به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام;قاسم سلیمانی دشتکی در همایش اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای استان ایلام اعلام کرد: در برخی حوزه های دیگر از جمله بخش کارگری استان نیز با همین مشکل مواجه هستیم که باعث ایجاد مشکلات فراوانی شده است.
وی افزود: طایفه گرایی در بحث شوراهای اسلامی شهر و روستا باعث می شود افراد شایسته و توانمند به عنوان شهردار و دهیار انتخاب نشوند و مشکلات مضاعفی برای شهرها و روستاهای استان ایجاد شود.
سلیمانی دشتکی اضافه کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی، بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری همه چیز را از مردم می دانند زیرا اگر مردم نباشند نظام و انقلاب با مشکل مواجه می شود.
سلیمانی دشتکی گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا عصاره و چکیده فرهنگ، رفتار و خواسته های مردم هستند و باید مورد توجه همه مسئولان و مدیران قرار گیرند.
وی گفت: به نظر و مشاوره مردم اعتقاد عمیق دارم و تمامی مدیران موظفند تعامل و همراهی با مردم را به بشترین حد ممکن برسانند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام نیز در این همایش گفت: سال گذشته یک هزار و 300 میلیارد ریال اعتبار به شهرداری ها و 330 میلیارد ریال اعتبار به دهیاری های استان ایلام اختصاص یافت.
احمد کرمی، بهره گیری از تجربیات مناطق موفق را یکی از راه های استفاده مطلوب از اعتبارات عنوان و اظهار کرد: تلاش تمام دست اندرکاران نظام جمهوری اسلامی ارائه خدمت به مردم و کسب رضایت آنان است.
وی شوراها را از نهادهای کلیدی، اثرگذار و اثربخش در مسیر آبادانی شهرها و روستاها معرفی کرد و افزود: از ابتدای تشکیل شوراها تاکنون شاهد اقدامات کمی و کیفی مناسبی بوده ایم که منجر به ارتقا شاخص های کیفی در استان شده است.
وی با بیان اینکه هرم جمعیتی استان بیانگر افزایش جمعیت شهری است، یادآور شد: از بین رفتن اشتغال در روستاها یکی از دلایل عمده مهاجرت مردم به شهرهاست که شوراها با تدوین و تنظیم برنامه های اثربخش در این مناطق می توانند با حفظ تولید در روستاها مانع از مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها شوند.
وی، با اشاره به گذشت بیش از یک قرن از عمر شهرداری ها، گفت: اگرچه شهرداری ها در این مدت تجربه های بسیاری را کسب کرده اند، اما کماکان شهرهای ما با چالش هایی مواجه هستند.
کرمی، رفع چالش های نوین را نیازمند تحقیق، پژوهش و برنامه ریزی مدون دانست و ادامه داد: یکی از چالش های شهرداری ها و شوراها موضوع ترافیک است که در گذشته برنامه ریزی منطبق با شرایط کنونی برای آن صورت نگرفته است.
معاون امور عمرانی استاندار ایلام، مدیریت پسماند را دومین چالش شهرداری ها عنوان و تاکید کرد: شهرداری ها باید برای موضوع پسماند برنامه ریزی لازم را داشته باشند و در این زمینه از تجارب دیگران استفاده کنند به نحوی که از بازیافت پسماند، انرژی، کود و مواد دیگری تولید کرده و از این طریق به محیط زیست یاری برسانند.
وی، سومین چالش فراروی شوراها و شهرداری ها را استفاده بهینه از آب دانست و گفت: جداسازی آب شرب از آب فضای سبز، استفاده از پس آب فاضلاب شهرها و رعایت الگوهای مصرف در این زمینه می تواند کارگشا باشد.
معاون امور عمرانی استاندار ایلام با بیان اینکه شهرداری ها باید به سمت ایجاد درآمد پایدار حرکت کنند، اظهار کرد: درآمدهای شهرداری ها با میزان هزینه ها همخوانی ندارد و از این رو نمی توانند خدمات مطلوبی را به شهروندان ارائه دهند.
انتهای پیام/اس