به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیماریهای غیرواگیر را عمده علت مرگ و میر ایرانیان عنوان کرد و گفت: کم تحرکی، مصرف زیاد نمک، شکر و روغن و عدم توجه به تستهای سالیانهی سلامتی سبب شیوع بیماریهای غیرواگیر و مرگ ناشی از آن در کشور شده است.
وی گفت: نزدیک به ۵۰ درصد ایرانیان اضافه وزن دارند و ۵۰ درصدشان هم از فشار خون بالایشان بیاطلاع هستند، سکته مغزی و قلبی شایعترین علل مرگ و میر در کشور هستند.
وزیر بهداشت افزود:وضعیت ما از نظر شاخصههای سلامتی، خوب است؛ به طوری که در حوزههایی مانند کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران و حمایتهای بیمهای از جایگاه خوبی برخوردار هستیم.
وزیر بهداشت در ادامه تاکید کرد: افزایش شاخصهای سلامتی کار فرهنگی بوده و کار فرهنگی چند نسل زمان میبرد، اساس کار در بخش بهداشت و درمان، پیشگیری است.
وی افزود: علیرغم وجود محدودیتهای مالی، اجازه ندهیم مشکلات مالی، پوششهای بیمهای و خدمات درمانی را کاهش دهد.
وی با تاکید بر تشدید سختگیریها در حوزهی بهداشت و درمان متذکر شد: سختگیریهای لازم باید وجود داشته باشد و حواسمان باشد بتوانیم در تراز انقلاب اسلامی، در مرز دانش حرکت کنیم و در راستای حمایت از تولید داخل و کالای ایرانی تلاش کنیم.
هاشمی هدف از سفر به تبریز را رصد پیشرفت علم طب در منطقه آذربایجان عنوان کرد و گفت: سه پروژهی مرکز سلامت فاطمیه، کلینیک فوق تخصصی اسدآبادی و مرکز آموزش و پژوهشهای بالینی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با هدف ارتقای آموزشهای مهارتی در رشتههای مختلف علوم پزشکی و ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی افتتاح شد.
حجتالاسلام محمد علی آل هاشم نماینده، ولی فقیه در آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به رسالت پزشکان گفت:هدف علم پزشکی، تامین سلامتی بوده و این هدف در دین اسلام نیز بر کسی پوشیده نیست.
وی تاکید کرد: از نظر اسلام، پزشکی راهی برای ثروت اندوزی نیست، بلکه پزشکی علمی الهی و رسالتی خدایی است.
وی اظهار کرد: اگر طبیب به معنویت توجه کند، در تمام مراحل معاینه خدا را میبیند، پزشکان باید بیشتر از سایرین به معنویت توجه داشته باشند.
وی در ادامه با تقدیر از خیران سلامت در استان گفت: خیران سلامت، اقدامات ارزشمندی را در نقاط محروم انجام دادهاند که نمونهی آنها در استان ما نیز زیاد است.
حجت الاسلام آل هاشم افزود: پزشکی حرفهای است که در هیچ دورهای مردمان آن دوره از آن بینیاز نبوده و همواره نیازمند آن هستند، به طوری که تا زمانی که بیمار وجود داشته باشد، چارهای جز مراجعه به پزشک وجود نخواهد داشت.
وی در ادامه با گرامیداشت هفتادمین سالگرد دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر ضرورت احترام به پیشکسوتان این حرفه خاطرنشان کرد: احترام به پیشکسوتان، احترام به شاغلان بوده و موجبات رشد و خوشحالی شاغلان را فراهم میکند.
صومی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم از شروع به احداث ۱۸۰ هزار مرکز در طول چهار سال گذشته خبر داد و گفت: همه ساله حدود ۴۰ مرکز افتتاح میشود و امید است این ۱۸۰ مرکز تا پایان سال به اتمام برسد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه افراد بالای ۶۰ سال در استان در حال افزایش است و در آینده با مشکلات بسیاری در حوزه بهداشت و درمان مواجه خواهیم شدگفت:مصرف میوه و سبزی ناکافی استعمال سیگار، فعالیت ناکافی چاقی فشار خون و استرس از اصلیترین مشکلات استان در حوزه بهداشت و درمان هستند که باید برای رفع این مشکلات راهکار اساسی و مناسب را در پیش گیریم.
صومی یاداور شد:۴ برابر حد مجاز نمک و ۳ برابر شکر در استان مصرف میشود.
وی افزود:باتوجه به اینکه ۲۵۰ هزار نفر در استان بیماری دیابت دارند به دنبال راهکارمناسب و فضای کافی برای درمان بیماران دیابتی هستیم.
خدابخش استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت:کم تحرکی و مصرف بیش از حد مجاز نمک و شکر و روغن در استان مشکل بیماران دیابتی رو افزایش میدهد که باید با فرهنگسازی درست در جامعه در پیشگیری بیماری دیابت تلاش کرد.
وی افزود:بعد از طرح تحول سلامت امکانات بهداشتی و درمانی در استان متحول شده به طوریکه درمان رایگان و ارزان با امکانات خوب در اختیار مردم استان قرار گرفته است.
خدابخش گفت:خدمات درمان و بهداشت مختص استان نیست بلکه استانهای همجوار به خصوص به استانهای شمالغرب نیزخدمات ارائه میشود.
در پایان این مراسم از کتاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گذر تاریخ و تمبرهفتادمین سالگرد دانشگاه علوم پزشکی تبریزی رونمایی شد.
انتهای پیام/ش