به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛جلیل سلطان نژاد معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان از شناسایی 200 هزار هکتار اراضی زراعی جهت اختصاص به طرح تبدیل دیمزارهای کم بازده خبر داد و گفت: با توجه به مقرون به صرفه بودن کشت بذر و یونجه و تولید علوفه و حفظ منابع، تولید علوفه با مشارکت عرصهنشینان در اولویت اداره کل منابع طبیعی استان زنجان قرار گرفته است.
سلطان نژاد با تاکید بر لزوم حفظ و حراست از عرصهها و منابع طبیعی در اراضی ملی افزود: برای مدیریت عوامل تخریب و کاهش خسارات زیان بار در اراضی ملی و طبیعی پروژه تبدیل دیمزارهای کم بازده را در دستور کار جدی قرار دادهایم.
وی با اشاره به اختصاص بودجه برای اجرای این پروژه در سال 95 از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان زنجان ادامه داد: در سال 96 نیز اعتبارات ملی و استانی مطلوبی برای اجرای این پروژه ها اختصاص داده شده و پروژه توزیع 2.5 تن بذر یونجه جهت تولید علوفه عملیاتی گردیده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، با بیان اینکه پروژه نامبرده در اراضی کم بازده، متروکه و شیب دار اجرا می شود، اضافه کرد: زمانی که ارزش تولید نسبت به هزینه کاهش می یابد، اراضی توسط افراد رها می شود و دچار فرسایش می گردد که به این اراضی اصطلاحا" متروکه و رها شده گفته میشود.
وی اجرای پروژه تبدیل دمیزارهای کم بازده را گامی در جهت ارتقا سطح معیشت و وضعیت اقتصادی دامداران ذکر کرد و گفت: در حال حاضر 800 هزار هکتار اراضی زراعی در استان زنجان وجود دارد که 200 هزار هکتار برای اجرای پروژه شناسایی شده است.
سلطان نژاد زنجان را یکی از استان های پیشرو کشور در زمینه اجرای پروژه های تبدیل دیمزارهای کم بازده دانست و با توجه به وضعیت اقلیمی قرار گیری استان در مناطق خشک و نیمه خشک ایران تصریح کرد: با این وجود پیش روی استان زنجان در اجرای پروژه تبدیل دیمزارهای کم بازده نسبت به استانهایی که در این وضعیت آب و هوایی قرار گرفته اند قابل توجه است.
وی با بیان اینکه این پروژه نسبت به زراعت دیم اقتصادی تر است، به اجرای پروژه تبدیل دیمزارهای کم بازده با مشارکت دامداران در مناطقی از زنجان، ابهر، طارم و ماهنشان اشاره کرد.