به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خصوص برگزاری هفته سلامت در ایران گفت: به دنبال پیشنهاد روز جهانی سلامت توسط سازمان بهداشت جهانی، در ایران نیز، اول تا هفتم اردیبهشت ماه به عنوان هفته سلامت در کشور نامگذاری شده و گرامی داشته میشود.
وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی سلامت، مبنی بر «سلامت برای همه و در همه جا»، بیان کرد: قطعا یکی از ارکان اصلی سلامت موضوع تغذیه است، یعنی ما میگوییم که اگر قرار است سلامتی برای مردم تامین شود در درجه اول یکی از فاکتورها یا عوامل اصلی الگوی غذایی و پیروی از تغذیه سالم است.
عبداللهی تصریح کرد: امروزه ثابت شده است که با رعایت تغذیه سالم و درست به میزان قابل ملاحظهای از بیماریهای غیرواگیر پیشگیری کرد، به عنوان مثال ۳۰ تا ۴۰ درصد انواع سرطان ها، حدود ۵۰ درصد بیماریهای قلبی و عروقی و تا ۸۰ درصد بیماری دیابت نوع دو با رعایت یک الگوی غذایی سالم و درست قابل پیشگیری هستند، به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که خدمات مرتبط با تغذیه به همه اقشار جامعه ارائه شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص خدمات در قالب طرح تحول سلامت اظهارکرد: در قالب تامین عدالت در دسترسی به خدمات سلامت در حال حاضر خدمات تغذیهای در اقصی نقاط کشور خصوصا در مناطق روستایی و حاشیه شهرهای بزرگ و کوچک و در نهایت کل کشور برای اقشار مختلف جامعه به خصوص گروههای آسیب پذیر مثل کودکان، زنان باردار و شیرده، نوجوانان در سن بلوغ و سالمندان از طریق کارکنان بهداشتی و کارشناسان تغذیه که در شبکه بهداشت و درمان کشور مشغول به فعالیت هستند، به صورت رایگان است.
عبدللهی ادامه داد: اکنون یکی از ضرورتها در نظام سلامت کشور، رساندن خدمات و مراقبتهای تغذیهای به تمام افراد و اقشار جامعه است، به این دلیل که اکنون الگوی غذایی و نحوه تغذیه مردم چه در اقشار فقیر و چه اقشار غنی مهمترین عامل خطر و فاکتور اصلی برای ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است.
وی افزود: بیماریهای غیرواگیر نه تنها در ایران بلکه در همه جهان شایع است و این مساله ثابت میکند که الگوی غذایی مردم و نحوه تغذیه یک عامل بسیار مهم در بروز این بیماریها است.
دکتر عبداللهی تصریح کرد: بیماریهای غیرواگیر همچون دیابت، چاقی و اضافه وزن، فشار خون بالا، چربی خون بالا و بیمارهای قلبی و عروقی تمام اقشار جامعه را صرف نظر از وضعیت اقتصادی، درگیر کرده است که میتوان به راحتی و با رعایت یک الگوی تغذیه صحیح از ابتلا به آن پیشگیری کرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص خدمات مشاوره تغذیه برای افراد کم بضاعت گفت: خدمات مشاورهای تغذیه و رژیم در بخش خصوصی هزینه بر است و برخی گروهها امکان دریافت چنین خدماتی را ندارند، به همین جهت در حال حاضر در قالب طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت خصوصا در مناطق محروم و برای اقشار کم درآمد جامعه توسط کارشناسان تغذیه وزارت بهداشت به صورت رایگان این خدمات ارائه میشود.
عبداللهی یادآور شد: طرح تحول سلامت این شرایط را برای دهکهای پایین جامعه فراهم کرده و کمک میکند تا تمام افراد جامعه بتوانند از شرایط برابر برخوردار باشند.
انتهای پیام/