به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامه ریزی و تفحص ستاد احیای دریاچه ارومیه در گفتگوی خبری شبکه 4 سیما در خصوص جزئیات انتقال آب دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه اظهار کرد: زمانی که ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال 94 تشکیل شد و با توجه به اهمیت احیای دریاچه و خساراتی که خشک شدن آن به جوامع محلی و همچنین اقتصاد منطقه و شهرهای گسترده خارج از حوضه آبریز میتوانست وارد کند، مصوبه ای در باب این که تمام راهکارهایی که می تواند با انتقال آب برای احیای دریاچه کمک کند مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
وی افزود: مطالعات ما در رابطه با دریاچه های اطراف از جمله سوان، وان، ارس و بین حوضه ای در داخل کشور بود.
تجریشی گفت: سیاست ستاد احیای دریاچه ارومیه همیشه بر مبنای تامین منابع آبی و همچنین راهکاری برای صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی بود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص منفی بودن مطالعات احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: مطالعات در خصوص دریاچه ارومیه تنها پاسخی به سوالات مربوط به احیای دریاچه بود.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تفحص ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت:مطالعات ما بر روی دریاچه وان ترکیه نشان دهنده قصد و هدف ما برای انتقال آب این دریاچه به دریاچه ارومیه نیست بلکه بیشتر مطالعات برای یافتن راهکاری مناسب برای احیای دوباره دریاچه ارومیه است.
وی در ادامه افزود: مشکل اساسی کشور ترکیه در رابطه با دریاچه وان این بود که سطح آب دریاچه اخیرا بسیار بالا آمده و همین موضوع باعث مرگ ماهیهای آن شده است.
تجریشی تاکید کرد: تمام مطالعات ما به عنوان مطالعات اولیه در رابطه با منابع آبی در اطراف کشور است و ما هنوز هیچ تصمیمی برای انتقال آب به دریاچه ارومیه نگرفته ایم.
انتهای پیام/