رئیس حوزه هنری، در مراسم افتتاحیه هفته هنر انقلاب اسلامی از وظیفه هنر و هنرمند گفت.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم افتتاحیه هفته هنر انقلاب اسلامی، عصر امروز 20 فروردین با حضور منیژه آرمین، دبیر جشنواره داستان انقلاب و جمعی از مسئولان حوزه هنری در تالار سوره این محل برگزار شد.

در این مراسم، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری با اشاره به اینکه در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی هستیم، گفت: برای اینکه بدانیم هنر در انقلاب اسلامی چقدر اهمیت داشته است، باید بگویم حوزه هنری توسط بزرگان انقلاب اسلامی تاسیس شده است. این مهم است برای اینکه از منظر امام خمینی، هنر عبارت بود از دمیدن روح تعهد در انسان ها. وظیفه هنر، متوجه کردن انسان ها به مسئولیت خویش است.

وی افزود: زمانی روی اشخاص نام انسان می گذارند که متعهد باشند. هنر متعهد، در برابر هنری است که وظیفه اش غفلت است و به هر دلیلی انسان را از انسان بودن خود دور می کند. شهید مرتضی آوینی همواره به هنر متعهد می‌اندیشید. شهید آوینی تجربه خوبی داشت و عالم روشنفکری را طی کرده بود. نسبت به ارزش های آن عالم شناخت داشت و نوشته های این شهید عالی رتبه گویای این موضوع است.

مومنی شریف ادامه داد: آوینی ضمن اینکه اهل نظر بود در نوشته هایش، با حکمت و اسلام آشنا و با عرفان ارتباط داشت. او با شاخه های مختلف هنر آشنا بود و با موسیقی و نقاشی آشنایی اجمالی هم داشت. این شهید نشان داد که دنبال هنر متعهد است. یکی از وظایف هنرمندان امر به معروف و نهی از منکر است.

در ادامه این مراسم از علیرضا زرین دست، سید حامد حسینی (هنرمندان فیلم سرو زیر آب)، سید محمد رضا خردمندان، محمد رضا شفا و احسان سقفی (از عوامل فیلم بیست و یک روز بعد)، عباس دلوندی، محمد رضا رضائیان (هنرمند جشنواره عمار)، رضا زهتابچیان (هنرمند جشنواره عمار)، سجاد رافعی (کاریکاتوریست)، پژمان شاهوردی (هنرمند هنرهای نمایشی)، رحمان مجرد (عکاس)، شهرام رضایی (کاریکاتوریست)،  فخرالدین دوست محمد (کاریکاتوریست)، مرضیه فرمانی (شاعر)، علیرضا پاکدل (کارتونیست)، سید عباد محمدی (هنرمند موسیقی)، داوود عامری (عکاس)، احمد تاجی (عکاس عاشورایی)، سعید صادقی (کاریکاتوریست) و اکبر تراب پور (انیمیتور) تقدیر شد.

در این مراسم منیژه آرمین، دبیر دهمین دوره جشنواره داستان انقلاب اسلامی با اشاره به سخنی از شهیدآوینی گفت:فکر می کنم آوینی تعریف کاملی از رمان کرده است. چرا که داستان از همین تحول زاییده شده است، داستان انقلاب تحول انسان را بیان می کند.

وی افزود: از ویژگی های داستان انقلاب دینی و آسمانی بودنش است. اگر چه هنر از نظر من امری آسمانی است اگرچه عده ای هنرهایی را مطرح می کنندکه فاقد جنبه کمالگرایی هستند. داستان انقلاب زاییده تفکری است که انسان را از درون و بیرون متحول می کند. وجه حماسی داستان های انقلاب، سابقه اش به قبل از اسلام می رسد. گرچه حماسه هایی در داستان های قبل مثل ایلیاد و اودیسه داریم داستان ها جنبه الهی و آسمانی ندارند.

دبیر جشنواره داستان انقلاب عنوان کرد:با اشاره به اینکه از هر سو بنگریم بر تعهد انسان تکیه دارد ما وارث چنین حرکت های بزرگی هستیم. خوشبختانه در سال های اخیر می توانیم دریابیم دایره وسیعی برای داستان انقلاب طرح شده است برای خودم به دلایل مختلف دورانی بسیار سخت گذشت. در این دوره آنگونه که شایسته است به داستان انقلاب توجه نشد در سال گذشته با فاضل نظری ایده ال هایی را مطرح کردیم که هیچکدام در داستان انقلاب جامه عمل نپوشید.
 
وی افزود:دلخوشی من داستان های خوبی بود که به دستم رسید. اگرچه برای رسیدن به قله های افتخار راهی طولانی را باید طی کنیم. از دلخوشی های دیگر من این است داستان های انقلاب به چاپ رسید. باید برای داستان انقلاب تمهیداتی فراهم بیاید اگر بخواهد به صورت ژانر ادبی دربیاید باید مستمر باشد و دبیرخانه دائمی داشته باشد.به طور مستقل عمل کند. لازم است به داستان نوجوان بیشتر پرداخته شود. متاسفانه شاهد داستان های چندان خوبی در زمینه داستان کوتاه نبودیم. داستان کوتاه نوجوان نیاز به بازبینی مجدد دارد.
 
آرمین اظهار داشت: رمان های خیلی خوبی در جشنواره داستان انقلاب اسلامی داشتیم از سطح به عمق و از شعار به شعور حرکت کردیم. رمان ها به اعماق جامعه، روح انسان و خانواده پرداخته بود. زاویه دید تازه ای در رمان بود. به هرحال تغییر معناداری را نسبت به سال پیش و سال های گذشته شاهد بودیم. در داستان کوتاه ضعف های عمده ای وجود دارد.
 
در این مراسم از کتاب های (هنوز بی قرار نگاهت هستم ، نان و آفتاب )کتاب های آثار برگزیده دوره هفتم جشنواره داستان انقلاب اسلامی رونمایی شد.
 
در این مراسم از هدایت الله بهبودی تقدیر شد و مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری با اشاره به مواردی که بهبودی روی آن خط کشیده است، گفت: در جایی گفتم اگر هدایت الله بهبودی نبود، دفتر ادبیات پایداری و ادبیات مقاومت نبود. جایی گفتم اگر بهبودی نبود کمال درنمی آمد آن را هم خط زد.
 
وی ادامه داد: خوشحالم امروز در جمع بچه های داستان نویسی هستم که از شهرستان ها آمدند. خودم سرم را بالا می گیرم. خوشحالم مرجعیت ادبیات انقلاب و جنگ در حوزه هنری است. سی سال است اینجا هستم و تنها دلخوشی ما که به ما انرژی می دهد همین دخترها و پسرهای جوانی هستند که به عنوان عقبه ادبیات جنگ آمدند.
 

اسامی برگزیدگان این رویداد ادبی به شرح زیر است:

بخش داستان کوتاه نوجوان

هیئت داوران کسی را حائز رتبه اول در بخش داستان کوتاه نوجوان ندانست.

مرضیه فعله گری با اثر «انوش»/ رتیه دوم از استان همدان
کریم قربان زاده با اثر «او شهید شد»/ رتبه سوم از استان اردبیل
سید ناصر هاشمی با اثر «مامور یعنی دردسر»/ تقدیر شده از استان قم
سیدهادی رضویان طبری با اثر «دونده»/ تقدیر شده از استان مازندران

 بخش رمان نوجوان

ابراهیم حسن بیگی با اثر «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده»/ رتبه اول از استان تهران
نیلوفر مالک «جایی آن طرف پرچین»/ رتبه دوم از استان تهران
فاطمه نفری «دو هفتۀ برزخی»/ رتبه سوم از استان قم

بخش داستان کوتاه بزرگسال

سیروس جمشیدی با اثر «سیاوش»/ رتبه  اول از استان فارس
نفیسه خسروی با اثر «کارخانه سیرابی»/ رتبه دوم از استان تهران
سارا اژدر تاج دینی با اثر «محاکمه»/ رتبه سوم از استان تهران

نوید ظریف کریمی با اثر «ژیان»/  تقدیر شده از استان خراسان رضوی

بخش رمان بزرگسال

محمدرضاشرفی خبوشان با اثر «روایت دلخواه پسری شبیه سمیر»/ رتبه  اول از استان تهران
محبوبه حاجیان نژاد با اثر «یاماها»/ رتبه دوم  از استان سمنان
مجید اسطیری با اثر «وقتی خورشید خوابید»/ رتبه سوم از استان تهران
امین اطمینان با اثر «پری‌رخ»/ رتبه سوم از استان خراسان رضوی

 
انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار