در فاصله کمتر از 20 روز به برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، جابجایی نمایشگاه از شهر آفتاب به مصلی هنوز هم مخالفانی دارد.

نظر مخالفان و موافقان درباره نقل مکان نمایشگاه کتاب تهرانبه گزارش خبرنگار  حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛   کمتر از 20 روز دیگر به برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باقی مانده اما جابجایی نمایشگاه کتاب از شهر آفتاب به مصلی هنوز هم مخالفانی دارد. در این زمینه با برخی ناشران گفتگو کردیم که نظر آنها را در این گزارش می خوانید:

برخی ناشران راضی به این جابجایی نبودند

عابدینی مدیر انتشارات «سفیر اردهال» در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص جابجایی نمایشگاه کتاب اظهار داشت: وجود نمایشگاه در مصلی  معایب  و مزایایی دارد. یکی از حسن هایش این است که  مصلی  داخل شهر بوده و دسترسی مخاطبان فرهنگی به آن خیلی بیشتر است؛ مردم راحت تر به نمایشگاه می آیند، اما  ناشران حرفه ای به فضای بیشتری برای تردد نیاز دارند.

وی ادامه داد: اما معایب مصلی این است که در مرکز شهر واقع شده؛ یعنی ناشران شهرستانی  برای ورود به تهران دچار مشکل می شوند و به ترافیک های داخل شهر برمی خورند. در حالی که شهر آفتاب در جایی قرار گرفته  که ترافیک داخل شهر را ندارد و حتی دسترسی ها بهتر است.

عابدینی تصریح کرد: ناشران برای حمل ونقل کتابهایشان  نیاز به فضاهای باز و رمپ دارند اما مصلی به صورت پله ای و نزدیک به هم ساخته شده  که این موضوع عبور و مرور کتاب و چیدمان غرفه ها را دچار مشکل می کند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل جابجایی از شهر آفتاب،  مسقف نبودن سالن ها بود. این در حالی است که می بینیم که در مصلی هم همچنان چادر برپا شده و بخش دانشگاهی در مصلی هم در زیر چادر قرار گرفته است. مناسب نبودن مصلی دلیل بر این نیست که شهرآفتاب هم هیچ مشکلی نداشته است.  آنجا هم باید توسط شهرداری تجهیز شود، زیرا جای مناسبی برای برپایی نمایشگاه است.

عابدینی افزود: امیدواریم در سالهای آینده،  مسئولان ناشران را از دغدغه مکان نمایشگاه نجات بدهند که هر سال مجبور نباشیم به جایی کوچ کنیم. برخی ناشران راضی به این جابجایی نبودند. من با چند نفری که  صحبت  کردم، حتی اطلاع نداشتند که به نمایشگاه به مصلی بازگشته و خیلی برایشان جالب بود که جای نمایشگاه باز هم تغییر کرده است. باز هم تاکید می کنم که برای ناشران تهرانی  مصلی از لحاظ دسترسی ایده آل است، اما برای شهرستانی ها اینطور نیست و برای عبور و مرور و بار آوردن سخت است.

وی  درباره میزان فروش در مصلی و شهر آفتاب اظهار داشت: فروش کتاب در مصلی به نسبت شهر آفتاب بیشتر است، اما این را باید در نظر بگیریم که نمایشگاه بین اللمللی کتاب  جایی برای نمایش کتاب  است نه فروش کتاب؛  حجم عظیم مردم برای دیدن کتاب می آیند. دید ناشران و مسئولان به فروشگاهی شدن نمایشگاه کتاب باید تغییر کند.

سازه های شهر آفتاب  برای برگزاری نمایشگاه  ساخته شده است

مدرسی نیا، ناشر شهرستان اهواز هم درباره انتقال نمایشگاه کتاب از شهرآفتاب به مصلی اظهار داشت: 16 سال است که در نمایشگاه کتاب شرکت کرده ام و به نظرم اگر امکانات شهر آفتاب به زودی  رفع شود، بهترین گزینه برای نمایشگاه کتاب است؛ زیرا سازه های آنجا برای این موضوع ساخته شده و با اینکه مصلی جایگاه خوبی برای دسترسی دارد، اما برای نمایشگاه کتاب ساخته نشده است.

در ادامه با علیزاده ناشر شهرستان قم درباره این انتقال گفتگو کردیم. وی در این باره گفت: مزایای شهر آفتاب این است که  پارکینگ  بزرگی دارد و دسترسی برای کسانی که از شهرستان می آمدند راحت تر بود. سالنهایش تفکیک شده بود و بازدید کنندگان  به راحتی از سالنی به سالن دیگر می رفتند.

صاحب فصول، ناشر اصفهانی نیز در خصوص برپایی نمایشگاه کتاب امسال در مصلی اظهار داشت: سال گذشته در نمایشگاه کتاب شرکت کردیم وو دو غرفه داشتیم، اما مسیر تا رسیدن به نمایشگاه برایمان سخت بود. شهر آفتاب در بخش عمومی مناسب بود اما در بخش کودک سالنهای چادری  هوا خیلی گرم  بود. اما در کل مصلی هم مناسب برپایی نمایشگاه نیست، زیرا  فضای نمایشگاهی نیست.

 

گزارش از عطیه آقابابایی

 

انتهای پیام/

 

معایب و مزایای مصلی و شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.