طبق آخرین نظرسنجی‌های مراکز غربی پشت ظاهر فریبنده تبلیغاتی «برابر جنسیتی» واقعیت تلخ دیگری در جریان است که به وضوح نشان می‌دهد مشکل حجاب یا روسری نیست.

جایگاه زن در غرب ، از تخیل تا واقعیتبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موج گسترده و سنگین تبلیغات رسانه‌ای همواره بر این مبنا بوده که زنان در جمهوری اسلامی زیر شدیدترین فشارها قرار دارند و از هیچ یک از آزادی‌های قانونی و شرعی خود برخوردار نیستند و در مقابل زنان در غرب با برخورداری از عدالت جنسیتی و تمامی آزادی‌ها و حقوق برابر با مردان به سرعت در حال طی کردن مسیرهای پیشرفت و ترقی هستند اما واقعیت چیز دیگریست. در این گزارش سعی خواهیم کرد با استناد به اخبار و گزارش‌های خود غربی‌ها، شرایط واقعی حاکم بر زنان را در این جوامع بررسی کنیم.

رهبر معظم انقلاب امسال در آستانه میلاد با سعادت بانوی دو عالم حضرت زهرا سلام‌الله علیها طی بیانات مهمی با نقد تفکر «وجود عدالت جنسیتی در غرب» فرمودند: «زن غربی مظهر مصرف، آرایش، جلوه‌گری در مقابل مردان و وسیله‌ هیجان جنسیِ نوع مرد و جنس مرد است. بقیّه‌‌ حرف‌هایی که می‌زنند، مثل قضیّه عدالت جنسیّتی و این حرفها، همه حرف است و ظاهر قضیّه است، شنیدید که تعداد قابل توجّهی از بانوان صاحب‌مقام غربی، در همین چند ماه قبل از این، یکی پس از دیگری اعلام کردند در دوران جوانی، در جریان مسائل اداری‌ای که در آنجاها عضو بوده‌اند، با زور و با خشونت مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند؛... این عنوان عدالت جنسیّتی و مانند اینها هم حرف است؛ اینها حرف‌هایی است که دیگران گفته‌اند، غربی‌ها گفته‌اند، یک عدّه هم از روی دست آنها برمی‌دارند می‌نویسند، می‌شوند بلندگوی آنها. چه عدالتی؟ این عدالت است؟ الان بیشترین تجاوز جنسیِ با اِعمال زور، در غرب- در آمریکا و در اروپا- دارد انجام می‌گیرد.»

مهم‌ترین معضل اجتماعی آمریکا

همانطور که رهبر انقلاب نیز فرمودند وجود عدالت جنسیتی در غرب تنها «ظاهر قضیه» است و باطن موضوع کاملا مغایر با این صورت بزک کرده است. در اروپا و آمریکا گزارش‌ها نشان می‌دهد حتی به لحاظ موقعیت کاری نیز زنان کمتر از مردان حقوق می‌گیرند و همه ساله در روز زن در بسیاری از کشورهای اروپایی زنان با ریختن به خیابان‌ها خواستار پایان تبعیض‌ها علیه خود می‌شود.


اما عمق فاجعه این بزک تبلیغاتی زمانی روشن می‌شود که مسئله تعرض جنسی به زنان در اروپا و آمریکا زیر ذره‌بین قرار می‌گیرد ظاهر قضیه این است که زنان در غرب به دلیل عدم وجود حجاب باید زندگی بدون استرس و فشاری داشته باشند و آمار تعرض و تجاوز جنسی نیز باید به شدت پایین باشد اما گزارش‌ها و نظرسنجی‌هایی که در خود مراکز غربی طی سال‌های اخیر منتشر شده دقیقا پرده از این واقعیت برمی‌دارد که در پشت ظاهر فریبنده تبلیغاتی «برابر جنسیتی» واقعیت تلخ دیگری در جریان است که به وضوح نشان می‌دهد مشکل حجاب یا روسری نیست.

طی سال‌های گذشته ده‌ها زن در آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان، سرگذشت خود را که برگردان اجحافات مداوم نسبت به زنان در این کشورهاست، به شکل کتاب درآورده‌اند.

سیاستمداران غربی معمولا برای مخفی نگهداشتن حقایق تلخی که نسبت به زنان در این جوامع وجود دارد، انگشت اتهام را به سمت کشورها و فرهنگ‌های دیگر می‌گیرند.

در مجاورت بسیاری از مدارس آمریکایی، مهدکودک وجود دارد و دختران کم سن و سال فرزندان نامشروع خود را به این مهدها می‌سپارند و به کلاس درس می‌روند.

نتایج به دست آمده از نظرسنجی‌ها در آمریکا نیز نشان می‌‎دهد، بیش از 60 درصد زنان در این کشور مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند. بر اساس آمار و و ارقام به دست آمده از سوی دانشگاه «کویینپییاک»، که مسئول این بررسی بوده: «زنان کارمند در حالی در محل کار مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند، که مردان هم از این معضل در امان نیستند.»

با استناد به نتایج به دست آمده، 20 درصد مردان نیز در محل کار مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند. 88 درصد مردان و 89 درصد زنان آمریکایی از آزار و اذیت جنسی به عنوان «مهم‌ترین معضل اجتماعی جامعه آمریکا» نام برده‌اند.

موسسه «گالوپ» نیز با انتشار نتایج نظرسنجی خود در این زمینه نوشته: «درصد زنان و دختران آمریکایی که نسبت به امنیت جنسی در این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند رو به افزایش است و در حال حاضر 34 درصد از آنان نگران امنیت جنسی خود هستند.»

بر اساس همین نظرسنجی درصد دختران و زنان جوان آمریکایی بیشتر از سایر رده‌های سنی از این نظر احساس ناامنی می‌کنند و نزدیک به 50 درصد از این گروه گفته‌اند که گهگاه دچار نگرانی و احساس عدم امنیت در این زمینه می‌شوند. «پایگاه لیست‌های شگفت انگیز»، لیستی تحت عنوان 10 کشوری که دارای بیشترین آمار آزار و اذیت جنسی هستند را منتشر کرده که در آن به ترتیب آفریقای جنوبی ، سوئد و آمریکا بیشترین میزان تجاوز در جهان را طی سال 2017 داشته‌اند. بر اساس این گزارش در کشور آمریکا، از هر 3 زن، یک زن در طول زندگی خود آزار جنسی را تجربه می‌کند.

ناامنی زنان در میادین ورزشی
در آمریکا حتی زنان قهرمان ورزشکار نیز در امان نبوده‌اند. خبرگزاری آسوشیتدپرس، گزارش داد پزشک سابق تیم ژیمناستیک المپیک زنان آمریکا از سوی قاضی زن دادگاهی در شهر « لنسینگ » ایالت میشیگان به 175 سال حبس محکوم شد.پرونده این پزشک متجاوز به بزرگ‌ترین پرونده آزارجنسی کودکان و نوجوانان در تاریخ آمریکا لقب یافته است و دستکم 150 نفر- قربانی آزار جنسی این پزشک بوده‌اند.گفتنی است این پزشک پیشتر در پرونده‌ای دیگر بابت «پورنوگرافی» از دختران ورزشکار به 60 سال حبس محکوم شده است. از این مجرم بیش از 30 هزار عکس و فیلم از آزارجنسی دختران کم سن و سال ورزشکار کشف شده است. او در بسیاری موارد از صحنه‌های آزار جنسی دختران ورزشکار عکس و فیلم می‌گرفته است.


بیشتر بخوانید: از موج افشاگری تعرضات جنسی به زنان تا رئیس جمهوری که مشتری همیشگی بازیگران فیلم‎های مستهجن است+تصاویر



هالیوود
آمار تعرض به زنان در هالیوود بسیار وحشتناک‌تر است. تحقیقات نشان می‌دهد که ۹۴ درصد زنان مشغول در سینمای هالیوود تجاوز و تعارض جنسی را تجربه کرده‌اند.رقم ۹۴ درصدی تجاوز و تعرض جنسی در هالیوود شامل تمام مصادیق این معضل بزرگ سینمای آمریکا است.طبق تحقیقاتی که از سوی «مرکز تحقیقات ملی تجاوز جنسی» در همکاری با «ائتلاف خلاق» بیشترین مصادیق آزار و تجاوز جنسی شامل تجاوز، لمس و سخنان رکیک و جوک‌های زشت در محل فعالیت‌های سینمایی در هالیوود بسیار شایع است و زنان از این اوضاع بسیار آزرده‌خاطر بوده و احساس ناامنی می‌کنند.

در این تحقیق همچنین به سن این تجاوزها‌ اشاره شده و زنان زیر ۳۰ سال بیشترین موارد آزار و تجاوز را داشته‌اند و زنان بالاتر از این سن نیز بیشتر در هتل‌ها با استفاده از زور و پیشنهاد ارتقاء سطح کاری مورد تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند. تجاوز‌کنندگان هم در این تحقیق لحاظ شده‌اند به این ترتیب که ۲۹ درصد از آنها مدیران کمپانی‌ها و کارگردانان و تهیه‌کنندگان، ۲۴ درصد همبازی‌ها و همکاران و ۲۰ درصد سوپروایزرها و مدیران ارشد بوده‌اند.

من هم!
سونامی رسوایی جنسی در هالیوود به قدری گسترده است که طی ماه‌های اخیر کمپینی تحت عنوان «من هم» شکل گرفته است. اصل ماجرا از شکایت بیش از ۴۰ زن از «هاروی واینستین» تهیه‌کننده نامدار هالیوود، شروع شد. با گسترده‌تر شدن این کمپین در ادامه گزارش‌های زیادی در مورد بازیگران، کارگردانان، تهیه‌کنندگان هالیوود، مجریان و حتی سیاستمداران آمریکایی منتشر شد که همگی از جرج بوش پدر و بیل کلینتون گرفته تا سناتورها رسوایی‌های متعدد جنسی داشته‌اند! طبل این رسوایی حتی به کنگره آمریکا نیز رسید.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در همین زمینه گزارش داده «یک نماینده زن فعلی و سه نماینده زن سابق کنگره آمریکا به این خبرگزاری گفته‌اند که در زمان خدمت در مجلس نمایندگان آمریکا مورد اذیت و آزار جنسی از سوی همکاران مرد خود قرار گرفته‌اند.» بعد از افشای این رسوایی‌ها بسیار از این افراد عذرخواهی کرده، برخی نیز از سمت‌های خود برکنار شده یا استعفا کرده‌اند. در ادامه سونامی رسوایی در میان مقامات آمریکا، به کاخ سفید رسید و دامن ترامپ را نیز گرفت. در ابتدا یک هنرپیشه فیلم‌های مستهجن در آمریکا ترامپ را متهم کرد که وی را به یک رابطه جنسی سه نفره دعوت کرده است.

پس از آن گزارش دیگری نیز مبنی بر پرداخت حق‌السکوت از سوی وکیل رئیس‌جمهوری آمریکا به «استفانی کلیفورد» یکی دیگر از هنرپیشه‌های فیلمهای پورنو منتشر شد. پرداخت حق‌السکوت به «استفانی کلیفورد» اگر چه از سوی کاخ سفید تکذیب شد اما این تنها آغاز ماجرا بود چرا که در ادامه دیلی میل به نقل از «استیو بنن» استراتژیست سابق کاخ سفید اعلام کرد که وکیل دونالد ترامپ نه به یک زن که به ۱۰۰ زن حق‌السکوت داده تا آنها ماجرای روابط خود با ترامپ را افشا نکنند.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز خبر داده بود که وکیل ترامپ به استفانی کلیفورد ۱۳۰ هزار دلار حق‌السکوت داده تا ماجرای روابط خود با ترامپ را افشا نکند. پیش از این نیز ۱۳ زن با متهم کردن ترامپ به فساد اخلاقی از وی شکایت کرده بودند اما هر یک از این شکایت‌ها به گونه‌ای مختومه شد.در جریان کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ نیز چند مورد اتهام در زمینه رفتار نامناسب با زنان علیه دونالد ترامپ مطرح شده بود.

اروپا
وضعیت زنان در اروپا نیز اوضاع خوبی ندارد. ظاهر قضیه این است که زنان در کشورهای اروپایی به دلیل حمایت گسترده قانون از آنها کمتر در معرض تعرض هستند اما آمارهای منتشر شده دقیقا چیز دیگری را می‌گویند. در پارلمان اروپا که مظهر رعایت حقوق مردمان این قاره اعم از زن و مرد باید باشد گزارش ساندی تایمز نشان می‌دهد که تاکنون ۸۷ زن و ۶ مرد قربانی تعرض جنسی اعضای پارلمان اروپا شده‌اند.

«آنتونیو تاجانی» رئیس ‌پارلمان اروپا در واکنش به این گزارش گفته: «شوکه و خشمگین» شده است. نام عاملین این فساد اخلاقی حتی الامکان مخفی مانده حال آنکه ساندی تایمز از «ایو کوشه» وزیر اسبق دولت فرانسه و نماینده حزب سبز به عنوان یکی از متجاوزین نام می‌برد. خانم «مارگوت والستروم» وزیر خارجه سوئد هم با پیوستن به کمپین «من هم» گفته است: «من هم در عالی‌ترین سطح سیاسی، مورد آزار جنسی قرار گرفته‌ام.» او از بیان تجربه آزار جنسی خود خودداری کرده است. تعجبی ندارد که وزیر خارجه سوئد به این کمپین پیوسته چرا که سوئد در اروپا یکی از کشورهایی است که بالاترین آمار تجاوز به عنف را دارا است. از میان هر ۴ زن یک زن در این کشور قربانی تجاوز بوده است.

در سال ۲۰۱۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر ۶۳ نفر قربانی این خشونت بوده‌اند. در سال ۲۰۰۹، تعداد ۱۵۷۰۰ مورد تخلف جنسی در سوئد گزارش شده است که نسبت به سال ۲۰۰۸، ۸ درصد افزایش داشته است. در آوریل ۲۰۰۹ گزارشی منتشر شد که نشان می‌داد تعداد جنایات جنسی نسبت به ده سال گذشته ۵۸ درصد افزایش داشته است.روزنامه انگلیسی گاردین هم گزارشی منتشر کرده که نشان می‌دهد زنان شاغل در سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی به طور گسترده ولی پنهان مورد اذیت و آزار جنسی قرار می‌گیرند. زنانی که در این گزارش با آنان گفت‌وگو شده به گاردین گفته‌اند که آزار جنسی زنان در بزرگترین سازمان‌های غیردولتی و موسسات وابسته به سازمان ملل تا خیریه‌های کوچک رواج دارد و در هیچیک از این موسسات حمایتی از این زنان و یا اقدامی برای پیشگیری از این گونه آزارها صورت نمی‌گیرد.

این گزارش‌ها در حالی مطرح می‌شود که غربی‌ها مدعی‌اند با آزادی جنسی در جامعه، آمار تجاوز به زنان کاهش یافته و توانسته‌اند با اقداماتی این چنینی حضور زنان در جامعه را تسهیل کنند! آلیسیا جونز، معاون انستیتوی هدینگتون در کالیفرنیا که کمک‌های روانپزشکی برای امدادرسانان را سازماندهی می‌کند و به تحقیق درباره موضوع خشونت جنسی در سازمان‌های کمک‌رسان پرداخته است. می‌گوید «در خوش‌بینانه‌ترین حالت تنها یک درصد از این خشونت‌ها گزارش می‌شوند.»

ارقام منتشر شده توسط کمیسیون اروپا نشان می‌دهد 64 هزار و 500 مورد از 215 هزار جنایت خشونت‌آمیز جنسی که توسط پلیس در سراسر اتحادیه اروپا در سال 2015 ثبت شده‌اند، در انگلستان و ولز به وقوع پیوسته است. بررسی‌ها در اروپا نشان می‌دهد که تعداد تجاوز در انگلیس و ولز از 34 هزار و 400 مورد هم فراتر رفته که شامل 7 هزار تجاوز جنسی در آلمان 32 هزار و 900 تجاوز، 13 هزار مورد در فرانسه ثبت شده است.

سوئد نسبت به جمعیت خود بیشترین میزان جرم‌های مرتبط با خشونت‌های جنسی را با میزان 178 نفر در هر 100 هزار شهروند خود ثبت کرده که پس از آن اسکاتلند با میزان 163 در هر 100 هزار نفر، ایرلند شمالی 156 در 100 هزار نفر و انگلیس و ولز 113 در هر 100 هزار نفر جمعیت بیش‌ترین میزان تجاوز را داشته‌اند.اداره کل کمیسیون اروپا در لوکزامبورگ بر این موضوع تاکید می‌کند تمامی آمارها، میزان جرائم خشونت‌های جنسی ثبت شده توسط پلیس را انعکاس می‌دهند که روند افزایش خشونت‌های جنسی در آن رو به افزایش است. گفتنی است تمامی ارقام ذکر شده، لزوما تعداد واقعی قربانیان نیست و بسیاری از قربانیان گزارش‌های سواستفاده جنسی را به پلیس گزارش نمی‌دهند.

انگلیس
در انگلیس اوضاع به قدری خراب است که حتی کارکنان پارلمان انگلیس نیز از این فاجعه در امان نبوده‌اند. نتایج یک گزارش که توسط رویترز منتشر شده نشان می‌دهد تقریبا از هر پنج نفری که در پارلمان کار می‌کنند، یک نفر در طول سال گذشته آزار و اذیت جنسی را تجربه کرده یا مورد رفتارهای نامناسب قرار گرفته است.این گزارش خواستار ایجاد یک روال قانونی جدید برای طرح شکایت کسانی شده است که قربانی آزار و اذیت جنسی در پارلمان انگلیس قرار گرفته‌اند.

بر اساس گزارش دیگری 36 نماینده حزب محافظه‌کار انگلیس از مشاوران و کارکنان خود سوءاستفاده جنسی کرده‌اند تاکنون 2 وزیر کابینه انگلیس پست‌های خود را از دست داده‌اند و تحقیقات گسترده‌ای درباره آزار و اذیت جنسی و رفتارهای نامناسب از سایر مقام‌های ارشد حزب محافظه‌کار و حزب کارگر انگلیس آغاز شده است.

نتایج یک نظرسنجی دیگر نشان داد که از هر پنج زن در مدارس انگلیس، یک نفر قربانی تعرض و آزار و اذیت جنسی شده است. روزنامه انگلیسی «دیلی استار» با انتشار نتایج این نظرسنجی می‌نویسد 61 درصد از موارد آزار و اذیت جنسی دختران و زنان در مدارس به پلیس ابلاغ نشده است.

همچنین بر اساس این نظرسنجی، 22 درصد از پرسش شوندگان اعلام کرده‌اند که در داخل یا در مجاورت مدرسه در معرض آزار و اذیت جنسی قرار گرفته اند، این درحالی است که 10 درصد از آنان اعلام کرده‌اند که آزار و اذیت آنان درنهایت به تجاوز جنسی منجر شده است.


روزنامه گاردین نیز در این رابطه طی گزارش می‌نویسد: «آمار رسمی انگلیس نشان می‌دهد که حدود یک میلیون و 200 هزار زن و 700 هزار مرد تا مارس 2017 قربانی برخی آزار و اذیت‌های جنسی در انگلستان و ولز هستند. این آمار در حالی است که دفتر ملی آمار (ONS) اعلام کرده در حال حاضر حدود یک سوم از جرایم خشونت‌آمیز توسط پلیس به ثبت می‌رسد و اکثر قربانیان سوءاستفاده از آنها را به پلیس گزارش نمی‌کنند.

آلمان
شبکه تلویزیونی «دویچه وله» هم نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرده که نشان می‌دهد تقریبا نیمی از زنان پرسش شونده گفته‌اند که تجربه مزاحمت جنسی را دارند. 43 درصد زنانی که از آنها سؤال شده گفته‌اند که تجربه یک الی دو بار اهانت یا مزاحمت جنسی را دارند. ۱۲درصد از مردان پرسش‌شونده هم گفته‌اند که به نوعی مورد مزاحمت جنسی قرار گرفته‌اند. این نظرسنجی اواخر اکتبر صورت گرفته و ۲۰۵۶ نفر در آن شرکت داشته‌اند. نتیجه نشان می‌دهد که از هر شش مرد در آلمان، یکی و دست‌کم یک مرتبه، برای کسی مزاحمت جنسی ایجاد کرده است. ۱۸درصد از مردان پرسش شونده اذعان کرده‌اند که رفتارشان با طرف مقابل طوری بوده که می‌تواند «ناخوشایند یا توهین‌آمیز تلقی شده باشد».

منبع: کیهان

انتهای پیام/

بررسی شرایط واقعی حاکم بر زنان در جوامع غربی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Amirreza
۱۷:۳۶ ۱۶ فروردين ۱۳۹۷
نهج البلاغه: کسی که خودش را با کرامت و شریف بداند توجه به امیال شهوات خارج از نیاز طبیعی را پستی و خواری تلقی می کند.
قرآن:به مردان با ایمان بگو چشمان خود را فرو بندند و خیره نکنند و به زنان مومن بگو در سخن گفتن و با ناز و کرشمه سخن نگویند تا بیمار دلان به ایشان طمع نکنند.
به نظر من مشکل جامعه امروز اینه که خیلی از افراد قدر روح و جسم خودشون رو درک نکرده اند و اکثر خانواده ها در تربیت دینی فرزندان خود مشکل داشتن.
ای کاش همه جوانان جامعه برای یک بار هم که شده قرآن رو با تفسیرش می خوندن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۱۶ فروردين ۱۳۹۷
انشالله نابودی دشمنان اسلام
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۲:۴۸ ۱۶ فروردين ۱۳۹۷
مرگ بر امریکا
Canada
ناشناس
۲۳:۳۰ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
درود بر شیر زنان ایرانی
Canada
ناشناس
۲۳:۳۰ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
خدا همه ما را به راه راست هدایت کنه
Iran (Islamic Republic of)
همیشه ناشناسم
۲۰:۱۶ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
من یه دختری ام که تاحالا یه تارموم بیرون نبوده تاحالا هم نگاه ه هیچ نامحرمی نکردم ولی تاحالا ده ها بارتوی خیابان از سوی مردان پاک ایرانی اذیت شدم.راستی این موضوع برای خیلی از بانوان دیگه هم هست
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۲۰:۱۲ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
متاسفم برای کسانی که طرفدار اینها هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
درود بر زنان ایرانی
Germany
ناشناس
۱۷:۵۶ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
من در المان زندگی میکنم اینجا بحدی زنان امنیت دارن که تصورش برای شما سخته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
بهتر بود ابتدا به آمار آزار و اذیت زنان در آلمان مراجعه می کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
عفاف و حجاب میتونه بانوان را از خیلی خطرات نجات بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
مطمئنم که زن نیستی که بفهمی مشکلات ماچقدر زیاده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
خدا همه ی ما را هدایت کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
اروپا و آمریکا به زودی نابود میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
واقعا متاسفم برای افرادی که علاقه به رفتن به اروپا را دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
غربیا بدترین وضعیت را دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
غربیا بدترین وضعیت را دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
واقعا برای این جنایتکارن رذل متاسفم
United States of America
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
دلیل آسیب این زنان بی حجابیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
سلام زنده باد اسلام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
حجاب کمک بزرگی به امنیت بانوان میکنه
Iran (Islamic Republic of)
نادر
۱۰:۳۲ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
جالب است زنان دم از تساوی حقوق زن ومرد میزنند اما اکثر اینها برای جلب توجه مردان صد قلم بزک میکنند وعملا نشان میدهند البته بادست خودشان که چیزی از مردان کمتر دارنداگر مساویند چه نیازی به خودارایی دارند که توجه مردان راجلب کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
بعد یه عده راه افتادن اینطور به مردم القا کردند که در امریکا و اروپا آزادی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۴ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
چی بگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
خدا این جنایتکاران را به سزای اعملشون برساند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
هردم از این باغ بری میرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۵ فروردين ۱۳۹۷
واقعا جای بسی تاسف داره
آخرین اخبار