به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر ، دریا به عنوان یک موهبت الهی نقش مهمی در زندگی مردم استان بوشهر دیگر مناطق مرزی دارد و کاربردهای بسیاری در زمینههای حمل و نقل، تجارت، تفریح، ورزش و... دارد.
امروزه از دریا به عنوان یک از مهمترین ظرفیتها برای توسعه صنایع مختلف از جمله صنعت گردشگری نام برده میشود که بسیاری از کشورها تنها با داشتن دریا توانستهاند به یک قطب اقتصادی تبدیل شوند.
استان بوشهر بیشترین مرز دریایی با خلیج فارس را دارد و داشتن بیش از ۷۰۰ کیلومتر ساحل ظرفیتی بینظیر برای این استان محسوب میشود که باید بهترین استفاده را از آن برد.
با گرم شدن هوا استقبال از دریا به ویژه برای شنا کردن روز به روز بیشتر میشود و افراد زیادی هستند که هر روز برای تفریح و شنا و ورزش خود را به آب دریا میزنند و دقایق و ساعاتی را در دریا سپری میکنند.
ورود فاضلاب و پسابهای مختلف به دریا باعث آلوده شدن سواحل و آب دریا شده است و میتواند مخاطرات زیستمحیطی بسیار زیادی را ایجاد کند که باید مراقب اینگونه آلودگیها بود.
توسعه سیستم فاضلاب شهری میتواند نقش مهمی در کنترل ورود آلایندگیها به ساحل داشته باشد که باید با تکمیل فاضلاب در شهرهای ساحلی استان زمینه کاهش آلایندگیها فراهم شود.
ورود فاضلاب بوشهر از ۱۳ نقطه به دریا
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به آلودگی ساحل بوشهر اظهار داشت: ورود فاضلاب به دریا یکی از مهمترین دلایل آلودگی ساحل و دریای بوشهر است که شرایط را برای شنا سخت میکند.
اکبر توسلی با اشاره به ورود فاضلاب از ۱۳ نقطه به دریا در بوشهر خاطرنشان کرد: ورود این فاضلاب به دریا باعث مخاطرات زیستمحیطی متعددی در ساحل بوشهر میشود.
وی با اشاره به اینکه این حجم از فاضلاب سلامتی افرادی که در این نقاط شنا میکنند را به خطر میاندازد، اضافه کرد: باید تدابیری اندیشیده شود که از ورود فاضلاب به دریا جلوگیری شود.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر بوشهر ادامه داد: سه تصفیهخانه فاضلاب در شهر بوشهر راهاندازی میشود که تا حد فراوانی مانع از ورود فاضلاب به دریا میشود.
لزوم رعایت لزامات زیست محیطی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان بوشهر دارای حدود ۹۰۰ کیلومتر نوار ساحلی است که فرصتی بینظیر برای زندگی و زاد و ولد گونههای مختلف جانوری، پرندگان، آبزیان و... است.
حسین دلشب با تاکید بر لزوم توجه به حساسیتهای ساحل بوشهر اضافه کرد: نوار ساحلی استان بوشهر دارای ارزشهای خاص اکولوژیک است که الزامات زیست محیطی در ساحل استان به خوبی رعایت شود.
وی افزود: در راستای مشخصشدن نقاط آلوده ساحل شهر بوشهر، اقدام به پایش شناگاههای این سواحل کردهایم تا ضمن مشخصشدن نقاط آلوده، اطلاعرسانی لازم به مردم جهت اجتناب از شناکردن در آن نقاط را انجام دهیم.
برخی نقاط ساحل بوشهر بشدت آلوده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به اینکه برخی از مناطق ساحل بوشهر از جمله مناطق جفره و سیادت به دلیل گستردگی میزان ارگانیسمهای بیماریزا، به شدت آلوده است.
وی افزود: از جمله دلایل این آلودگیها، تخلیه فاضلابهای انسانی به دریاست که به شکل خام و یا نیمه تصفیه وارد این نقطه از دریا میشوند.
دلشب تصریح کرد: برای حل مشکل نیازمند مشارکت مردم و شرکت آب و فاضلاب بوشهر هستیم تا اقدام به جمعآوری آبهای سطحی کنند تا از روانشدن آن به دریا جلوگیری شود.
وی به آلودگی برخی از شناگاههای استان اشاره کرد و با تاکید بر احتمال بروز و انتقال بیماریها به انسان، اضافه کرد: باید پایش شناگاههای استان به صورت دقیق انجام شود و از بروز آلودگی میکروبی در محیطهای تفریحی آبی جلوگیری کرد.
لزوم ارتقای سیستمهای تصفیه فاضلاب
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر خواستار تکمیل و ارتقای سیستمهای تصفیه فاضلاب در شهرهای بوشهر گناوه و دیلم شد و اضافه کرد: ساخت و راهاندازی سیستم تصفیه فاضلاب در شهرها و روستاهای ساحلی و استفاده از سیستمهای تصفیه فاضلاب پیشرفته جهت صنایع بزرگ که فاضلاب خود را به دریا رها میکنند ضروری است.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات ضروری تعیین مکانهای خاص توسط شهرداری به عنوان شناگاه، نصب تابلو و پرچم هشدار و شنا ممنوع در شناگاههای آلوده توسط شهرداری، جلوگیری از ورود فاضلاب به کانالهای تخلیه آب سطحی به دریا و اتصال فاضلاب همه منازل به شبکه جمع آوری فاضلاب شهری است.
بسیاری از نقاط ساحل بوشهر آلوده است
عبدالمحمد خواجهئیان معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مورد آلودگی دریا در بوشهر و نقش دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: وظیفه ما در این زمینه نقش هشدار دهنده بوده که این کار را انجام دادیم.
وی بیان کرد: پیگیریهای زیادی هم داشتیم و در شورای سلامت استان این موضوع مطرح شده است، ولی با این وجود دانشگاه علوم پزشکی نمیتواند اقداماتی همچون مسدود کردن ورود فاضلاب به آب دریا را انجام دهد.
خواجهئیان خاطرنشان کرد: میزان آلودگیها در سال گذشته به نسبت سال قبل و بعد از آن که امسال باشد بیشتر شده به طوری که از ۳۴ نمونهای که از بخشهای مختلف سواحل بوشهر گرفتیم ۲۸ مورد آلوده بوده است.
وی گفت: مناطقی همچون پارک شغاب، ریشهر، پارک سیادت، پارک دانشجو و بندرگاه از جمله مکانهایی بوده که آلودگی دریا مشاهده شده است.
مردم در نقاط آلوده شنا نکنند
معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اقدامات دانشگاه و محیط زیست گفت: با این وجود همه دستگاههای اجرایی استان در این زمینه نقش دارند و باید کار خود را به نحو احسن انجام دهند.
خواجهئیان بیان کرد: علاوه بر فاضلابهای شهری، بحثهایی هم وجود دارد که فاضلابهای خانگی هم وارد آبهای سطحی میشود. تقریبا در تمام مکانهایی که شناگاه وجود دارد نمونهگیری کردیم و در بسیاری موارد آب دریا آلوده بوده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: به مردم پیشنهاد میکنیم در شناکردن در دریا به ویژه در نقاطی که آلوده است خودداری کنند.
ساحل بوشهر از آلودگی بسیار زیادی برخوردار است و ورود فاضلاب به دریا را میتوان به عنوان مهمترین عامل معرفی کرد که باید با مدیریت سیستم فاضلاب و ارتقای وضعیت موجود مانع از تداوم مشکلات این بخش شد.
انتهای پیام/ب