رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران از شالیکاران دشت تجن خواست بجای ارقام پرمحصول ارقام محلی بکارند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، قربان نژاد رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کشت برنج امسال در حوزه دشت تجن و شهرستان‌های نکا ، میاندورود گلوگاه و بخشی از شهرستان بهشهر با محدودیت منابع آبی روبرو خواهد بود، گفت: به شالیکاران این مناطق پیشنهاد می شود بجای ارقام پرمحصول، ارقام محلی برنح کشت کنند.

وی پیشنهاد دیگر این اداره به شالیکاران این مناطق را استفاده از کشت جایگزین بجای برنج اعلام کرد و افزود: نشاکاری زودهنگام و استفاده از آب باران برای آب تخت کردن زمین ها می تواند بخشی از کمبود آب در فصل زراعی جدید را جبران کند.

رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران به شالیکاران مازندرانی توصیه کرد مزارع شالیکاری خود را بیمه کنند تا در موقع خشکسالی با مشکل روبرو نشوند.

وی با اشاره به اینکه ۵۲ هزار هکتار از شالیزار‌های مازندران، آماده نشا است، گفت:بیش از ۱۲ هزار هکتار از شالیزار‌های استان تاکنون به صورت سنتی و ۴۰۰ هکتار به صورت مکانیزه نشاکاری شد.

وی افزود: کشاورزان پرتلاش مازندرانی از شروع فصل کار در شالیزار‌ها تا کنون، موفق به شخم و شیار حدود ۱۹۰ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری خود شدند.

کاهش ۵۰ درصدی آبگیری سد‌ها و آب بندان‌های مازندران

یخکشی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران نیز با بیان اینکه امسال آبگیری سد‌ها و آب بندان‌های مازندران در مقایسه با پارسال حدود ۵۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد گفت: به دلیل کاهش بارندگی و کمبود آب دراستان با وجود اینکه زمین‌های کشاورزی قابلیت ۳ بار کشت را هم دارند، اما امسال چنین امکانی وجود ندارد.

وی افزود: برای سال زراعی ۹۶ - ۹۷ نیز بحران آب بسیار جدی است و توصیه‌های لازم به مسئولان و بهره برداران شده است.

یخکشی گفت: مازندران رودخانه‌های فراوان دارد، اما به دلیل اینکه با شیب تند از رشته کوه البرز سرچشمه می‌گیرند و طول آن‌ها بسیار کوتاه است آب رودخانه‌ها زود خشک می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: در سال زراعی گذشته ۳۷ درصد آب رودخانه‌های استان کاهش یافته بود که مشکلاتی برای کشاورزان به وجود آورد.

وی گفت: مازندران مانند دیگر استان‌های کشور، امسال با کمبود آب مواجه است و با افزایش مسافران و گردشگران این کمبود بیشترمی شود.

یخکشی افزود: ۲۵ حفار مجاز در استان وجود دارد که فقط می‌توانند کار لایروبی و کف شکنی چاه‌های مجاز را انجام دهند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران تاکید کرد: هرگونه حفاری غیرمجاز در بخش آب زیرزمینی مشمول جرایم سنگین از جمله توقیف کلیه ادوات آن‌ها به مدت حداقل ۶ ماه می‌شود و حفاران غیرمجاز باید به دنبال معیشت و شغل جایگزین باشند.

وی با اشاره به محدودیت برداشت آب زیرزمینی در استان امکان توسعه بهره برداری از آب زیرزمینی وجود ندارد گفت: از دو سال گذشته تاکنون هیچگونه مجوز جدیدی برای آب زیرزمینی در بخش کشاورزی صادر نشده است.

انتهای پیام/آ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار