به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ طبع انواع کلمها سرد است، ولی کلم بروکلی مزاج (طبع) گرم دارد؛ این سبزی از ۹۰ درصد آب تشکیل شده و حاوی مواد مغذی بالایی است؛ یک کلم بروکلی کوچک به اندازه یک استکان جو فیبر و معادل ۲ عدد پرتقال ویتامین C دارد.
برای بررسی خواص سوپ کلم بروکلی با سبزیجات و اینکه مصرف آن برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین ترکیبات موجود در سوپ کلم بروکلی با سبزیجات اظهار کرد: این سوپ حاوی انواع ویتامینهای C ، E ، B۶، A ، بتاکاروتن، فیبر، اسید فولیک، پتاسیم و کلسیم است.
وی درباره خواص سوپ کلم بروکلی با سبزیجات بیان کرد: مصرف این سوپ نقش مؤثری در تقویت استخوانهای بدن و کنترل فشار خون دارد؛ سوپ کلم بروکلی با سبزیجات به علت داشتن ویتامینهای A ، E و C حاوی آنتی اکسیدان است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود؛ این سوپ بدن را در برابر سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی و آب مروارید محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: افرادی که به لبنیات حساسیت دارند کلسیم مورد نیاز بدنشان را میتوانند از طریق کلم بروکلی دریافت کنند.
عظمایی درباره خواص دیگر کلم بروکلی گفت: این سبزی نقش موثری در کاهش وزن دارد؛ کلم بروکلی سرشار از فیبرهاست بنابراین مصرف آن باعث کاهش اشتها و لاغری میشود.
وی تاکید کرد: سوپ کلم بروکلی با سبزیجات برای مبتلایان به اختلالات کبدی و دیابت مفید است؛ این سوپ یبوست را برطرف و عملکرد رودهها را تنظیم میکند؛ در کلم بروکلی ترکیباتی گوگردی به نام سولفوران موجود است؛ این مواد سلولهای سرطانی را از بین میبرند.
این محقق وپژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: افراد هنگام تهیه کلم بروکلی و سبزیجات دیگر باید به سبز بودن آنها توجه کنند.
کلم بروکلی ۲ تا سه بوته (حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم)
جو پوست کنده یک پیمانه
هویج متوسط ۲ عدد
سیبزمینی یک عدد
سبزیجات پاک شده (جعفری، گشنیز، تره و اسفناج) مجموعاً ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط یک عدد
نمک، فلفل، زرد چوبه و زنجبیل به مقدار لازم
آب لیمو ترش تازه به مقدار لازم
روغن زیتون بودار ۶ تا هشت قاشق غذاخوری
- برای تهیه سوپ کلم بروکلی با سبزیجات نخست جو پوست کنده را با چند لیوان آب روی اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد سپس پیاز، هویج و سیب زمینی خُرد شده را به جو اضافه و صبر کنید تا بپزد.
- سبزیجات و کلم بروکلی را خُرد و به سایر مواد اضافه کنید.
- نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل را به سوپ اضافه کنید و بگذارید تا در حرارت ملایم به خوبی جا بیفتد.
سوپ آماده شده را با روغن زیتون بودار و آب لیمو ترش تازه میل کنید.
انتهای پیام/