به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ حمایت از کالای ایرانی، نام و شعاری که رهبر انقلاب در پیام نوروزی برای سال ۹۷ اعلام کردند، در این شعار آحاد ملت خطاب قرار گرفته اند تا با حمایت از تولیدات فرزندان خودشان، چرخ اقتصاد و زندگی خانواده ایرانی را به حرکت درآورند.
زینی وند معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ؛ گفت: اگر بخواهیم در ساختار اشتغال رونقی ایجاد کنیم باید شرکتهای دانشبنیان و همچنین فن بازارها سرعت کارشان را بیشتر کنند و ما هم تمامقد در کنارشان ایستادهایم.
زینی وند به بهرهبرداری مثبت از شعار سال اشاره کرد و افزود: شرکتهای دانشبنیان و کسانی که فهم درستتری از اوضاع دارند میتوانند با فرصت پیشآمده، در راستای منافع خود و هم منافع کشور فعالیتهای خوبی را در حمایت از کالای ایرانی انجام دهند.
معاون اقتصادی استاندار خاطرنشان کرد: در این مقطع زمانی اگر قرار است حرف از توسعه بزنیم و افق آینده کشور را بسازیم، تکیهگاه اصلی در این حوزه شرکتهای دانشبنیان هستند و دیدگاهی که تکیهبر علم و دانش داشته باشد.
علی زینی وند افزود: یکی از مهمترین راهکارهای توسعه و حرکت اعتمادسازی برای تشویق مردم استان به سرمایه گذاری و توسعه، شرکتهای تعاونی است.
رئیس سازمان ملی استاندارد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ گفت:همه تلاش خود را در سازمان ملی استاندارد به کار خواهیم گرفت تا در سه حوزه تولید، مدیریت صادرات ، واردات، کیفیت کالاهای ایرانی را به منصه ظهور برسانیم.
پیروزبخت افزود: نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی، مسئولیتهای سازمان استاندارد را دو چندان کرده، زیرا باید برای حمایت و گسترش استفاده از کالاهای ایرانی ، نخست به بحث افزایش کیفیت محصولات پرداخته شود و استاندارد در این زمینه نقش اساسی ایفا میکند.
پیروزبخت بیان کرد: تحول مهم دیگری که در سازمان ملی استاندارد در حال وقوع است، تقویت نظام استانداردسازی در کل کشور است و در تلاشیم با تدوین قوانین بهروز، از چند صدایی و موازیکاری در حوزه کیفیتبخشیدن به کالاهای ایرانی جلوگیری کنیم.
نیره پیروزبخت با بیان اینکه در سال 97 با دو تحول عمده روبهرو هستیم افزود: تحول اول نامگذاری سال جدید بود که حمایت از کالای داخلی و گسترش استفاده از کالای ایرانی میسر نمیشود مگر اینکه استاندارد کالاها مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: تحول دوم نظام استاندارد سازی کشور است که در این قانون به گونهای برخی از موارد برنامه ریزی شده که از چند صدایی و موازی کاری پرهیز و یک نظام استاندارد سازی یکپارچه در کشور داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه توزیع کالای داخلی باکیفیت باید در کل کشور صورت گیرد گفت: دنبال یک نظام استانداردسازی یکپارچه در کشور هستیم.
مدیرکل گمرکات استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ؛ با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری ، به نام حمایت از کالای ایرانی گفت: گمرکات استان در چارچوب برنامههای گمرک جمعوری اسلامی در سال جدید تمهیدات ویژهای برای حمایت از کالای ایرانی و بهبود فضای کسب و کار در نظر گرفته است.
محمد حسین سلمانی با بیان اینکه سال گذشته عملکرد گمرک در همه زمینهها با رشد مثبت همراه بوده است افزود: صادرات استان در سال گذشته از نظر وزن ۱۵ و از نظر ارزش ۱۳ درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ با اشاره به شعار سال و توصیههای مقام معظم رهبری در راستای تحقق این شعار گفت: تحقق شعار سال درگرو همراهی همه مسئولان و مردم و استفاده و اعتماد به ظرفیتهای داخلی است و در این راستا همه فعالان صنعتی و صاحبنظران اقتصادی باید با برنامهریزی هدفمند تعاملات خود را افزایش دهند.
علمدار یزدی با تأکید مجدد بر اینکه غلبه بر معضلات و تعالی اقتصادی کشور وابسته به همدلی و عزم جدی اقشار مختلف مردم است، بیان داشت: حمایت از کالای ایرانی و تولیدات داخلی باید به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل شود و صنعتگران نیز باید تمام تلاش خود را در راستای افزایش بهرهوری و کیفیت تولیدات به کار بگیرند.
رئیسکل دادگستری استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ؛ گفت:فعالیت در سال جاری تلاش برای تحقق شعار سال باید از قالب حرف و گفتار خارج شده و به عمل نزدیک شود.
محمدرضا حبیبی با اشاره به اینکه اولویت این ستاد در سال جاری تلاش برای تحقق شعار سال است افزود: فعالیت در این عرصه باید از قالب حرف و گفتار خارج شده و به عمل نزدیک شود.
وی با اشاره به نقش دستگاههای اجرایی در تحقق شعار سال، عنوان کرد: اهتمام همه نهادها و مجموعههای اجرایی به استفاده از کالای ایرانی و امتناع از مصرف کالای خارجی که مشابه داخلی آن تولید میشود، گامی مؤثر در این راستا است که باید موردتوجه قرار بگیرد و نظارتها در این عرصه نیز باید افزایش پیدا کند.
حبیبی بابیان اینکه از طرفی حمایت از کالای ایرانی بدون مبارزه جدی با قاچاق معنا ندارد و فعالان تولیدی و عرضهکنندگان کالاهای داخلی نیز همواره واردات بیرویه و قاچاق را اصلیترین معضل پیشرو رونق تولید و افزایش فروش کالای داخلی میدانند،گفت: مبارزه با قاچاق و واردات بیرویه نیز باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
برای حمایت از کالای ایرانی ابتدا باید جلوی واردات بیرویه کالای خارجی گرفته شود و از طرفی باید به تولیدکنندگان کالای داخلی کمک شود تا با افزایش کیفیت و در کنار آن افزایش کمیت، بازار کشور را از دست کالاهای خارجی بگیرند.
از طرف دیگر برای حمایت از کالای ایرانی باید فعالیتهای گسترده فرهنگی و اجتماعی در کشور صورت گیرد تا مصرف کالای داخلی در جامعه به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
یکی از دلایل مهم تعطیلی برخی از کارخانجات، ریزش نیروی انسانی و تولید با ظرفیت پایین، تکنولوژی قدیمی، بدهیهای زیاد، تسهیلات مالی، ضعف مدیریت، نبود بازار فروش مناسب ودپوی کالا در انبارها هستند که باید برای مواجهه با هرکدام از آنها سیاست مناسب و کارآمد داشته باشیم.
انتهای پیام/ی
گزارش از صدیقه فلاحتی