به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان ؛سرهنگ فیروز سرخوش نهاد رئیس پلیس فتا استان همدان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران همدان، گفت: يكی از مهمترين علل گرايش افراد در شبكه اجتماعی به سوی ارتكاب جرائم درك نا صحيح كاربران از ساختار اينترنت و قابليتهای IP اختصاص به آنان بوده وبا فرض داشتن هويت پنهان اقدام به ارتكاب جرائم مختلف می نمايند كه اين امر توهمی بيش نبوده است.
وی با توصیه شهروندان در این خصوص بیان کرد: كليه شهروندان عزيز به اين نكته توجه نمايند كه در فضای مجازی رد پای ديجيتالی كاربران توسط پليس به سهولت قابل رديابی و دسترسی به هويت واقعی كاربران امكان پذير است .
رئیس پلیس فتا استان همدان در ادامه افزود: با تغيير نام و به فرض داشتن هويت پنهان امكان گريز از تعقيب قانونی فراهم نخواهد شد و پليس فتا به اينگونه مجرمين اخطار می نمايد كه در صورت هرگونه تحرك غير قانوني بطور حتما تحت تعقيب انتظامي وقضايي قرار خواهند گرفت.
سرهنگ سرخوش با بیان اینکه شبكه اجتماعی تلگرام دارای قابليتهای ارتباطی فراوانی است، گقت: ارتباطات افراد از نظارت همگانی خارج و ديدبان عمومی در آن وجود ندارد و اينگونه ارتباطات مي تواند بصورت پنهانی صورت پذيرفته و همچنين دسترسی به ساير افراد بدون اخذ مجوز از آنان به سهولت امكانپذير است.
وی بیان کرد: در حال حاضر شبكه اجتماعي تلگرام محل شكل گيری ارتباطات نا متعارف بخصوص در بين جنس های مخالف گرديده و همين مهم موجب آسيب های فراوانی به اركان اخلاقی جامعه بخصوص در عرصه نهاد مقدس خانواده و شكل گيری اختلافات بين زوجهای جوان گرديده است.
رئیس پلیس فتا استان همدان به برخی دیگر از معایب و مضرات شبکه اجتماعی تلگرام پرداخت و گفت: يكی از قابليتهای اين شبكه اجتماعي كه نقش بسزايی در وقوع جرائم عليه اشخاص،عفت و اخلاق عمومي وامنيت ملی دارد وجود يك ارتباط يك سويه به نام كانال است.
سرهنگ سرخوش با بیان اینکه این قابلیت در داخل يك فناوری مبتني بر نسل دوم وب كه مهمترين شاخصه آن تعاملی بودن آن است، بیان کرد: معمولاهويت گرداننده كانال مخفي بوده و همين قابليت می تواند دست آويز سوء استفاده سايبری بسياری از افراد نا صالح ،كلاهبرداران و مجرمين قرار گرفته وموجبات فريب وتشويش افكار واذهان عمومی و انتشاراكاذيب را فراهم آورد.
وی با بیان اینکه بيش از 45 ميليون كاربر ايرانی عضوشبكه اجتماعی تلگرام هستند، گفت: برابر قوانين و مقررات اين اپليكيشن اطلاعات خصوصی خود را بمنظور ثبت نام و استفاده ازامكانات اين پيام رسان در اختيار سرور مركزی آن قرار داده اند كه اين مهم مي تواند بعنوان يك تهديد در بحث حفاظت سايبری مورد توجه مردم عزيز ومسئولان محترم قرار گيرد.
رئیس پلیس فتا استان همدان با اشاره به اینکه شبكه اجتماعی تلگرام يك پيام رسان تحت موبايل است كه از سال 2013شروع به فعاليت نموده و كاربران زيادی را دركشور به خود جذب نموده است گفت: اين شبكه اجتماعی به علل مختلف در حال حاضر بيشترين كاربر را در بين ايرانيان با خود همراه نموده و به همين دليل شايسته است در قابليتها و خصوصيات و اهداف و نگرش گردانندگان آن توجه ويژه معمول گردد.
انتهای پیام/د.ا