به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛مسئولیت رسیدگی به سالمندان در ژاپن بر دوش خانواده هایشان بود؛ اما این روند تغییر کرد و از سال ۱۹۸۰ میلادی تا سال ۲۰۱۵ تعداد سالمندانی که...
چرا سالمندان در ژاپن جرم بیشتری مرتکب میشوند؟
طبیعی است که هر جامعهی سالخوردهای در جهان با چالشهای منحصر به فرد خود مواجه شود؛ اما در ژاپن مسأله فرق میکند، به گونهای که دولت ژاپن با یک چالش غیر قابل تصور دست و پنجه نرم میکند و آن چیزی نیست جز جرائم سالمندان و سالخوردگان. پیر شدن جمعیت ژاپن مشکل تقریبا غیر منتظرهای به نام بزهکاری سالمندان را ایجاد کرده. در ژاپن شمار افراد مسنی که در جرم و اقدامات بزهکارانه دست دارند به شدت در حال افزایش است.
چرا سالخوردگان و پیرها در ژاپن بیش از دیگران مرتکب جرم میشوند؟
در این کشور که طول عمر شهروندان آن بسیار بالاست، میزان شکایتها و بازداشتهای مرتبط با سالخوردگان نیز در آن افزایش یافته است، به خصوص پیرزن ها.
درصد جرایم پیرزنها در ژاپن، بیش از دیگر مناطق جهان است، به گونهای که از هر پنج زن تقریبا یکی از آنها در سالمندی، راهش به زندانهای ژاپن باز میشود. این جرایم اغلب کوچک هستند؛ از هر ۱۰ مجرم سالمند ژاپنی ۹ نفر معتاد به سرقت از فروشگاهها هستند.
زنانی که در تمام طول عمر خود پایبند قانون بوده اند، چگونه به سرقتهای کوچک روی میآورند؟
مسئولیت رسیدگی به سالمندان در ژاپن بر دوش خانواده هایشان بود. اما این روند تغییر کرد و از سال ۱۹۸۰ میلادی تا سال ۲۰۱۵ تعداد سالمندانی که به تنهایی زندگی میکنند شش برابر شده و به شش میلیون تن رسیده است.
پژوهشی که مسئولان توکیو در سال ۲۰۱۷ انجام دادند، نشان داد نیمی از سالخوردگان مجرم که به دلیل دزدی از فروشگاهها دستگیر شده اند، به تنهایی زندگی میکنند و ۴۰ درصد از آنها خانوادهای ندارند و یا به ندرت با نزدیکان خود در ارتباط هستند. این افراد کسانی هستند که در صورت نیاز مالی کسی را ندارند تا به او پناه ببرند.
(یومی موراناکا) سرپرست زندان زنان (آیواکونی) که ۳۰ مایل از هیروشیما فاصله دارد میگوید: «شاید خانه و خانوادهای داشته باشند، اما بدان معنی نیست که آرامش هم داشته باشند. آنها فکر میکنند که کسی آنان را درک نمیکند و به چشم فردی که کارهای خانه را انجام میدهد به او نگاه میکنند و اغلب برای خانواده هایشان تهدید اقتصادی به شمار میروند.»
یکی از آنها پیرزن ۸۹ سالهای است که متهم به سرقت برنج، توت فرنگی و داروی سرما خوردگی است و برای بار دوم به زندان افتاده به یک و نیم سال حبس محکوم شده است.
او یک دختر و یک نوه دارد و میگوید: «قبل از این با خانوادهی دخترم زندگی میکردم و هرچه داشتم برای رسیدگی به همسر خشن و بداخلاق او خرج میکردم».
پیرزن ۶۷ سالهی ژاپنی که متهم به سرقت لباس است و برای اولین بار است به زندان میافتد به دو سال و سه ماه زندان محکوم شد. او همسر، دو پسر و سه نوه دارد.
او میگوید: «بیش از بیست بار به فروشگاه دستبرد زدم، هر بار لباس میدزدیدم، البته گرانقیمت نبودند و آنها را با قیمت ارزان در کنار خیابان هم میفروشند. نیاز مالی نداشتم. اولین بار که دزدی کردم فهمیدم که بدون پرداخت پول میتوانم هر چه میخواهم به دست بیاورم و این موضوع جذاب، سرگرم کننده و هیجان انگیز بود».
منبع:تابناک باتو
انتهای پیام/