکیل این کارگروههای تخصصی است.
مدیر دفتر امورفناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز بررسی پروژههای درخواست شده از صنعت و انتخاب پژوهشگران مرتبط برای انجام آنها، برگزاری نشستهای منظم برای تعامل صنعتگران و دانشگاهیان، تعریف پایان نامههای بین رشتهای در راستای حل مشکلات جامعه با جلب حمایت و تعامل با جامعه؛ ارائه سخنرانیهای عملیاتی و نشستهای تخصصی بین رشتهای و شناسایی، بحث و بررسی مشکلات جامعه و صنعت در کارگروهها و پیشنهاد پروژه را از دیگر مزایای ایجاد کارگروههای تخصصی برشمرد.
وی ادامه داد: این کارگروهها در ارتباطات بین المللی و دیپلماسی علمی موثر است و تبادل دانش علمی و تجربیات فنی با متخصصان صنایع از طریق اقامت در کارخانجات یا صنایع، برگزاری جلسات هم اندیشی و تحلیل پروژه ها، امکان ایجاد نشست ها، همایش ها، کارگاههای آموزشی و همچنین برگزاری بازدیدها و تورهای صنعتی را در پی دارد.
مدیر دفتر امورفناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز با اشاره به این که فعالیت کارگروههای تخصصی میتواند در به کارگیری توان اعضای هیات علمی در محورهای علمی اولویت دار استانی کمک شایانی کند، از برنامه ریزی مسئولان دانشگاه شیراز برای اختصاص امتیازات تشویقی برای مشارکت و فعالیت بیشتر اساتید در این کارگروهها خبر داد و ابراز امیدواری کرد: این اقدام بتواند در شناسایی و رفع مشکلات جامعه توسط جامعه علمی دانشگاه شیراز موثر باشد.
انتهای پیام/ر