به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ثبت لحظات به یادماندنی، خاطره انگیز، یهویی و..... از جمله مواردی هستند که این روزها و در ایام نوروز در فضای مجازی و بخصوص شبکههای اجتماعی، کاربران زیادی داشته و مورد استقبال عمومی هموطنان نیز قرار دارد. برخی از هموطنان با ثبت موقعیت جغرافیایی بر روی تصاویر و فیلمها سعی دارند این تصاویر را در آرشیو خود نگهداشته و در سالیان آینده با مرور آنها خاطرات خود را زنده کنند.
اما نکتهای بسیار مهم که هموطنان عزیز باید به آن توجه داشته باشند این است که، مجرمان سایبری در این ایام فعالیتی بیشتر از گذشته داشته و با سوءاستفاده از اعتماد، آنان سعی میکنند به اهداف مجرمانه خود دست پیدا کنند. یکی از مواردی که کلاهبرداران سایبری با سوءاستفاده از آن به دنبال عملی کردن اهداف مجرمانه خود میباشند سیستم مکان یابی جغرافیایی جهانی یا همان GPSمیباشد.
سرپرست دایره عملیات رسانهای پیشگیرانه پلیس فتا با اشاره به استفاده کاربران ایرانی از GPS گفت: کاربران تلفنهای همراه هوشمند، مهمترین استفاده کنندگان از مکانیاب GPS بوده و از آن برای مسیریابی، انجام برخی از بازیهای رایانهای، ثبت موقعیت مکانی در تصاویر و کلیپها و ... استفاده میکنند.
سرگرد حامد محمدی سپاسی ادامه داد: مهمترین کاربردهای GPS کاربرد هوایی، دریایی، زمینی، عملیات جستجو، نقشهبرداری و ... میباشد. تمامی این موضوعات میتواند به این نکته اشاره کند که GPS تحولی بزرگ در فناوری ایجاد کرده و دارای مزایای بسیاری میباشد. اما متاسفانه افراد سودجو گاهاً با طراحی اپلیکیشنهای مختلف، بازیهای آنلاین، مسیر یابهای جعلی و ... به دنبال دسترسی به موقعیت مکانی کاربران بوده و منتظر فرصتی مناسب برای کلاهبرداری از آنان میباشند.
وی افزود: یکی از مواردی که میتواند فرصتهای GPS را به تهدید تبدیل نماید، انتشار تصاویر و کلیپهایی است که دارای تاریخ و موقعیت مکانی بوده و عدم حضور قربانی در منزل را اعلام مینماید. در این حالت است که مجرمان با خیالی آسوده جهت انجام سرقت به منزل قربانی مراجعه کرده و اهداف مجرمانه خود را عملی مینمایند.
سرگرد سپاسی در توصیه به هموطنان گرامی تاکید کرد: در مواقع غیر ضروری GPS خود را غیر فعال کرده و نسبت به انتشار اطلاعات تصاویر و کلیپهای مهم و یهویی کمی حساستر باشند.
وی ادامه داد: از آنجایی که در هنگام نصب برخی از اپلیکیشنها، باید مجوز دسترسی به GPS نیز به آنان داده شود لذا امکان سوءاستفاده از این طریق نیز وجود دارد. بنابراین کاربران عزیز باید اپلیکیشنها و برنامههای کاربردی مورد نیاز خود را از مارکتهای معتبر دریافت و از رفتن به لینکهای کوتاه شده که در فضای مجازی و بخصوص شبکههای اجتماعی ارائه شده خودداری نمایند.
سرپرست دایره عملیات رسانهای پیشگیرانه تاکید کرد: هموطنان عزیز در مواقع غیر ضروری GPS خود را غیر فعال نمایند این کار علاوه بر جلوگیری از به هدر رفتن شارژ تلفن همراه، باعث جلوگیری از دسترسی مجرمان سایبری به اطلاعات ذخیره شده خواهد شد.
انتهای پیام/