به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ؛ دکتر زهرا اباصلتی گفت: بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی یک سوم موارد مرگ و میر ناشی از بیماریهای مزمن و علت اصلی مرگ در افراد بالای ۳۰ سال و دومین عامل مرگ در افراد ۱۵ تا ۵۹ سال می باشد و پرفشاری خون علت۷.۶ میلیون مرگ زودرس و ۹۲ میلیون ناتوانی و عوارض ناشی از بیماری در جهان بوده است.
وی با بیان اینکه مطالعات سازمان جهانی بهداشت بيشترين منبع نمک دركشورهای منطقه را نمک موجود در نانها بيان می كند، افزود: کاهش حدود ۶ گرم نمک دریافتی روزانه باعث کاهش ۲۴ درصدی سکته مغزی و کاهش ۱۸درصدی بیماری عروق کرونر می شود و حدود ۲.۵ میلیون مرگ و میر را کاهش می دهد.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق توصيه های استاندارد ميزان سديم دريافتی در روز نبايد بيشتر حدود ۵ گرم نمک يا كمتر از يک قاشق مرباخوری نمک باشد اين ميزان برای بيماران قلبی، افرادی كه فشار خون بالا دارند و هم چنين افراد بالای ۵۰ سال بايد روزانه كمتر ۳ گرم نمک يا تقریبا نصف قاشق مربا خوری نمک است، مصرف كنند.
وی با بیان اینکه بیشتر عوارض بیماری فشارخون از طریق یک استراتژی ارزان و مقرون به صرفه یعنی کاهش مصرف نمک رژیم غذایی در جمعیت های مختلف قابل پیشگیری است، افزود: بر طبق اطلاعات سازمان جهانی بهداشت این استراتژی موثرترین رویکرد در همه کشورها بوده است.
انتهای پیام// م.م