استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با راه اندازی بازارچه‌های مرزی جدید و بهره برداری حداکثری از مرز باید شرایط استفاده مناسب مرزنشینان از این فرصت فراهم شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، و به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، سید دانیال محبی در کارگروه تخصصی امور اقتصادی استان که با هدف بررسی آخرین وضعیت بازارچه‌های مصوب جدید در سالن جلسات استانداری برگزار شد، با اشاره به خشکسالی‌های مستمر دو دهه اخیر در استان، اظهار داشت: کاهش نزولات جوی و تغییر اقلیم باعث از بین رفتن زمینه اشتغال در حوزه کشاورزی و دامداری و مهاجرت روستائیان و عشایر به شهر‌ها شده است، که با راه اندازی بازارچه‌های مرزی و بهره برداری حداکثری از مرز باید شرایط استفاده مرزنشینان فراهم شود.

وی با بیان این مطلب که سیستان و بلوچستان بر اساس تصویب نامه‌های هیأت دولت در سال ۱۳۹۶ دارای ۱۳ بازارچه مصوب است، ادامه داد: در حال حاضر از این تعداد بازارچه ۷ بازارچه در امر صادرات و واردات کالا فعال هستند و ۶ بازارچه دیگر تاکنون فعال نشده اند که این مهم باید هرچه سریعتر تحقق پیدا کند.

همچنین مدیرکل امور اقتصادی و بین الملل استانداری سیستان و بلوچستان هم در این جلسه گفت: آیین نامه سامان دهی مبادله کالا در بازارچه‌های مرزی در سال گذشته به تصویب هیأت وزیران رسیده است که بر اساس آن در ۴ استان مرزی کشور مجوز فعالیت برخی از بازارچه‌های مرزی که در گذشته به صورت گذر مرزی فعال بودند، صادر شده است.

علیرضا نورا با بیان اینکه سهم استان سیستان و بلوچستان از بازارچه‌های جدید کشور ۶ بازارچه است، افزود: دولت بیشترین تعداد بازارچه‌های جدید را بر اساس شرایط ویژه سیستان و بلوچستان به این استان اختصاص داده است.

وی ادامه داد: بر اساس تصویب نامه هیأت وزیران، سقف کلی تخفیف در سود بازرگانی کالا‌های وارداتی ۹۰۰ میلیارد تومان در سال برای تمام کشور در نظر گرفته شده است؛ که با احتساب ۵۰۰ هزار تومان تخفیف ماهیانه برای هر فرد ساکن در شعاع مشمول، در مجموع ۱۵۰ هزار نفر امکان استفاده از تخفیفات مقرر در این تصویب نامه را در هر ماه دارند.

وی جانمایی معابر جدید، شناسایی نقاط مشمول، شناسایی و احصاء مرزنشینان و صدور کارت مرزنشینی توسط شرکت تار، فراهم کردن زیرساخت‌های اولیه و تعیین مسئولیت‌ها و تامین نیروی انسانی را از اولویت‌های کاری کار گروه تخصصی امور اقتصادی استان برای آغاز فعالیت بازارچه‌های مرزی جدید برشمرد.

نورا در پایان با ذکر این مطلب که شعاع مرزی برای تمام نقاط کشور ۲۰ کیلومتر در نظر گرفته شده است در حالی که شعاع مشمول در استان سیستان و بلوچستان ۵۰ کیلومتر تعیین شده است، افزود: در تصویب آیین نامه، پیشنهاد استان سیستان و بلوچستان مبنی بر قرار گرفتن شهر‌ها در فهرست مناطق مشمول لحاظ شده است و از این رو شهر‌های واقع در شعاع ۵۰ کیلومتر به استثنای مراکز شهرستان ها، مشمول تسهیلات بازارچه‌های مرزی می‌شوند.

گفتنی است در این جلسه فرمانداران شهرستان‌های هیرمند، زهک، نیمروز، میرجاوه و سراوان آخرین وضعیت بازارچه‌های جدید در شهرستان تحت پوشش خود را تشریح کردند.

انتهای پیام/ع 

بررسی آخرین وضعیت بازارچه‌های مصوب جدیددرسیستان وبلوچستان 

برچسب ها: استانداری ، اشتغال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.