به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حوزه کلینیک در نظر دارد مهمترین مسائل بهداشتی، درمانی ومهارتهای زندگی که خانمها باید بدانند را در اختیار آنها قرار دهد.
تغذیه مادر باردار در دوران بارداری اهمیت بسیاری دارد ومادر باید بداند که چه غذاهایی را بخورد و از خوردن چه غذاهایی پرهیز کند در اینجا به معرفی عذاهای ممنوعه در دوران بارداری میپردازیم.
مصرف کافئین برای مادر و جنین بسیار خطرناک است، چه از طریق نوشابه و نوشیدنیهای انرژی زا باشد و چه از طریق چای و قهوه سبب بروز خطرات جدی در سه ماهه اول بارداری میشود و مادران باید توجه داشته باشند که به هیچ وجه کافئین بیش از اندازه مصرف نکنند.
پنیرهای نرم به دلیل آنکه ممکن است پاستوریزه نباشند و آلوده باشند برای مادران باردار خطرناک است و این پنیرها سبیب ایجاد مسمویت غذایی برای مادر میشود به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن بانوان حداقل در سه ماهها اول بارداری مادران به هیچ وجه نباید پنیر نرم بخورند.
در ساختار ماهی جیوه به کار رفته است و این ماده برای جنین بسیار خطرناک است، زیرا سبب ایجاد اختلال در مغز جنین میشود ماهیهایی مانند کوسه، شیر ماهی، شاه ماهی و خال مخالی از جمله ماهیهای ممنوعه هستند توجه به این نکته ضروری است که تمام ماهیها برای مادر و جنین مضر نیستند بسیاری از ماهیها مانند سالمون و یا ماهی آزاد نه تنها حاوی جیوه نیستند بلکه سرشار از امگا ۳ هم هستند.
تخم مرغ منبع مفیدی از پروتئین و مواد غذایی است و اغلب پزشکان به بانوان باردار توصیه میکنند که در روز حداقل یک عدد تخم مرغ بخورند، اما برای خوردن تخم مرغ باید به نکات بسیاری توجه کرد، اول اینکه تخم مرغ به هیچ وجه شکسته و یا ترک برداشته نباشد ، زیرا در این صورت باکتریهای بسیاری به خود جذب میکند همچنین از خوردن تخم مرغ عسلی هم خود داری کنید و حتما آنرا بپزید.
الکل و توتون برای جنین بسیار خطرناک است واغلب مادرانی که در دوران بارداری الکل مصرف کرده اند و یا سیگار کشیدهاند زایمان زودرس و خطرناکی داشتهاند.
بانوان باردار باید از خوردن غذاهای خیلی چرب و غذاهای پر ادویه خود داری کنند زیرا سبب ایجاد حساسیت های مختلف برای جنین میشود.
انتهای پیام/