به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، روسیه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره سوریه قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره این کشور را وتو کرد.
نماینده روسیه در سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود در صورتی که پیشنویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره حمله شیمیایی ادعایی در دومای سوریه در شورای امنیت به رأی گذاشته شود، مسکو آن را وتو خواهد کرد.
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل پیش از رایگیری در نشست شورای امنیت برای بررسی اوضاع سوریه و حمله شیمیایی در این کشور مدعی شد: «ما باید به این حملات وحشیانه به غیرنظامیان در سوریه پایان دهیم.»
نماینده آمریکا گفت هفتههاست که برای ایجاد ساز و کاری برای تحقیق درباره حملات شیمیایی در سوریه تلاش میکند و پیش نویس امشب بر اساس پیشنهادات کشورهای مختلف تنظیم شده است.
او افزود: «تاریخ این لحظه را ثبت خواهد کرد؛ لحظهای که شورای امنیت به وظیفه اش عمل کرد و یا در محافظت از مردم سوریه کاملا شکست خورد.»
نماینده روسیه در سازمان ملل پس از اظهارات نماینده آمریکا درباره سوریه گفت: «هیئت آمریکایی در تلاش برای گمراه کردن جامعه بین الملل است. قطعنامه پیشنهادی آمریکا همه اشکالات ساز و کار تحقیقاتی گذشته را دارد. آمریکا میخواهد ساز و کار پیشین را که عروسک خیمه شب بازی مخالفان دمشق بود، احیا کند.»
نماینده روسیه افزود: «سوال من این است که اصلا چرا میخواهید تحقیق کنید؟ شما که از قبل نتیجه را مشخص کردهاید. شما نمیخواهید حقیقت را بدانید، بلکه مدتهاست که دنبال بهانهای برای حمله بودهاید.»
نماینده روسیه گفت: «سال گذشته هم دقیقا همین مسیر طی شد و شما با همین بهانه به سوریه حمله موشکی کردید. این بار هم کلاه سفیدها بهانه لازم را در اختیار شما قرار دادند.»
وی گفت: «قطعنامه پیشنهادی آمریکا همه اشکالات ساز و کار تحقیقاتی گذشته را دارد.»
روسیه همانطور که پیش از این نیز اعلام کرده بود پیشنویس ارائه شده از سوی آمریکا و متحدانش علیه سوریه را وتو کرد.
در این رایگیری، روسیه و بولیوی به قطعنامه آمریکا رای منفی دادند. چین رای ممتنع داد و ساحل عاج و قزاقستان رای مثبت دادند.
پیش نویس ارائه شده از سوی روسیه نیز در شورای امنیت رای نیاورد.
پس از آنکه روسیه قطعنامه آمریکا و متحدانش درباره گزارشهای مربوط به ادعای استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه را وتو کرد و پیش نویس قطعنامه روسیه نیز رای نیاورد، روسیه قطعنامه دیگری را در شورای امنیت مطرح کرد.
در این پیشنهاد خواستار آن شد که سازمان منع گسترش سلاحهای هستهای وظیفه بازرسی و تهیه گزارش از دوما را طی دو هفته به عهده بگیرد.
سوئد خواستار برگزاری نشست غیرعلنی شورای امنیت پیش از آغاز رأی گیری در مورد دومین قطعنامه پیشنهادی روسیه شد. در این خصوص جلسهای پشت درهای بسته شورای امنیت برگزار شد.
پیشنویس این قطعنامه تنها پنج رای موافق کسب کرد و ۴ کشور به آن رای مخالف و ۶ کشور نیز رای ممتنع دادند. قطعنامههای سازمان ملل تنها در صورتی تصویب میشوند که دستکم ۹ رای موافق کسب کنند و هیچیک از اعضای دائم شورای امنیت نیز آنها را وتو نکنند.
این قطعنامه که به پیشنهاد سوئد تهیه و با نام دومین قطعنامه روسیه ثبت شده بود با وتو آمریکا و انگلیس و فرانسه مواجه شد.
انتهای پیام/
مرگ بر آمریکا
مرگ بر اسرائیل
مرگ بر استکبار جهانی
به یاری خدا و امام زمان و رهبر یک روز کاخ استکبار رو رو سر تمام مستکبرین خراب میکنیم
وخداوند دشمنان اسلام را نابود کنه
مرگ بر امریکا و مرگ بر السعود واسرائیل