به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسام نواب صفوی از جمله بازیگرانی است که همواره در نقش هایی متفاوت و گوناگونی بازی کرده و همواره نشان داده که از بازی در آثار تاریخی لذت می برد.
این در حالی است که نواب صفوی یکی از علاقه مندان سینمای کمدی ایران بوده و هر ساله در تعدادی از این آثار نیز به ایفای نقش پرداخته که از جمله مهمترین آنها می توان به "نهنگ عنبر 2" اشاره کرد. فیلمی که توانست رکورد فروش سینمای ایران را جابجا کند.
در تلویزیون نواب صفوی همیشه به عنوان یکی از چهره های ثابت آثار تاریخی شناخته می شود و با بازی در سریالهای تاریخی نشان داده وی همواره دغدغه های تاریخی داشته و دارد. بازی در نقش هایی همچون شهید نواب صفوی، لفطعلی خان زند و سید جمال الدین اسدآبادی بخشی از شخصیت های به یادماندنی نواب صفوی در عرصه بازیگری در تلویزیون است.
به همین مناسبت به دلیل فعالیت های مداوم و مستمر این بازیگر سینما، خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان در درخصوص اتفاقات و خاطرات سال 96، وضعیت فعلی سینما و آینده کاری نواب صفوی در سال 97 با وی به گفتوگویی تفصیلی نشسته است.
* سال 96 برای حسام نواب صفوی چگونه گذشت؟
سال 96 سال عجیب و غریبی بود و اتفاقات خوب و بدی را در کشور پشت سر گذاشتیم. برای من هم این سال فراز و نشیب فراوانی داشت اما در کل سالی خوبی بود و حالا گذشته است. امیدوارم سال 97 سالی بسیار بهتر برای من و تمام هم میهنان من باشد.
بیشتر بخوانید: گریم متفاوت آقای بازیگر در نقش حُربن یزید ریاحی+عکس
* اگر بخواهید جذاب و جالبترین اتفاقی که در سال 96 برای شما افتاد را با مردم در میان بگذارید، آن چه اتفاق و یا خاطره ای است؟
اتفاقات جالبی در سال گذشته برای من افتاد اما اگر بخواهم خاطره انگیزترین خاطره ای که در سال 96 داشتم را بگویم به اتفاقی ورزشی بر می گردد. روزی من برای ورزش بالای یک کوه رفتم و باد شدیدی شروع وزیدن کرد. باد به حدی شدید بود که اکثر مردم با مشکل روبرو شدند اما من با تمام وجود سعی کردم کلاه و کت خود را نگه داشته و به اصطلاح موازین را رعایت کنم.
* ویدئویی از این اتفاق در فضای مجازی منتشر شد که حاشیههای خاص خود را در بر داشت. نظر شما در این باره چیست؟
دوستی در آن زمان از من فیلم گرفت و فیلم به شدت در فضای مجازی بازتاب داشت اما این ویدئو به شخص خاصی بر نمی گردد و از آن هیچ منظوری نداشتم چون به آن صورت هیچ وقت در تهران باد نمی آمد. از نظر من باد به عنوان یک قوه قهریه اتفاق خوبی است و اگر کسی بخواهد از سر خود اتهامی را باز کند باد وسیله خوبی است. البته باز تاکید می کنم که منظور نظر من شخص خاصی نیست.
* تلخترین اتفاقی که در سال گذشته برای شما افتاد چه اتفاقی بود؟
تلخ ترین اتفاق سال 96 برای من فوت علی معلم بود و هر اتفاقی که افتاد سایه این غم در زندگی من وجود داشت و باید بگویم که ماه ها بابت این اتفاق دردناک افسرده بودم.
* به مناسبت فرارسیدن سال نو برای مردم چه حرفی یا آرزویی دارید؟
من به شخصه سال نو را به همه تبریک می گویم و امیدوارم سالی سرشار از نشاط و شادی را تجربه کنید. امیدوارم در سال 97 خنده را بر لب تک تک هم وطنان خود ببنیم و غم به خانه هیچکدام از مردم نیاید.
* سینمای ایران را در سال گذشته چطور دیدید؟ آیا سینما در سال 96 رشد قابل قبولی داشت؟
سینمای ایران در سال گذشته فرق چندانی نسبت به سالهای گذشته نداشت و سالهاست که اتفاق تازه ای به سینمای ایران اضافه نشده است. البته کارگردانان جوانی به میدان آمده اند که نیاز به تجربه بیشتر دارند اما اعتقاد دارم که سینمای ایران در حال در جا زدن است.
* استدلال میزان فروش سینما چگونه است؟
گیشه سینما سال گذشته هم ثابت کرد که کمدی کلاسیک همچنان مورد حمایت طرفداران خود است و خود من سال 96 فیلم کمدی موفق نهنگ عنبر 2 را روی پرده داشتم که با 23 میلیارد تومان فروش پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران بود.
* فضای مجازی دغدغه های فراوانی را در روزگار کنونی بوجود آورده است. برخورد شما با این فضا به چه صورت است؟
فضای مجازی این روزها تمامی اقشار جامعه را در بر گرفته و هر فردی به نوبه خود با این فضا در رابطه است. وقتی شما در یک مجلس حضور پیدا کنید یا در مترو و خیابان باشید به عینه می بینید که همه مردم مشغول تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند.
* آیا فضای مجازی به سینما کمک کرده است؟
متاسفانه این روزها حاشیه به شدت از متن پررنگ تر شده و اینکه من احساس می کنم اگر خودم فیلمی را بازی کنم در مقایسه با خبری حاشیه ساز مخاطب کمتری خواهد داشت و حاشیه سینما را نیز کنار زده است. من شخصاً در فضای مجازی حضور دارم اما سعی می کنم خودم را چندان درگیر این فضا نکنم.
* حسام نواب صفوی چه مقدار از زمان خود را به فضای مجازی اختصاص می دهد؟
زیاد درگیر فضای مجازی نیستم چون اگر قرار بر این باشد در حین بازی و یا مواقعی که در دادگاه مشغول وکالت هستم ذهنم کاملاً درگیر می شود پس ترجیح می دهم فضای مجازی را کنترل شده و محدود پیگیری کنم.
* تا چه حد به افزایش فالوور صفحات مجازی خود فکر می کنید؟
شاید من هم می توانستم مثل برخی دوستان الان پنج یا شش میلیون نفر مخاطب داشته باشم اما اعتقاد دارم رقم واقعی مخاطبان در فضای مجازی مهم است و به من با همان نزدیک به یک میلیون نفر مخاطب شاهد این هستم که اگر چیزی می نویسم بلافاصله در خبرگزاری ها بازتاب داده می شود.
* آیا شما فضای مجازی را مرجعی برای انتشار اخبار خود می دانید؟
خبرگزاری اول من برای انتشار اخبارم همواره و همیشه خبرگزاری میزان بوده و خواهد بود اما صفحه اینستاگرام را بیشتر به سلایق خود اختصاص داده ام. من زیاد به خریدن فالوور اعتقاد ندارم بلکه معتقدم میزان مخاطب یک بازیگر فروش فیلم های وی است. بسیاری از دوستان هستند که صفحه اینستاگرام ندارند اما فیلم هایشان به شدت می فروشد. من خودم در شبکه اینستاگرام صفحه ای شخصی دارم که گاهاً در آن به ارائه نظرات و سلایقم می پردازم.
* نظرات شما در فضای مجازی نقد و نظرات فراوانی را به همراه دارد. از انتقادات ناراحت نمی شوید؟
نه. من از تمام کسانی که نظرات من را رصد می کنند چه مخالف و چه موافق تشکر می کنم زیرا در ابتدا به امر همینکه نظری دیده می شود از اهمیت بالایی برخوردار است. وقتی درباره اظهار نظری عده ای صحبت می کنند یعنی آن صحبت قابل بحث و مهم است و من خوشحالم که صحبت هایم بازتاب های متفاوتی دارند.
* این روزها نظردهی بازیگران در خصوص مسائل سیاسی باب شده است. آیا این اتفاق مورد پسند حسام نواب صفوی است؟
از نظر من بازیگران نباید در مورد مسائل سیاسی نظر بدهند. من فکر می کنم نظر سیاسی ربطی به بازیگر ندارد و نباید چنین اتفاقاتی چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی اتفاق بیفتد.
* متاسفانه بسیاری از بازیگران قدیمی و با تجربه ایران بیکار شده اند. دلیل این بیکاری ها چیست؟
سینمای ایران صنعت سازماندهی شده را ندارد و می بینیم که بازیگری که سالها جلوی دوربین بوده حالا خانه نشین شده است. این در حالی است که بازیگران و کارگردانانی وارد عرصه شده اند که هیچ اطلاعات و تحصیلاتی در خصوص سینما ندارند. ماحصل این اتفاق تولید فیلم هایی است که مردم آنها را دوست نخواهند داشت.
* آیا می توان برای وضعیت فعلی راه حلی را پیش فرض قرار داد؟
از نظر من باید مدیریتی بسیار صحیح در این زمینه لحاظ شود که در ابتدا از بازیگران با سابقه و نخبه استفاده شود و در بخش دوم اجازه اکران به هر فیلمی داده نشود. به عنوان مثال فیلمی اگر سوی مخاطب مورد استقبال قرار نمی گیرد چرا باید اکران شود. این موردی است که هر سینماداری می تواند آن را بفهمد و زمانی که ما سینمای خانگی داریم چرا هر فیلمی لزوماً باید اکران عموم شود. ما بازیگران بسیار بزرگی را داریم که سالها تئاتر کار کرده اند و تعلیم داده اند اما این روزها در خانه هستند. این نیروی ویژه و بزرگی است که کاملاً در حال نابودی است و اگر بها ندهیم هیچ از آن باقی نخواهد ماند.
* حسام نواب صفوی به عنوان یک بازیگر تا چه حد به جوان ماندن فکر می کند؟
من به شخصه آن چنان جوانی و پیری اعتقاد ندارم و می گویم باید دید که زمانه با انسان چه می کند اما همواره سعی می کنم که از کارهایی که باعث پیری زودرس می شوند جلوگیری کنم. به عنوان مثال همواره ورزش می کنم و به هیچ وجه کار اضافه نمی کنم. سعی می کنم گزیده کار باشم و زیاد به خودم فشار نیاورم.
* چه کارهایی پیری یک بازیگر را به همراه می آورند؟
من تا به امروز به خاطر تربیت خانوادگی که داشتم به جز در فیلم لب به سیگار نزده ام و سعی کرده ام هیچ کار خلافی را در زندگی انجام ندهم. اینها تاثیرات بسیار زیادی در سلامت یک بازیگر دارد. البته تغذیه خوب هم عامل بزرگی در جوان بودن یک هنرمند است که من خودم هم زیاد رعایت نمی کنم.
* چه چیزی بیش از همه نسبت به گذشته در سینما شما را آزار می دهد؟
اگر بخواهم بگویم چیزی در سینما به شدت مرا آزار می دهد آن عامل نبودن نگاتیو در سینمای روز ایران است. زمانی که نگاتیو وجود داشت همه چیز دقیق و درست بود. پلان و سکانس ها برنامه ریزی می شد و دکوپاژها با هنر بیشتری اتفاق می افتاد. زمانی که فیلمبرداری نگاتیو بود لحظات طلایی بازیگری بسیار بیشتر از زمان فعلی بود.
* برنامه شما برای سال پیش رو چه در عرصه وکالت و چه در عرصع بازیگری چیست؟
در سال 97 می خواهم هم در زمینه وکالت و هم در زمینه بازیگری موفقیت های بیشتری به دست آورم. در سال جاری قرار است در فیلمی فراتر از مرزهای ایران بازی کنم که اگر میسر شود اتفاقی بزرگ برای شخص من و سینما خواهد بود. من گواهی کارگردانی دارم اما تمام تمرکزم روی کارگردانی است. اگر بخواهم در سینما رشته ای به غیر از بازیگری را کار کنم آن حرفه تهیه کنندگی است.
* برخی از مردم از سینما دلسرد شده اند. دلیل این موضوع چیست؟
این روزها می بینیم فردی که تا دو سال پیش پشت صحنه کار می کرد امروز کارگردان شده است. در سینمای ایران افرادی که هیچ شناختی نسبت به ساخت و جامعه ندارد فیلم می سازند و مردم را نسبت به سینما کاملاً دلسرد می کنند.
* کارنامه کاری خود در تلویزیون را چگونه ارزیابی می کنید؟
من از ابتدای ورودم به تلویزیون تنها در آثار تاریخی همچون معمای شاه، تبریز در مه، کیف انگلیسی و ایران دخت ظاهر شده ام. نه اینکه سریال روز دوست نداشته باشم اما ترجیح می دهم در آثاری تاریخی در تلویزیون به ایفای نقش بپردازم.
* به عنوان سوال آخر دوست دارید مردم شما را با نام خودتان به یاد بیاورند و یا نقش هایی که بازی کرده اید؟
خوشبختانه نقش هایی را بازی کردم که مردم با آنها ارتباط برقرار کردند. به عنوان مثال مردم با کاراکتر رسول در اخراجی ها به شدت ارتباط برقرار کردند اما در دنیای حقوق دوست دارم مردم خود حسام نواب صفوی را دوست داشته باشند و انسان شناخته شده ای باشم.
منبع: میزان
انتهای پیام/