به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ میرزا محمد مرادی مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: همه ساله در اواخر فصل پاییز کشت باقلا در پلدختر آغاز میشود و برداشت آن از نیمه دوم فروردینماه آغاز تا اوایل اردیبهشتماه ادامه دارد.
وی افزود: پیشبینی میشود با توجه به میانگین برداشت حداقل ۹ تن در هکتار از سطح زیر کشت این محصول ۲ هزار و ۷۰۰ تن باقلا در این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: محصول باقلا در این شهرستان بیشتر بهصورت تازه برداشت و با توجه به طعم و مزه تازه خوری مصرف و مازاد آن روانه بازار استانهای همجوار و تهران میشود.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰۰ نفر در پلدختر به کار کاشت، داشت و برداشت باقلا اشتغال دارند افزود: تمام محصول باقلا این شهرستان بهصورت غلاف چینی بهرهبرداری و به فروش میرسد.
مرادی با بیان اینکه روش کاشت باقلا در پلدختر بهصورت سنتی است خاطرنشان کرد: محصول باقلا مانند سبزیجات نیست و به آبیاری کمتری نیاز دارد بنابراین برای کشاورزان با صرفهتر است.
مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: با توجه به تاریخ کشت باقلا آبیاری آن بیشتر از نزولات آسمانی صورت میگیرد و بهعنوان تناوب زراعی در زراعت دارای اهمیت است.
وی افزود: روستاهای، مورانی، افرینه، رنگین بان، چم گز، کنار بلوط، جلوگیر، چم مهر، بابا خوارزم، گری بلمک، چاله هلوش، هلوش، باغ گل گل، سراب حمام در پلدختر باقلا کشت میکنند.
مرادی خاطرنشان کرد: باقلا در نخستین برداشت تا حدود کیلویی یک هزار و ۱۰۰ تومان به فروش میرسید، ولی در پایان تا کیلویی پنج هزار و ۵۰۰ ریال کاهش پیدا کرده است.
وی وجود واسطهها در بخش فروش باقلا و محصولات کشاورزی بهویژه صیفیجات که موجب ضرر و زیان کشاورزان میشود را از عمده مشکلات آنان در پلدختر برشمرد.
انتهای پیام/م