به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ محمد خاکی ،معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با اشاره به اینکه 2 هزار و 300 نفر بشکل مستقیم در حوزه معادن استان همدان اشتغال دارند،افزود: تعدادی نیز به صورت غیرمستقیم در حوزه حمل و نقل، خدمات و غیره در بخش معادن استان همدان مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه استان همدان ظرفیت ۱۵ میلیون تن تولید در سال را دارد، ادامه داد: رکود بازار، سختی کار و گران بودن قیمت ماشینآلات از مهمترین مشکلات حوزه معادن است.
خاکی به میزان تولید معادن استان همدان اشاره کرد و اظهار داشت: تولید واقعی معادن استان همدان در سال 7 میلیون تن است.
وی با اشاره به اینکه معادن استان همدان سالانه تا 15 میلیون تن ظرفیت تولید را دارد، افزود: معادن استان همدان در سطح کشور از نظر رتبهبندی تقریباً در میانه جدول و متوسط در رتبه 12 قرار دارد.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با اشاره به اینکه استان همدان دارای 30 نوع ماده معدنی است که از این تعداد 25 ماده در معادن استان تولید میشود، گفت: در حال حاضر 278 معدن فعال در استان همدان وجود دارد.
خاکی با اشاره به اینکه در استان همدان فرآوری اولیه اغلب مواد معدنی در معادن استان انجام میشود و خام فروشی فقط شامل یکسری از مواد میشود، بیان کرد: در یکسری از مواد نظیر بخشی از سنگ تزئینی استخراج شده از معادن، خام فروشی وجود دارد.
وی با بیان اینکه برداشتهای غیرمستقیم و غیرمجاز از تخلفات موجود در حوزه معادن است که با تخلفات برخورد جدی میشود، عنوان کرد: در سه سال گذشته حدوداً 300 پرونده در این راستا تشکیل و مورد رسیدگی قرار گرفته است.
این مسئول اضافه کرد: آهن و سیلیس دو کالای صادراتی معادن استان و اغلب به صورت غیرمستقیم صادر میشود همچنین صادرات مستقیم معادن استان همدان تنها شامل آهن میشود.
خاکی با بیان اینکه رکود بازار از مهمترین مشکلات سد راه معادن است، یادآورشد: سختی کار، گران بودن قیمت ماشینآلات، نیاز به سرمایهگذاری زیاد در حوزه معادن، مشکلات اداری، مشکلات محلی و غیره از دیگر مشکلات موجود در حوزه معادن است.
انتهای پیام/ج