به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تیم ملی فوتبال ایران چندی دیگر باید پنجمین حضور خود را در جام جهانی تجربه کند. رویداد بزرگی که شرکت در آن آرزوی تمام فوتبالیستها بوده و خیلی از بازیکنان بزرگ نظیر رایان گیگز بودند که در حسرت حضور در این رقابت بودند و در همین دوره نیز خیلی از بازیکنان از جمله جانلوئیجی بوفون، آرین روبن، گرت بیل و خیلیهای دیگر بودند که پشت خط روسیه ماندند.
۲۳ بازیکن تیم ملی ایران که برای سربلندی کشوشان در جام جهانی خواهند جنگید تا رویای ۸۰ میلیون ایرانی را برآورده کنند، به زودی معرفی میشوند. در این بین فوتبال ایران چهار بار دیگر نیز حضور در جام جهانی را تجربه کرده است و ۵۹ بازیکن حضور در این رقابت را تجربه کردند که در زیر به بررسی این بازیکنان میپردازیم.
۱۹۷۸ اولین حضور در جام جهانی
تیم ملی فوتبال برای اولین بار با هدایت حشمت مهاجرانی در حالی توانست جواز حضور در جام جهانی را به دست بیاورد که در ان آن سال تنها یک تیم از قاره آسیا راهی جام جهانی میشدند و به همین خاطر ارزش ملی پوشان ایران بالا بود. کسب یک امتیاز برابر اسکاتلند در جام جهانی ماحصل عملکرد ملی پوشان در نخست حضورشان در جام جهانی بود.
ناصر حجازی
حسن نایب آقا
علی پروین
ابراهیم قاسمپور
محمد صادقی
حسن نظری
آندرانیک اسکندریان
غفور جهانی
حسین فرکی
حسن روشن
نصرالله عبدالهی
حسین کازرانی
ایرج دانایی فر
ایران در نخستین دیدار برابر تیم ملی هلند قرار گرفت. تیمی که با توتال فوتبال خود چند سالی بود فوتبالی صاحب سبک در جام جهانی ارائه میداد و در این دوره نیز همانند دوره قبل به دیدار نهایی جام جهانی راه یافت. این دیدار در حالی با برتری ۳ بر صفر هلند به پایان رسید تا رنسنبرینک بازیکن هلند دو گل از ۳ گل خود و تیم ملی کشورش را از روی نقطه پنالتی وارد دروازه حجازی کرد.
ایران در دومین دیدار در حالی برابر اسکاتلند قرار گرفت، که خیلی از بازیکنان این تیم در تیمهای لیگ انگلیس بازی میکردند و همگان از شکست ایران در این دیدار سخن به میان میآوردند، ولی این دیدار با تساوی یک بر یک به پایان رسید. ایراج دانایی فرد زننده اولین گل ایران در تاریخ جام جهانی لقب گرفت.
در سومین دیدار ایران برابر پرو با نتیجه ۴ بر یک شکست خورد. بدشانسی فوتبال ایران حضور فوق ستاره ای، چون تئوفیلو کوبیلا در ترکیب پرو بود که برابر ایران هت تریک کرد. حسن روشن نیز تنها گل ایران را در این دیدار به ثمر رساند.
۱۹۹۸ نسل رویایی جامی رویایی
نیما نکیسا
محمد خاکپور
نادر محمدخانی
جواد زرینچه
مهدی پاشازاده
مهدی مهدوی کیا
کریم باقری
حمید استیلی
مهرداد میرانوند
علی دایی
خداداد عزیزی
علیرضا منصوریان
احمدرضا عابدزاده
افشین پیروانی
نعیم سعداوی
سیروس دین محمدی
ایران در نخستین دیدار با هدایت جلال طالبی برابر یوگوسلاوی قرار گرفت. تیمی که بازیکنان شوتزن از جمله سینیشا میهایلویچ را در اختیار دارد و در نهایت یکی از همان شوتهای مرگبارش نیز وارد دروازه ایران شد. ایران در این دیدار عملکرد خوبی داشت و حداقل شایسته کسب یک امتیاز در این دیدار بود، ولی نمایش خوب ایران بدون امتیاز همراه شد.
ایران در دومین دیدار به مصاف تیم ملی آمریکا رفت. دیداری که تنها برد ایران را در جام جهانی به ارمغان آورد و ملی پوشان ایران با ارائه یک فوتبال تاریخی و به یادماندنی توانستند ۲ بر یک برنده این دیدار شوند. حمید استیلی و مهدی مهدوی کیا با گلزنی در این دیدار نامشان را در تاریخ فوتبال ایران ثبت کردند.
در سومین دیدار تیم ملی ایران برابر آلمان قرار گرفت که این دیدار با برتری ۲ بر صفر آلمان به پایان رسید. در نیمه نخست بازی با تساوی بدون گل به پایان رسید اولیور بیرهوف در دقیقه ۵۰ و یورگن کلینزمن در دقیقه ۵۷ دو بار دروازه ایران را باز کردند تا ایران برابر یکی از بهترین تیمهای جهان نمایش خوبی داشته باشد. ایران با ۳ امتیاز بهترین عملکرد خودش را در تاریخ جام جهانی داشت و در رده سوم گروه قرار گرفت.
۲۰۰۶ آلمان پر امید و پرستاره
ابراهیم میرزاپور
حسین کعبی
رحمان رضایی
یحیی گل محمدی
محمد نصرتی
مهدی مهدوی کیا
جواد نکونام
آندرانیک تیموریان
علی کریمی
علی دایی
وحید هاشمیان
مهرزاد معدنچی
آرش برهانی
فریدون زندی
رسول خطیبی
سهراب بختیاری زاده
مسعود شجاعی
تیم ملی فوتبال ایران این بار به لطف بازیکنان لژیونر و آمادهای که در اختیار داشت، همه را به یک حضور موفق امیدوار کرده بود. همه چیز از ورزشگاه نسبتا کوچک نورنبرگ شروع شد جایی که تیم ملی ایران برابر مکزیک قرار گرفت. این دیدار تا اواخر نیمه دوم با تساوی یک بر یک در جریان بود، ولی پاس به عقب برای میرزاپور و اشتباه او و در ادامه رحمان رضایی آب سردی بر پیکر ایران ریخت. نتیجه ۳ بر یک اولین شکست را برای ایران رقم زد.
ایران در دومین دیدار برابر پرتغال قرار گرفت. این بازی هم با دفاع خوب بازیکنان تیم ملی ایران همراه بود تا اینکه دکو توانست با شوت از راه دور خود قفل دروازه میرزاپور را که در این بازی بهتر ظاهر شده بود باز کند. خطای پنالتی یحیی گل محمدی باعث شد تا کریستیانو رونالدو اولین گل خود در تاریخ جام جهانی را وارد دروازه ایران کند.
در سومین و آخرین حضور تیم ملی ایران، در حالی که همگان انتظار داشتیم آنگولا را شکست دهیم به تساوی دست یافتیم آن هم در روزی که موقعیتهای زیادی را از دست دادیم. سهراب بختیاری زاده تنها گل ایران را به ثمر رساند تا ایران با یک امتیاز در قعر جدول گروه قرار گیرد. از این جام هم چیزی عاید ما نشد جز حواشی از لگد زدن به ساک ورزشی تا شایعه پاس ندادن به علی دایی.
* ۲۰۱۴ حضوری قابل قبول در سرزمین فوتبال*
ملی پوشان تیم ملی فوتبال ایران در حالی راهی برزیل شد که بیم و امید تقابل با مسی و یارانش همه چیز را تحت تاثیر قرار داده بود، ولی اتفاقا بهترین نمایش ایران در این جام برابر همان آرژانتین بود جایی که بازی با تساوی بدون گل دنبال میشد تا در نهایت جادوی مسی رسید.
علیرضا حقیقی
خسرو حیدری
احسان حاجی صفی
سید جلال حسینی
امیرحسین صادقی
جواد نکونام
آندرانیک تیموریان
پژمان منتظری
رضا قوچان نژاد
اشکان دژاگه
مهرداد پولادی
علیرضا جهانبخش
مسعود شجاعی
ایران در اولین بازی این رقابتها برابر نیجریه به تساوی بدون گل رسید تا برای اولین بار در تاریخ ایران در یک دیدار جام جهانی گل نخورد و کلین شیت کند. ملی پوشان ایران در سومین دیدار برابر بوسنی با نتیجه ۳ بر یک شکست خوردند تا همانند دوره قبل تنها یک امتیاز عاید تیم ملی ایران شود.
دومین دیدار را میتوان کی از بهترین نمایشهای ایران در جام جهانی دانست. شکستی با طعم پیروزی برای ایران ثبت شد. حسرت از دست رفتن تساوی برابر یاران مسی. ملی پوشان تا ثبت یک شگفتی فاصله زیادی نداشتند، ولی در نهایت دروازه ایران باز شد.
در سومین بازی ایران برابر بوسنی ۳ بر یک شکست خورد. ضربه مسعود شجاعی به دیرک دروازه اصابت کرد. در این دیدار تنها گل ایران در جام جهانی با ضربه رضا قوچان نژاد به ثمر رسید تا ایران با یک امتیاز در انتهای جدول این گروه قرار داشته باشد.
* ایران در جام جهانی*
بازی: ۱۲
برد: ۱
مساوی: ۳
باخت: ۸
گل زده: ۷
گل خورده: ۲۲
بهترین رتبه: سومی در مرحله گروهی ۱۹۹۸
این بار تیم ملی ایران در حالی به جام جهانی میرود که برای اولین بار است که سرمربی تیم ملی در دوره قبل عهم روی نیمکت بوده است و ثبات ۷ ساله نیمکت تیم ملی باعث شده است تا نسبت به ارائه تاکتیکهای سرمربی در تیم ملی ایران خوشبین باشیم. تیم جوانتر شده ایران نسبت به دوره قبل شرایط بهتری دارد و این موضوع را در انتخابی جام جهانی نیز به خوبی شاهد بودیم.
با این حال قرعه تیم ملی ایران باعث شد تا ملی پوشان در گروهی سخت برابر اسپانیا، پرتغال و مراکش قرار بگیرند و این بار امیدوار هستیم تیم ملی ایران که شرایط خوبی نسبت به قبل پیدا کرده است بهترین نمایش خود را در جام جهانی داشته است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/