رئیس نظام پزشکی سیستان و بلوچستان گفت: حدود ۲۲ میلیون نفر در کشور دچار اختلالات انکساری چشم هستند که این افراد یا نزدیک‌بین یا دوربین و یا آستیگمات هستند.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  سید سعید سیدالحسینی رئیس نظام پزشکی سیستان و بلوچستان در چهارمین کنگره ملی اپتومتری ایران که در زاهدان در حال برگزاری است، گفت: در سیستان و بلوچستان ۱۰۰ تحصیل‌کرده رشته اپتومتری در سازمان نظام پزشکی ثبت نام کردند که ۵۳ نفر آن‌ها در زاهدان هستند.

 سید سعید سیدالحسینی افزود: "اپتومتری" علم مراقبت‌های بینایی است و دانش‌آموختگان این رشته پیشگامان مراقبت چشم هستند و مسئولیت حفظ و سلامت بینایی را بر عهده دارند همان‌طور که سازمان بهداشت جهانی هم اپتومتریست‌ها را مراقبین اولیه سلامت چشم می‌داند به این معنا که یک بیمار چشمی در ابتدا باید توسط یک اپتومتریست معاینه شود.

وی ادامه داد: جامعه باید به قابلیت‌های یک اپتومتریست آگاه باشد و درک صحیحی نسبت به این قضیه داشته باشد. تأکید سازمان نظام پزشکی هم بر تثبیت جایگاه واقعی اپتومتریست‌ها در نظام سلامت است.

سیدالحسینی گفت: مهم‌ترین علل مراجعه مردم به مراکز درمانی چشم اختلالت دید دوچشمی، اختلالات انکساری و تنبلی چشم است که همه این موارد در حیطه کار اپتومتریست‌هاست.

رئیس نظام پزشکی سیستان و بلوچستان افزود: در غربال‌گری که برای تنبلی چشم انجام شد و موفقیتی در نظام سلامت از آن حاصل شد علتش غیر از به‌کارگیری صحیح اپتومتریست‌ها در این طرح نبود؛ بنابراین نقش مؤثری که این عزیزان در بحث کاهش اختلالات بیماری در کشور داشتند بر کسی پوشیده نیست.

وی ادامه داد: براساس آماری که وجود دارد ۳ تا ۵ درصد افراد در جهان دچار تنبلی چشم هستند که این آمار در ایران کمتر از ۲ درصد است. این‌که در این بخش توانستیم از متوسط جهانی بهتر باشیم چیزی جز این نیست که عملکرد فارغ‌التحصیلان رشته اپتومتری در این زمینه بسیار مناسب بوده است؛ بنابراین توقعی که داریم این است که بیماری تنبلی چشم به‌موقع تشخیص داده شود.

۶۰۰ هزار نفر در کشور دچار اختلال بینایی هستند

سیدالحسینی ادامه داد: در کشور حدود ۶۰۰ هزار نفر به اختلال بینایی مبتلا هستند و ۱۵۰ هزار نفر نابینا هستند. حدود ۲۲ میلیون نفر دچار اختلالات انکساری هستند که عدد خیلی بالایی است که این افراد یا نزدیک‌بین یا دوربین و یا آستیگمات هستند.

رئیس نظام پزشکی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: فقط در تهران حدود ۲.۵ میلیون نفر از عینک استفاده می‌کنند. طبق پژوهشی که در سال‌های اخیر انجام شده است ۷.۱ کلاس اولی‌ها، ۸.۳ کلاس سومی‌ها و ۸.۵ درصد دانش‌آموزان دوره متوسطه اول دچار اختلالات بینایی هستند.

وی افزود: در سنن بین ۱۵ تا ۴۵ سال حدود ۲۵ درصد افراد جامعه در این رده سنی دچار اختلال نزدیک‌بینی هستند باوجود این آمار در کشور می‌توان نتیجه گرفت که کار اپتومتریست‌ها کار بسیار مهمی است.

سیدالحسینی عنوان کرد: سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده است که تا سال ۲۰۲۰ تمام کم‌بینایی و نابینایی که قابل پیشگیری است باید ریشه‌کن شود و با توجه به این مسئله است که جایگاه اپتومتریست‌ها باید به صورت ویژه بازنگری و مجدد تعریف شود و مد نظر سیاست‌گذاران در نظام سلامت قرار گیرد.

باید جلوی دخالت افراد غیرمتخصص در بینایی‌سنجی گرفته شود

رئیس نظام پزشکی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: نکته دیگر استفاده از تخصص اپتومتریست‌ها در استفاده از عینک‌های آفتابی است چرا که عینک آفتابی نامناسب می‌تواند تهدیدی برای سلامت افراد جامعه باشد.

وی افزود: بحث دیگری که از گذشته وجود داشته، اما اکنون بیشتر در حال رخ دادن است، فعالیت افراد فاقد صلاحیت علمی هستند که در کار اپتومتریست‌ها دخالت می‌کنند و این مسئله فقط مربوط به فارغ‌التحصیلان این رشته نیست و در اکثر حوزه‌های تشخیصی و درمانی افراد فاقد صلاحیت علمی دخالت می‌کنند که در این زمینه باید بررسی و مداخله درستی صورت گیرد.

سیدالحسینی گفت: بحث بیمه و تثبیت جایگاه اپتومتریست‌ها نیز باید هم در سازمان نظام پزشکی و هم در وزارت بهداشت پیگیری شود.

انتهای پیام/ع

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار