به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در چند سال اخیر، دانشمندان در "یادگیری ماشین" پیشرفتهایی را با استفاده از شبکههای عصبی داشتهاند که فرآیندهای عصبی واقعی را تقلید میکنند. این نوعی از "یادگیری عمیق" است که به ماشینها اجازه میدهد تا آنها اطلاعات خود را بر روی یک سطح بسیار پیچیده پردازش کنند و کارهای پیچیده مانند تشخیص چهره را انجام دهند.
با پیشرفت تکنولوژی، میتوان انتظار داشت که هوش مصنوعی روز به روز بر زندگی روزمره ما تاثیر بگذارد. در این مقاله ما 6 تاثیری را که هوش مصنوعی ممکن است بر آینده ما بگذارد بررسی میکنیم.
1. خودروهای خودران
خودروی خودران که همچنین با نام خودروی رباتیک و به طور غیر رسمی با نامهایخودروی بیراننده نیز شناخته میشود، نوعیوسیله نقلیه خودکار است که میتواند با قابلیتهای یک خودروی معمولی، انسانها را ترابری کند. مانند همهی وسایل نقیلهی خودکار، یک خودروی خودران قادر است با احساسکردن محیط اطراف، خود را در آن ناوبری کند. انسان ممکن است مقصدی را برای خود برگزیند، اما لازم نیست برای حرکت به سمت مقصد، کار مکانیکی بر روی خودرو انجام دهد. با وجود این پیشرفتهای هیجان انگیز، این تکنولوژی هنوز کامل نشده است و مدت زیادی طول میکشد تا این تکنولوژی در دسترس عموم مردم قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی و کنترل سلاحهای غیر اتمی
2. فناوری سایبورگ
واژهی "سایبورگ"(Cyborg) مخفف کلمات سایبرنتیک و ارگانیسم است. سایبرنتیک علم ارتباط ماشین با انسان است. سایبورگ یک موجود با هر دو اجزای ارگانیک و مکانیکی است. شروع خلقت سایبورگ زمانی آغاز شد که تعامل انسان و رایانه پدید آمد. دانشمندان معتقدند در شرایط زیستی آینده نزدیک، ما باید تواناییهای بشری خود را با افزودن قطعات رایانه و لوازم ذخیرهساز به بدنهایمان بالاتر ببریم تا بتوانیم در شرایط دشواری که خودمان به وجود آوردهایم به حیات ادامه بدهیم. یکی از مواردی که ما انسانها را منحصر به فرد میکند بدن و مغز ما است. نسل پنجم رایانه به رایانهای اطلاق میشود که هوش مصنوعی را به کار میگیرند. اینها قادر به درک زبانهای طبیعی و تشخیص مطالب و نوشتاری هستند و میتوانند به ما در تصمیم گیریهای پیچیده کمک کنند. محققان فکر میکنند که در آینده ما قادر خواهیم بود با استفاده از رایانهها، بسیاری از تواناییهای طبیعی خود را تقویت کنیم.
3. انجام شغلهای خطرناک
امروزه رباتها کارهای بسیار سخت و خطرناکی را انجام میدهند. محققان معتقدند که فهرست بزرگی از کارهای خطرناک وجود دارند که اگرچه انسان قادر به انجام آنها نیستند، اما نسل جدید رباتها در نقش یک ابر قهرمان ظاهر میشوند و به راحتی از عهده انجامشان برمیآیند. برای نمونه، میتوان به حضور آنها در عملیات آتشنشانی و تلاش برای خاموش کردن آتشسوزیها در جنگل و خنثی کردن بمب اشاره کرد. در حال حاضر رباتها برخی از خطرناکترین کارهای دنیا را انجام میدهند. شغل جوشکاری به تولید مواد سمی، گرمای شدید و سر و صدا شناخته شده است، رباتها در بسیاری از موارد میتوانند به افراد در این شغل کمک کنند. شرکت صنعتی "ربات ورکس" (Robot Worx) میگوید: سلولهای جوش رباتیک در حال حاضر قابل استفاده هستند و دارای ویژگیهای ایمنی هستند که از آسیبهای فزاینده به بدن انسان جلوگیری میکنند.
4. تغییرات اقلیمی
حل کردن تغییرات آب و هوایی ممکن است یک کار بسیار سخت برای یک ربات باشد، اما به گفته "استوارت راسل" (Stuart Russell)، ماشینها میتوانند توانایی بسیار بالاتری نسبت به انسان در ذخیره دادهها داشته باشند. با استفاده از دادههای بزرگ، هوش مصنوعی در آینده میتواند روند مشکلات را شناسایی کند و از آن اطلاعات استفاده کند تا راه حلهایی برای بزرگترین مشکلات جهان مطرح کند.
5. ربات دوست شما
دانشمندان و متخصصان رباتیک مدعی شدند به زودی یک ربات مفهوم فلسفی عشق و علاقه را درک خواهد کرد. این ربات ایدهها و شخصیتها را با ایجاد یک پایگاه داده به صورت خاطرات، باورها و افکار طبقهبندی میکند. همچنین میتواند با دریافت اطلاعات مضاعف از رسانههای اجتماعی اظهار نظر و مانند یک شخصیت زنده در مکالمات شرکت کند. این ربات میتواند احساسات انسانی را بخواند و درک کند.
6. مراقبت از سالمندان
دانشمندان ژاپنی موفق به طراحی رباتی شدهاند که میتواند بسیاری از خدمات پرستاری مورد نیاز بیماران و افراد کم توان به ویژه سالمندان را انجام دهد. این ربات به کمک بازوهای مکانیکی افراد را از روی تختخواب یا صندلی بلند میکند. جالب است بدانید در این ربات حسگرهایی جاسازی شده که میتواند با استفاده از آنها وزن فرد را تشخیص دهد و بر این اساس از مقدار نیروی مناسبی برای بلند کردن این فرد استفاده کند. این ربات به واحدهای فعال کنندهای مجهز شده است که به ربات این امکان را میدهد بتواند به راحتی و با دقت بالایی مفاصل را حرکت دهد. این ویژگی موجب تسریع فعالیتهای ربات میشود. خانههای سالمندان در اروپا نیز تصمیم دارند برای مراقبت از افراد رباتها را به کار گیرند تا این رباتها در خانه تردد کنند و با ساکنان آن صحبت کنند. محققان امیدوارند رباتها به تدریج بتوانند روزی نبض بیماران را بگیرند و نشانههای بیماری را رصد و به کارمندان اطلاع دهند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/