به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از راشا تودی، شرکت هواپیماسازی آمریکایی بوئینگ دچار حمله سایبری شده است. گزارشهای اولیه از احتمال تاثیر گذاشتن این حمله سایبری بر تولید قطعات و یا نرمافزار استفاده شده در هواپیماهای این شرکت حکایت دارد. این در حالی است که شرکت بوئینگ در بیانیهای رسمی اعلام کرد «تنها نفوذی محدود صورت گرفته است.»
بر اساس گزارشها، مهندس ارشد بخش هواپیماهای مسافربری بوئینگ در یادداشتی این حمله بدافزار را گزارش داده است. در این سند که برای نخستین بار از جانب سیاتل تایمز منتشر شد، به کارکنان شرکت بوئینگ هشدار داده شده است به دلیل وجود یک ویروس رایانهای که به سرعت در حال تکثیر است، امکان تعطیلی تاسیسات این کارخانه وجود دارد. در این یادداشت از باجافزار «واناکرای» نام برده شده و اعلام شده است این بدافزار موجب اختلال در خط تولید هواپیماهای بوئینگ شده است و همچنین احتمال دارد نرمافزارهای استفاده شده در هواپیماها را نیز مختل کرده باشد.
بر اساس گزارشها، این مهندس شرکت بوئینگ در یادداشت خود نوشته است: «این بدافزار به سرعت در حال تکثیر و خروج از خط تولید نورث چارلستون است و شنیده ام خط تولید بوئینگ 777 نیز ممکن است تحت تاثیر قرار گرفته باشد.» افزون بر این، مهندس ارشد بوئینگ پیشبینی کرده است این بدافزار میتواند تجهیزات لازم برای انجام تنظیمات لازم برای هواپیماها را نیز تحت تاثیر قرار داده باشد و «به نرمافزارهای هواپیماها نیز نفوذ کرده باشد.»
این مهندس، حمله سایبری به بوئینگ را حادثهای بزرگ خواند و اعلام کرد این حادثه میتواند پیامدهایی جدی به همراه داشته باشد.
پس از آنکه این خبر در رسانهها بازتاب یافت، شرکت بوئینگ به سرعت شایعات را رد کرد و توضیح داد با اینکه مورد حملهای سایبری قرار گرفته است، در گزارش مقیاس آن در رسانهها، بزرگنمایی شده است. این شرکت اعلام کرد این گزارشها «اغراق آمیز و نادرست» هستند.
شرکت بوئینگ در بیانیه خود اعلام کرد: «نفوذ محدود یک بدافزار مشاهده شده است که تعداد اندکی از دستگاهها را تحت تاثیر قرار داده است.» در این بیانیه همچنین آمده است این مشکل حل و فصل شده و هرگز مسئلهای برای تولید و یا تحویل هواپیماها رخ نداده است.
یک مقام شرکت بوئینگ در گفتگو با سی بی اس گفت این بدافزار به رایانههای قدیمیتر حمله کرده است و اکنون این مشکل حل شده است.
حمله گسترده باج افزار واناکرای در ماه مه سال 2017 در سراسر جهان نزدیک به 200 هزار رایانه را آلوده کرد. در این حمله، اطلاعات رایانهها از جانب هکرها به سرقت رفت. طراحان این بدافزار در ازای بازگرداندن این اطلاعات، مبالغی را به بیت کوین از قربانیان درخواست کردند. در نهایت، در ماه دسامبر بسیاری کره شمالی را در طراحی این بدافزار متهم کردند.
شرکت مایکروسافت نیز ادعا کرد کره شمالی با به سرقت بردن «ابزارها و تسلیحات سایبری از آژانس امنیت ملی آمریکا» اقدام به این حمله کرده است.
با این حال، کره شمالی این اتهامات را به شدت تکذیب کرد و آنها را «اقدامات تحریک آمیز و بیپایه و اساس» خواند و افزون بر آن، واشنگتن را به استفاده از این حمله سایبری به عنوان بهانهای برای افزایش تنشها با پیونگ یانگ متهم کرد.
انتهای پیام/