به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رویترز به نقل از دو منبع آگاه نوشت پس از اینکه تهران وسعت پروژه فرزاد ب را کم کرد، قرار است هند هفته آینده یک طرح توسعه 3 تا 4 میلیارد دلاری برای این میدان گازی به ایران پیشنهاد کند.
روابط دو کشور که سال های مدیدی است مبادلات تجاری عمیق دارند، سال گذشته پس از اینکه تهران به دنبال سرمایه گذاران دیگری برای این میدان گازی گشت و رسانه ها از اعطای توسعه این میدان به گازپروم خبر دادند، تیره شد.
هند هم به تلافی به پالایشگاه های دولتی دستور داد تا واردات نفت از ایران را کاهش دهند.
به گزارش فارس، البته تهران این اقدام پس از بیش از 10 سال تعلل هندی ها در توسعه این میدان و پس از بارها هشدار به آنها مبنی بر آغاز فعالیت در این میدان انجام داد. ایران هم در یک اقدام تلافیجویانه زمان بازپرداخت پول نفت از سوی پالایشگاههای هند را به یک سوم کاهش داد. همچنین قیمت کرایه کشتیها را بالا برد. ضمن اینکه تفاهمنامهای را با گازپروم امضا کرد.
به گفته این دو منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود، در نشستی در ماه فوریه در دهلی نو، ایران وسعت طرح توسعه فرزاد ب را کاهش داده و از هند خواسته است تا یک پیشنهاد تجدیدنظر شده ارائه دهد.
تهران و دهلی نو از زمان اکتشاف میدان گازی فرزاد ب توسط شرکت اُ ان جی سی ودیش در سال 2008 تاکنون تلاش کرده اند تا اختلافات بر سر حقوق توسعه این میدان را کم کنند.
شرکت های هندی امید دارند که حق توسعه این دارایی را به دست آورند. به گفته این دو منبع مطلع، شرایط جدید، شرکت های هندی را به تنها تولید گاز و توسعه این میدان محدود کرده است.
به گفته این منابع، هرچند هنوز پیشنهاد رسمی ارائه نشده است اما این پیشنهاد بین 3 تا 4 میلیارد دلار خواهد بود و شامل فرآوری گاز و توسعه پروژه های پایین دستی نخواهد شد.
شرکت اُ ان جی سی ودیش، بازوی سرمایه گذاری خارجی شرکت نفت و گاز طبیعی هند در پاسخ به ایمیل رویترز نوشت: «ازآنجایی که مذاکرات هنوز ادامه دارد، ما تمایل نداریم تا در مورد این مرحله صحبت کنیم.»
شرکت های هندی، سال گذشته یک طرح توسعه 11 میلیارد دلاری به ایران پیشنهاد کردند که توسعه فعالیت های بخش بالادستی و زیرساخت پایین دستی را پوشش می داد.
ایران و هند هفته آینده در جریان سفر بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران به دهلی نو در مورد این طرح توسعه تجدیدنظر شده بحث و گفتگو خواهند کرد.
منابع آگاه ماه گذشته خبر دادند به منظور تقویت روابط با هند، ایران تخفیف های بالاتری در هزینه حمل و نقل دریایی برای فروش نفت ارائه داده و با تقاضای هند برای در نظر گرفتن سهمی در یک میدان تولیدی موافقت کرده است.
در عوض، وزیر نفت هند نیز ماه گذشته پس از نشستی با زنگنه در دهلی نو اعلام کرد که دهلی نو با افزایش واردات نفت از ایران موافقت کرده است.
میدان گازی فرزاد ب 10 سال پیش توسط توسط شرکت هندی اُانجی ودیش در بلوک فارسی کشف شد. میدان ذخایر گازی 21.7 تیسیاف دارد که 12.5 تیسی اف آن قابل وصول است.
انتهای پیام/