به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ماجدی در ششمین همایش تجاری و بانکی ایران-اروپا، اظهار کرد: نگاهی به ابزارهای سیاسی و اقتصادی بین الملل نشان میدهد، برخلاف گذشته که ابزارهای سیاسی بیشترین فشار را بر کشورها تحمیل میکردند، در شرایط فعلی جهان، ابزارهای اقتصادی به یک اهرم قدرتمند برای تحت تاثیر قرار دادن کشورها تبدیل شده است.
وی در ادامه گفت: پنج کشور عضو شورای امنیت با استفاده از قدرت وتو، اهداف سیاسی خود را به جامعه بین الملل تحمیل میکنند اما آمریکا در این بین با استفاده از ابزارهای اقتصادی و قدرت دلار در سطح جهان به خوبی استراتژی ها و سیاست های خود را به همه کشورهای جهان تحمیل می کند.
سفیر ایران در آلمان اظهار کرد: ابزارهای اقتصادی آنچنان از سوی قدرتها به صورت جدی دنبال می شود که حتی روسیه با داشتن قدرت وتو در ابزار سیاسی در برابر تحریم های اقتصادی آمریکا مستاصل شده است و این مشخص می کند که دلار و قدرت آمریکا در سیستم های بانکی و مالی دنیا یک ابزار فشار قدرتمند را شکل داده است.
ماجدی افزود : در حال حاضر ۲۵ درصد تولید ناخالص دنیا در اختیار آمریکا است و با وضعیت هم تنیدگی گسترده ای که شکل گرفته است، عملا دست بالا در اختیار ایالات متحده آمریکا است.
همچنین وی با اعلام آماری گفت: تازه ترین بررسیها نشان می دهد ۸۰ درصد مبادلات سیستمهای مالی و تجاری دنیا بر بستر دلار شکل می گیرد و حدود ۱۵ درصد نیز یورو در معاملات نقش بازی می کند و این اصلا مطلوب اتحادیه اروپا نیست و این موازنه باید تغییر کند.
سفیر ایران در آلمان ادامه داد ؛ به خاطر این که دلار در پرتفوی بانکهای اروپایی، سهم ویژه و عمده ای را بازی می کند این بانکها عملا قدرت مانور زیادی برای ایجاد ارتباط و تعامل با ایران ندارند.
ماجدی به برگزاری جلسات فنی و تکنیکی زیادی که ایران با اروپایی ها و مشخصا بانک مرکزی آلمان، دویچه بانک، بافین و غیره برگزار کرده اشاره کرد و افزود ؛ خروجی این جلسات به این مساله مهمختم شد که چون دلار آمریکا سهم بزرگی از فعالیت های بانک های بزرگ اروپا و آلمان را در بر گرفته است، ایران برای توسعه ارتباط ها و ایجاد فرصت های جدید به چالش کشیده شده است و این وضعیت دقیقا مشخص می کند که چرا (برجام) در زمینه بانکی و مالی به بن بست رسیده است.
سفیر ایران در آلمان به تلاش بانک های ایرانی برای توسعه تعاملات مالی و بانکی در کشور آلمان اشاره کرد و گفت : بانک های فعال ایران در آلمان حداکثر تلاش خود برای تقویت راهبردهای تازه و تعاملات مالی و بانکی را انجام می دهند اما با وضعیت موجود خیلی نمی توان انتظار تحولات مهمی را داشت.
ماجدی هشدار داد: اگر اروپاییها نتوانند یورو را در مقابل دلار تقویت کنند و سهم دلار را در نظام بانکی و مالی خود کاهش دهند، نه تنها در فعالیت های تجاری خود دچار مشکل می شوند بلکه در مواردی همانند ارتباط با کشوری مثل ایران نیز دچار ضرر و زیان های عمده ای می شوند و اروپایی ها باید درک کنند که با شرایط فعلی باید نظام دلاری به نظام یورویی در اروپا تغییر کند تا مسائل اینچنینی حل شود و در عین حال قدرت آمریکا در نظام اقتصادی، مالی و بانکی دنیا کاهش پیدا کند.
سفیر ایران در آلمان به موضوع حیاتی به روز رسانی سیستم بانکی در ایران هماشاره کرد و گفت: سیستم بانکی در ایران باید در کوتاه ترین زمان ممکن به روز شود و در عین حال با رعایت استانداردهای جهانی همانند FATF همگام با تحولات اثرگذار و مهم دنیا رو به جلو حرکت کند.
همچنین وی با انتقاد از سیاسی کاری ها در برخی زمان ها، گفت نباید مسائل مهم و بنیادی حوزه اقتصادی و مالی بین المللی را با نگاه سیاسی در ایران به دردسر بزرگ تبدیل کنیم.
انتهای پیام/