وی افزود: در شیوه مصاحبه متمرکز، متقاضیان ورود به دوره دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی باید برای مصاحبه به تهران میآمدند که این شیوه منطقی و قابل قبول نبود، چرا که واحدهایی که میخواهند دانشجوی دکتری جذب کنند باید بتوانند به صورت مستقل با متقاضیان خود مصاحبه کنند و در شیوه استانی متقاضیان ورود به مقطع دکتری در واحدهای یک استان برای مصاحبه به مرکز استان مراجعه میکردند.
رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به معایب شیوه متمرکز مصاحبه دکتری، گفت: در این شیوه، سفر داوطلبان به تهران خطرات و هزینههایی برای متقاضیان در پی داشت؛ همین طور در بررسیها مشخص شد شرایط تمام استانها از لحاظ تعداد دانشجو، اعضای هیات علمی و... متفاوت است و بهتر است خود واحدها مصاحبهها را انجام دهند.
وی با بیان اینکه معایب و مزایای شیوه مصاحبه دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی بررسی شد و بر مبنای شناخت مزایا و معایب، جمعبندی کردیم، تصریح کرد: بر این اساس، یک شیوه سوم در دانشگاه برنامهریزی شد که از سال آینده به اجرا در خواهد آمد و در این شیوه سعی شده معایب شیوههای قبلی برطرف و مزایای آنها را پوشش دهد، به این صورت که دانشگاه آزاد اسلامی طبق سند آمایش آموزش عالی به ۱۰ منطقه تقسیم شده و در هر منطقه چند استان جای گرفته است، بنابراین متقاضیان ورود به مقطع دکتری در واحدها میتوانند به این مناطق ۱۰ گانه برای مصاحبه مراجعه کنند.
رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این شیوه کمک میکند تا واحدهای استانهای مجاور بتوانند با استفاده از اعضای هیات علمی و امکانات یکدیگر، مصاحبههای دکتری را با کیفیتی مطلوبتر انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه مصاحبه آزمون دکتری ۵۰ درصد نمره کل داوطلب را شامل میشود، گفت: این موضوع اهمیت مصاحبه را نشان میدهد. شیوه جدید برگزاری مصاحبه کنکور دکتری از مهرماه سال ۹۷ اجرایی خواهد شد.
شاهانی در ادامه با اشاره به اولویتها و برنامههای مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی برای سال ۹۷ گفت: ما از ابتدای ورود، یک اصل مهم را سرلوحه امور قرار دادیم و آن ارتقای کیفیت دانشگاه آزاد اسلامی بود که از سیاستهای اعلامشده مسئولان دانشگاه است. این اصل در سال آینده نیز مدنظر خواهد بود.
وی با اشاره به پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی، بیان کرد: در سالهای گذشته پذیرش بدون آزمون در دانشگاه رایج بود. بر این اساس هنگامی که ظرفیتهای رشته محلها باز میشد، هر داوطلبی که زودتر به سایت واحد مراجعه میکرد، میتوانست در آن رشته ثبتنام کند که بسیار غیرمنطقی بود.
وی افزود: طبق برنامه ریزیها و سیاستهای جدید، از این پس پذیرش بر مبنای سوابق تحصیلی در دستورکار قرار گرفت. طبیعتاً برای این کار سامانهای که سوابق تحصیلی متقاضیان را پردازش کند، لازم بود که با موفقیت طراحی و راهاندازی شد. اهمیت این موضوع زمانی آشکار میشود که بدانیم ۹۶ درصد پذیرش در دانشگاه آزاد اسلامی، پذیرش بدون کنکور است و تنها ۴ درصد از طریق سازمان سنجش انجام میشود، بنابراین این امر در ارتقای کیفیت تاثیر به سزایی داشت.
رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: ارتقای کیفیت در حوزههای دیگر از جمله برگزاری آزمون ها، ابلاغ و تدوین آییننامه ها، حوزه آموزشی وغیره هم انجام شده که ثمرات آن در آینده مشخص خواهد شد.
انتهای پیام/