به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اعتقاد بر این است که کیوی بسته کوچکی از چیزهای بزرگ است، این میوه آبدار و سبز رنگ معمولاً تنها پنج تا هشت سانتی متر طول و پنج تا 6 سانتیمتر عرض دارد، اما خواص غذایی زیادی دارد و خوشمزه است.
درباره خواص غذایی کیوی باید گفت تنها خوردن یک عدد از این میوه در روز ویتامین سی مورد نیاز بدن بزرگسالان را تأمین میکند، بدن ما برای مبارزه با سرطان، بیماریهای قلبی و التهاب به ویتامین سی نیاز دارد، ویتامین سی سیستم دفاعی بدن را در برابر عفونت ها تقویت و به تشکیل کلاژن که عنصری اساسی در بافت ها، پوست و استخوانهاست، کمک میکند.
کیوی همچنین حاوی ترکیبات ویتامین ای است که یکی از بهترین آنتی اکسیدانهاست، در نتیجه خوردن این میوه از آسیب رساندن کلسترول مضر به بدن جلوگیری کرده و از غشای سلولی محافظت میکند، ویتامین ای همچنین به حفظ ساختار و کارایی ماهیچههای اسکلتی و قلبی کمک میکند، یک سیستم اسکلتی قوی از بدن در برابر آسیب دیدگی محافظت میکند و ماهیچه ها را قوی نگه میدارد.
خوردن روزانه یک عدد کیوی حدود 35 درصد از نیاز بدن شما به ویتامین کا را برطرف میکند، ویتامین کا لخته شدن خون را تنظیم و به جابهجایی کلسیم در بدن شما کمک میکند، استحکام استخوان ها را افزایش و خطر پوکی یا شکستگی استخوان به دلیل افزایش سن را کاهش میدهد.
این میوه شگفت انگیز همچنین منبع غنی از فیبر است و به همین دلیل به رفع یبوست کمک میکند، این میوه مواد سرطان زایی را که در کبد متابولیزه شدهاند، از جریان خون پاک میکند.
کیوی همچنین حاوی آنزیمی با نام اکتینیدین است که به هضم غذا کمک میکند. این میوه غنی از اسیدهای ارگانیکی است که اثرات آنتی اکسیدان بالایی داند.
نباید از کاروتنوئیدهای موجود در این میوه مانند بتاکاروتن و لوتئین به سادگی عبور کنیم، این ترکیبات خطر ابتلا به بیماری آب مروارید را کاهش میدهند و به تقویت بینایی افراد کمک میکنند؛ این خواص کیوی را به میوهای ارزشمند برای افرادی که سوابق بیماری هایی نظیر گلوکوما، آب مروارید و دیگر مشکلات بینایی دارند، تبدیل کرده است.
طبیبان قدیمی چین از قرن ها پیش به خواص شگفت انگیز کیوی آگاه بوده اند؛ در حقیقت در داروهای سنتی چینی از ریشه و میوه کیوی برای درمان بیماری های معده، بیماری های مقعدی، سرطان پستان و حتی عفونت های ویروسی نظیر هپاتیت استفاده میشده است،. آب کیوی تشنگی را برطرف و به هضم غذا کمک میکند و جلوی التهاب، استفراغ و تحریک پذیری را میگیرد.
امروزه با کمک آزمایش های بالینی علم توانسته است به خواص شگفت انگیز کیوی در حفظ سلامتی پی ببرد.
به کار انداختن روده: مصرف روزانه کیوی حجم مدفوع بزرگسالان را بیشتر میکند، پژوهشها نشان میدهند مصرف کیوی میتواند منجر به بهبود یبوست مزمن شود.
محافظت در برابر بیماری های باکتریایی: نتایج به دست آمده از آزمایشها نشان میدهد مصرف کیوی از رشد باکتریهای ای کولای و استافیلوکوکوس اورئوس و همچنین سه نمونه قارچ شایع جلوگیری میکند.
افزایش ایمنی بدن: نتایج یک مطالعه دیگر نشان میدهد مصرف کیوی در موشها باعث افزایش ایمنی آنها در برابر بیماریهای وبا و دیفتری شد، کیوی میتواند ایمنی کودکان و دیگر افراد را در برابر خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر وبا و دیفتری افزایش دهد.
جلوگیری از واکنش های آلرژیک: مطالعاتی که روی سایر حیوانات انجام گرفته نشان میدهند مصرف فرآوردههای کیوی اثرات ضد آلرژیک دارد، در نتیجه میتوان از کیوی برای جلوگیری از واکنشهای آلرژیک مانند آسم، برونشیت یا اگزما استفاده کرد.
بهبود سریع سرماخوردگی: نتایج یک آزمایش دیگر نشان میدهد کودکان پیش دبستانی و بزرگسالانی که کیوی مصرف میکردند در مقایسه با کسانی که موز میخوردند، زودتر از دست سرماخوردگی و آنفولانزا راحت شدند.
کاهش سطح کلسترول: نتایج آزمایشی دیگر نشان داد که مصرف روزانه دو الی سه عدد کیوی سطح تری گلیسرید را تا 15 درصد کاهش میدهد، نتایج آزمایش بالینی دیگری که روی مردان سیگاری انجام گرفت نشان داد فشار خون کسانی که برای مدت هشت هفته روزانه سه عدد کیوی میخوردند، به طور قابل ملاحظهای کاهش یافت.
افزایش سطح آنتی اکسیدان ها: نتایج یک پژوهش نشان داد که نوشیدن آب کیوی ظرفیت آنتی اکسیدان پلاسما را بعد از 30 دقیقه افزایش میدهد و تا 90 دقیقه بعد هم چنین اثری دیده میشود، دو پژوهش مستقل که در بریتانیا انجام شدهاند، صحت این نتایج را تأیید میکنند. یکی از این پژوهشها همچنین نشان میدهد که خوردن کیوی موجب تسریع ترمیم زخم ها میشود.
جلوگیری از کم خونی: نتایج پژوهشی که روی زنان با کم خونی خفیف انجام شد نشان میدهد کسانی که روزانه دو عدد کیوی به همراه غلات غنی شده با آهن مصرف میکنند، در مقایسه با کسانی که روزانه غلات غنی شده با آهن را همراه یک عدد موز میخوردند، سطح آهن بالاتری داشتند، احتمالاً ویتامین سی، لوتئین و زاگزانتین موجود در کیوی موجب بهبود این زنان شدهاند.
پیشگیری از سرطان: نتایج آزمایش هایی که روی موش ها انجام شده نشان میدهد مصرف آب کیوی از رشد سلول های سرطانی در بدن جلوگیری میکند، نتایج آزمایشی دیگر نشان میدهد آب کیوی موجب تقویت مغز استخوان میشود، در نتیجه میتوان از کیوی برای کاهش آثار دردناک شیمی درمانی استفاده کرد.
اگر از خوردن کیوی خام خوشتان نمیآید، مشکلی نیست، میتوانید شیرینی یا مربای این میوه را مصرف کنید و از خواص غذایی فوق العاده و مزه خوشمزه این میوه لذت ببرید.
انتهای پیام/