به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمد کوشافر شامگاه پنجشنبه در همایش 'اصفهان و زاینده رود' با بیان اینکه اکوسیستم ها همواره در تعادل هستند، افزود: تا پیش از دخالت ما و ایجاد سد زاینده رود هر چند ممکن بود اصفهان در سالهایی با کاهش آب مواجه شود ؛ ولی تعادل طبیعی حاکم در اکوسیستم ها این مساله را جبران می کرد.
عضو جمعیت پیام سبز اصفهان اظهار کرد: جنس خشکسالی 10 سال اخیر به واسطه دخالت های مردم با جنس خشکسالی های سالهای قبل از ایجاد سد زاینده رود متفاوت است زیرا مهمترین ویژگی که موجب تغییر تعادل آبی حوضه زاینده رود شد، تاسیس سد زاینده رود است.
وی خاطر نشان کرد: در این دوره رشد فناوری، واردات کارخانه ها از خارج، اقتصاد محوری، رشد تک بعدی دانش، توجه نداشتن به توان سرزمین در توسعه و بی توجهی به علومی مانند اکوسیستم موجب شده است 'آب' در کارخانه ها، صنایع و بخش کشاورزی به 'پول' تبدیل شود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: در حوضه زاینده رود نیاز به تعقل است و لذا باید اطلاعات مناسب و صحیح برای تصمیم گیری های صحیح تولید و منتشر شود.
وی خاطر نشان کرد: تنش های بیش از توان زاینده رود در سه استان موجب تنش های آبی و خشکسالی های متوالی شده است زیرا برنامه ریزان توسعه به 'زاینده رود' به مثابه کانال برداشت آب و محلی برای تخلیه فاضلاب نگاه کرده اند.
کوشافر با اشاره به جدی شدن بحران کشاورزان شرق اصفهان، خشکی تالاب گاوخونی و تهدید آب شرب اصفهان و افزایش گرد و غبار، گفت: بی شک خشکی گاوخونی و از بین رفتن زمین های کشاورزی شرق اصفهان موجب ایجاد کانون های تولید گرد و غبار می شود.
وی خاطر نشان کرد: موضوع زاینده رود یک موضوعی شهری یا استانی نیست بلکه یک مساله ملی و فراملی است زیرا حل نشدن این بحران، پیامدهای بسیاری در سطح ملی به همراه خواهد داشت.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: هر چند فرصت های بسیاری را از دست داده ایم ولی هنوز فرصت تغییر دیدگاهها و تدوین برنامه های صحیح برای برون رفت از این چالش وجود دارد و تا دیر نشده است باید به جای دیدگاههای نقطه ای، با یک دیدگاه سیستمی برنامه ریزی صحیح داشت.
'همایش اصفهان و زاینده رود' شامگاه پنجشنبه با حضور کارشناسان ، اعضای سازمان های مردم نهاد محیط زیستی، دوستدار اصفهان و مردم در کتابخانه مرکزی شهرداری این شهر برگزار شد.
این همایش به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان برپا شد.
انتهای پیام/م