به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،به مناسبت آغاز هفته سلامت(1 تا 7 اردیبهشت) معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان، در گفتگو با خبرنگاران، گفت: افراد آموزش دیده شامل 28 هزار و 366 نفر سفیر سلامت خانوار، هشت هزار و 329 سفیر دانش آموز، 35 سفیر سلامت اداره، 500 سفیر دانشجو، یک هزار و 278 معلم و 140 روحانی و سرباز بودند.
دکتر سید علیرضا مروجی، خودمراقبتی را در سه بخش فردی، سازمانی و اجتماعی دانست و افزود: در اجرای طرح آموزشی خودمراقبتی دانشگاه بخش خودمراقبتی فردی، جذب سفیران سلامت خانوار، روحانی، سرباز، دانشجو و دانش آموز هدف بوده است.
وی تصریح کرد: خودمراقبتی موجب ارتقای سلامت و کیفیت زندگی، افزایش رضایت بیماران، منطقی شدن استفاده از خدمات (نیاز کمتر به مشاوره ارائه دهندگان خدمات در مرکزهای بهداشتی)، کاهش معاینه بیماران سرپایی و کاهش استفاده از منابع دکتربیمارستانی و همچنین کاهش هزینه های سلامت می شود.
به گفته وی، خودمراقبتی شامل اقدام هایی اکتسابی، آگاهانه و هدفدار است که مردم برای حفظ تندرستی و سلامت جسمی، روانی و اجتماعی خود، فرزندان و خانواده هایشان باید انجام دهند تا از ابتلا به بیماری ها پیشگیری یا بیماری ها را مدیریت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، حفظ و ارتقای سلامت کارکنان اداره ها و سازمان ها را نیز در بحث خودمراقبتی سازمانی بسیار مهم تاکیدکرد و گفت: در خودمراقبتی اجتماعی نیز به شناسایی تهدید کننده های اجتماعی با کمک شوراهای اسلامی شهری و روستایی توجه شده است.
دکتر مروجی، تشکیل 78 گروه خودیار در مرکزهای خدمات جامع سلامت در زمینه های فشارخون، دیابت چاقی، اضافه وزن و سرطان را از دیگر اقدام های صورت گرفته دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان در راستای ارتقا سطح سلامت مردم این منطقه برشمرد.
وی اظهارداشت: با توجه به گذار بیماریها از واگیر به غیرواگیر و حرکت از درمان قطعی بیماری ها به مراقبت دائم، نقش مردم در مراقبت از سلامت خودشان و اعضای خانواده برای زیستی سالم، مدیریت ناخوشیهای جزئی، مدیریت بیماری های مزمن و حاد روز به روز در حال افزایش است.
به گفته وی، جمعیت افزون بر 465 هزار نفری شهرستان های کاشان و آران و بیدگل زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارند.
انتهای پیام/م