به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اثربخشی محدودی که درمانهای رایج آلرژی دارند، یکی از دلایل اصلی در رشد علاقهمندی مردم نسبت به درمانهای جایگزین و مکمل برای آلرژی است. در مواردی مانند آسم، کمتر از یکسوم افراد بهخوبی از اثربخشی داروهای اصلی در راستای کنترل علائم بیماری بهرهمند میشود. در ادامه با درمانهای جایگزین معتبر و قابل توجه برای آلرژی آشنا میشویم.
پروبیوتیکها
پروبیوتیکها همان ترکیباتی هستند که باکتریهای مفید در بدن را تغذیه میکنند و تعادل مطلوبی از نظر باکتریایی به رودهها میدهند. با اینحال، پروبیوتیکها دارای اثربخشی مطلوبی برای مقابله با رینیت آلرژیک هستند. مطالعات متعددی نشان دادهاند که همین پروبیوتیکها به تسکین علائم و بهبودی سیستم ایمنی در افراد مبتلا به آلرژیهای مربوط به بینی کمک میکنند. بهترین گونه باکتریاییای برای رینیت آلرژیک موثر است، Lactobacillus paracasei نام دارد.
پروبیوتیکها همچنین میتوانند سیستم ایمنی بدن را به مقابله با حساسیت حساسیت شدید نوع اول (Type ۱ hypersensitivity) تحریک کنند. در افراد مبتلا به آلرژی نسبت به گرده علفها، دریافت Lactobacillus paracasei به کاهش واکنش آلرژیک، کاهش خارش بینی و پاسخدهی بهتر نسبت به داروهای آنتیهیستامین منجر میشود.
طبق آزمایشهای بالینی کنترلشده، دیگر انواع پروبیوتیکها نیز علائم آلرژی فصلی را تسکین میدهند. برای مثال، دریافت Bifidobacterium lactis با کاهش علائم در آلرژیهای مربوط به بینی و کاهش واکنش التهابی نسبت به گرده علفها مرتبط است. اثربخشی پروبیوتیکها برای آلرژیهای مربوط به بینی، بین ۳ تا ۸ هفته طول میکشد، ولی میتواند تا چندین هفته پس از توقف استفاده از پروبیوتیکها ادامه بیابد.
روغن ماهی
روغن ماهی سرشار از چربیهای ضدالتهابی امگا-۳ است. ترکیبات امگا-۳ موجود در روغن ماهی علاوه بر اینکه شکلگیری واسطههای التهابی مانند لکوترینها را کاهش میدهند، فعالیت آنزیمهای خطرناکی بهنام NOX را هم کمتر میکنند که در سلولهای مست (mast) یافت میشوند و به دستگاه تنفسی آسیب میرسانند.
فواید ضدآلرژی استفاده از مکمل امگا-۳، در درجه اول برای افراد مبتلا به آسم است. مصرف مکمل امگا-۳ با دوز ۶۹۰ تا ۶ هزار میلیگرم در روز، عملکرد ریهها را تقویت میکند و علائم برونشیال را در افراد مبتلا به آسم ناشی از آلرژی فصلی کاهش میدهد. بهعلاوه، واکنشهای التهابی نسبت به آلرژنهای استنشاقی نیز از همین طریق کمتر میشوند. شروع اثربخشی امگا-۳ به گذشتن حدود ۳ تا ۸ هفته نیاز دارد و پس از توقف استفاده نیز از بین میرود.
بیشتر بخوانید: چگونه از شر آلرژی بهاری خلاص شویم؟
منیزیم
مکملهای منیزیم با دوز ۲۰۰ تا ۳۴۰ میلیگرم در روز، نیاز بدن به استفاده از داروها را در کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم آلرژیک کاهش میدهد و همچنین واکنشهای پوستی ناشی از آلرژی را هم کمتر میکند.
آنتیاکسیدانها
واکنشهای آلرژیک، استرس بیوشیمیایی قابل توجهی را در بافتهای ملتهب بهوجود میآورند. این درحالی است که آنتیاکسیدانها میتوانند چنین اثری را خنثی کنند. امروزه مکملهای آنتیاکسیدان عمدتا با هدف مقابله با علائم آلرژی استفاده میشوند. مهمترین آنتیاکسیدانها از این نظر عبارتاند از ویتامین C، ویتامین E، کوئرستین و NAC یا N-acetylcysteine.
البته رعایت احتیاط در انتخاب مکملهای ویتامین E ضروری است، چون این ویتامین از هشت ترکیب تشکیل شده است که دو موردشان (آلفا-توکوفرول و گاما-توکوفرول) در بافتهای انسانی غالب هستند. محققان دانشگاه نورثوسترن به این نتیجه رسیدهاند که آلفا-توکوفرول دارای اثرات محافظتی در مقابل آسم است، اما گاما-توکوفرول میتواند التهاب تنفسی در افراد مبتلا به آسم را افزایش بدهد و در اثرات مثبت گاما-توکوفرول تداخل ایجاد کند.
منبع: سلامتیسم
انتهای پیام/